• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Benim Ağustos’um, Mete’nin Nisan’ı

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Mert, düzgün, sözünün eri olacaksın.. Gurbette, elde, tek başına mücadele vereceksin. Adını hiçbir uğursuzluğa bile bulaştırmayacaksın. Üstelik bir de Muğlalı olmayacaksın. Ve seni arayıp bulacaklar, iktidar partisine il başkanı yapacaklar. Çok oluyorsun Kadem Mete...

Sanal ortamlarda, yalan yanlış bilgilerle eleştirileceksin, Kadem Mete.. Eeee demek ki, ‘birşey’sin artık. Ben de birşeyim ki, aynı grup tarafından eleştiriliyorum. Ama onları "önemsemiyorum" işte o zaman çıldırıyorlar.  Bizim arabanın geri vitesi yok.

Bayrak Gazetesi çıkarıyorum, sene 1997. “Nerden çıktı kim bu” dediler, gazete dağıttığımız çoğu yerlerde gazetemizi yırtıp attılar. Ama yılmadım. O zaman benim için sayın Bestami Şinik (Hataylı) "Karadeniz'in hırçın dalgalarından kopmuş, gelmiş" demişti. Meslek hayatında mücadeleyle geçen 20 yıl.

Benim için ağustos ayının çok önemi vardır. 5 Ağustos'ta doğmuşum. 5 ağustos'ta gazeteciliğine başladım.

12 Aralık 2015 Cumartesi Akşamı Muğla’da düzenlenen Karadenizliler Dayanışma gecesindeyim, içeriye Kadem Mete ve arkadaşları girdi. Yanımdakilere dedim ki, “İşte size İl Başkanı”. Kim dediler, Kadem Mete.

Sonra ne oldu Kadem Mete, İl Başkanlığına 26 Nisan 2016'da atandı.

Kadem Mete için de Nisan ayları önemlidir. Çünkü Nisan 2006 yılında Marmaris Ak Parti İlçe Başkanlığıyla başlayan siyasi hayatı, yedi buçuk yıl ilçe başkanı olarak sürdürdü.  26 Nisan 2016'da ise, Ak Parti Muğla İl Başkanlığına atandı. 

Zordur Muğla'da siyaset yapmak. Muğlalı değilsin ve iktidar partisinin il başkanlığını yapacaksın. Ama sayın Mete, öyle kuru gürültülere pabuç bırakmaz.

Mete il başkanı olarak girdiği seçimlerde partisinin oyları arttı. “Benim hedeflerim var. Ben sıradan bir il başkanı olmaya asla niyetli değilim. Benim önümüzdeki hedefim ilk seçim alabileceğimiz en yüksek oyu alıp belediye başkanlığını kazanmak" diyor Mete. Şimdi ilk yerel seçimlerde Ak Parti Muğla Büyükşehir, Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi önemli yerlerde belediye seçimlerini kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaktır.

15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimini Marmaris'te bizlerle yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle Marmaris için gerekeni yapacağı bellidir.

Sayın Kadem Mete, yapılacak mahalli seçimlerde, başarısına başarı katıp, Ankara'ya doğru hedefini büyütebilir. Ama Mete'nin, partisi ne emir verirse onu yapacağını bilen birisiyim.

Başkan Mete ne güzel yazmış kişisel sayfasına oradan adlım ve sizlerle paylaşmak istedim: "Zordur onurlu olmak, daha zoru onurlu kalmak, her zorluğa katlanmak.

Onurlu insan zamana, mekana, makama, yanındaki adama göre değişmez. Dün “doğru” dediğine bugün “eğri” demez, dik durur, eğilmez.

Onurlu insan sırf üzmek için birini, yanlış yapmaz, adam satmaz, arkadan vurmaz.

"Düşmanımın düşmanı dostumdur" demez, haram yemez, namert'le gezmez.

Onurlu insana düşmanı bile saygı duyar. Cinsiyeti yoktur ‘onur'un, onun için "ADAM GİBİ KADINLAR" ve "KARI KILIKLI ADAMLAR" vardır.

Zordur onurlu olmak, onurlu kalmak. Bedeli ağırdır güçtür kaldırmak,

ödülü ise, gönüllerde taht kurmak.

Meyve veren ağaç taşlanır. Bırak taşlasınlar, birgün utanacaklar, ama utanacak yüzleri varsa eğer.

Taş bile değerini bilir. Ama bazı kendini bilmezler bilmiyor. Bırakalım onları kendi hallerine.

Biz yolumuza devam edelim. Memleket için çalışmaya devam. Boş insanlar boş işlere devam etsinler.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141