• BIST 9709.14
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Beni koridora itti ilk kurşun ona geldi

Beni koridora itti ilk kurşun ona geldi
Teröristlerin Diyarbakır'da polis servis otobüsüne düzenledikleri hain saldırıda can veren 5 şehidimiz, son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitlerden Ramazan Tavşancı gibi polis olan eşi, dehşet anını şöyle anlattı: "Ortalık bir anda karıştı. Ramazan beni hemen koridora itti. Yan koltukta oturan kadın polis, 'Ateş edin vurun' diye bağırdı. Ben 'Ramazanım da ateş ediyordur' dedim ama meğer ilk kurşunda şehit olmuş..."

DİYARBAKIR Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu servis aracına düzenlenen terörist saldırıda şehit olan polis memurları gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırıda 4 aylık hamile eşi polis memuru Seda Tavşancı'yı koridora iterek yağan kurşunlardan kurtaran, ancak kendisi şehit olan 13 yıllık polis Ramazan Tavşancı, dün Fatih Camii'nde toprağa verildi. Cenaze töreninde boyunca gözyaşı döken Seda Tavşancı ve 6 yaşındaki oğlu Çağrı Tavşancı yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Bir anda ortalık karıştı

Yakınlarına göre, saldırı sırasında servis aracıyla evlerine gittiklerini, eşinin ilk ateşte kendisini otobüsün koridoruna atarak kurtardığını söyleyen Seda Tavşancı, dehşet anlarını şöyle anlattı: "Onu yüreğimde taşıyacağım. Kendisine daha bir hafta önce, 'Sana bir şey olursa yaşayam, acına dayanamam' demiştim. O gün servis otobüsünde bir anda ortalık karıştı, gürültüler patlamalar oldu. Ben önce taş atılıyor sandım. Yanımda oturan kadın polis Şennur, 'Ateş edin vurun' diye bağırdı. Bir ara, 'Şimdi Ramazanım da ateş ediyordur' dedim. Meğer ilk ateş ona gelmiş, silahına bile dokunamamış, olay yerinde ölmüş.

Doğacak oğlu da 'Ramazan'

Bana önce ayağından yaralı dediler, öldüğünü 2 saat sonra söylediler. Allah beni korudu, onu ise yanına aldı. Sesler kulağımdan, görüntüler gözümün önünden hiç gitmiyor. Hep İstanbul'da olmak istediğini söylerdi. Şimdi sonsuza dek burada olacak" dedi. Seda Tavşancı, 5 ay sonra doğacak oğluna Ramazan adını vereceğini de söyledi. Cenaze töreni başlamadan önce tabut başına gelen anne Hüsniye Tavşancı, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Şehidin cenazesi camiden çıkarılırken, kalabalık, "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Şehidin cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit eşi: Ayaktayım

Şehit Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi'ne bağlı Yeşilova Beldesi'ne konvoy eşliğinde getirildi. Baba Selahattin Seyfioğlu, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben seni böyle mi karşılayacaktım?" diye ağıt yaktı. Şehidin kardeşi Yasin Seyfioğlu, tabutuna sarılarak, "Ağabey, söz veriyorum kanın yerde kalmayacak. 2 yıl sonra asker olacağım. O şerefsizlerle dağlarda nasıl olsa karşılaşacağım. Kanını yerde bırakmayacağım" diye konuştu. 6 ay önce ilk çocukları Berat Bora'yı dünyaya getiren Dilara Seyfioğlu, eşinin fotoğrafıyla tabutunun önünde yürüdü. Yardım etmek isteyenlerden kollarını çeken genç kadın, "Bırakın beni, ben dimdik ayaktayım" diye bağırdı. Seyfioğlu Yeşilova mezarlığında toprağa verildi.

Oğlum şehit mutluyum

Şehit polis memuru Duran Karaboğaş'ın (40) cenazesi ise doğum yeri olan Kahramanmaraş'ın Şahinkayası Beldesi Yeşilovası Mahallesi'ndeki camiye getirildi. Gözyaşlarının dinmediği cenaze töreninde, şehidin babası İbrahim Karaboğaş ile çocukları Zeynep, Tuğba, İbrahim ve Mustafa'nın ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi. İbrahim Karabuğaş, "Oğlum şehit oldu, çok mutluyum. Vatanımız için malımızla, canımızla, evladımızla ordumuzun yanındayız" dedi. Şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Kürtçe ağıt yaktılar

Diyarbakır'daki saldırıda 4 polis ile birlikte şehit edilen Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki sivil servis şoförü 42 yaşındaki Vedat Ulu için Diyarbakır merkeze bağlı Geyiktepe Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Köy meydanındaki törene aynı zamanda AKP Diyarbakır milletvekili olan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile AKP milletvekilleri İhsan Arslan, Abdurrrahman Kurt, Kutbettin Arzu, Ali İhsan Merdanoğlu, Ergani Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Sivri, köylüler ve şehit yakınları katıldı. 5 çocuk babası Ulu, cenaze namazının ardından Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Törene Başbakan Tayyip Erdoğan da çelenk gönderdi. Şehit polis Ahmet Kılıçarslan'ın cenazesi ise dün memleketi Yozgat'ın Sorgun İlçesi Esenli Beldesi'ne ikindi namazından sonra toprağa verildi. Şehidin eşi Ayşe Kılıçarslan, çocukları 7 yaşındaki Ahmet Hakan ve 3 yaşındaki Afranur şehidin tabutuna son kez sarılıp, ağladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141