• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca

Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca
Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi sırasında şehit olan polis Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker, “Bu can bu bedenden çıkmadıkça, 15 Temmuz’u, oğlumu ve tüm vatan şehitlerini unutmayacağım, kimse de unutmasın” dedi.

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi sırasında şehit olan polis Nedip Cengiz Eker’in babası  Nihat Eker, “Bu can bu bedenden çıkmadıkça,  15 Temmuz’u, oğlumu ve tüm vatan şehitlerini unutmayacağım, kimse de unutmasın” dedi.

 

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken 15 Temmuz gecesi şehit düşen Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker, FETÖ’cü hainlerin helikopterlerinin baskın amacıyla indiği ve daha sonra Demokrasi Parkı’na dönüştürülen arazide GÜNDEM'in sorularını yanıtladı.

OĞLUMU PUSUYA DÜŞÜRÜP KALBİNDEN VURDULAR

Oğlunun hainlerce pusuya düşürüldüğünü belirten şehit babası Nihat Eker, ‘o gece’ hakkında şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris’te gidene kadar burada bir olay yok. Sadece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buradan sağlıklı bir şekilde ayrılması için aralarında oğlumun da bulunduğu ekipler tarafından güvenlik önlemi alınmış. Cumhurbaşkanı buradan ayrıldıktan sonra oğlum dahil güvenlik güçlerimiz dağılmış. Ancak hainler saat 03:15-03:20 gibi buraya helikopterlerle gelince tekrar görev için buraya dönmüşler. O gece burada görevini, ülkemizin bekası için, bağımsızlığı için görevini, özveriyle,  çok başarılı şekilde yapmıştır. O hainlere gerekeni de yapacaktı ama işte pusuya düşürdüler. Çocuğum pusu içerisinde kalbinden vuruldu. Bahçede pusu kurup, oğlumu şehit ettiler. Benim oğlum mertti, cesurdu, eğer onların orada olduğunu bilse, görse üstlerine atlardı.”

15 Temmuz’un bundan böyle millet iradesine darbe yapılamasının önünü kesen Cumhuriyet ve demokrasi  Zaferi olduğunu kaydeden Nihat Eker sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu devlete  41 yaşında aslan gibi bir delikanlı verdik. O, Cumhuriyet şehididir, demokrasi şehididir, vatan şehididir. Şehit babası olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Allah O’ndan razı olsun. Kendi gibi bizi de ödüllendirdi. Bu can bu bedenden çıkmadıkça, 15 Temmuz’u, oğlumu ve tüm vatan şehitlerini unutmayacağım, kimse de unutmasın. Hiçbir zaman unutulmamalı ki, 15 Temmuz tarihin altın sayfalarına yazılan, bizim, milletimizin zaferi. Artık ülkemizi kimse yıkamaz, bölemez. Birlik ve kardeşlik içinde herkes vatanına, şehitlerine sahip çıkıyor, inanıyorum  ki, 15 Temmuz ruhuyla bundan sonra da sahip çıkacaktır.  Bunun için, gelecek  nesillere 15 Temmuz’u en iyi şekilde, kimsenin bu ülkeye ihanet etme hakkı yoktur. “

YALANLAR İÇİMİ ACITIYORDU

Baba Eker,  oğlunu da şehit eden  suikastçı teröristlerin  34’üne ağırlaştırılmış müebbet, 6’sına müebbet, 2’sine çeşitli hapis cezaları verildiği yargı sürecini de değerlendirdi. 8 ay süren davanın her duruşmasına katıldığını ifade eden Eker, şunları söyledi: “Hainlerin hepsi, anlaşmışcasına aynı şeyleri söylüyordu. Suçlamaları, FETÖ bağlantılarını reddediyor kimseyi öldürmediklerini söylüyordu. Yalanları içimi acıtıyordu. Acı içinde duruşmaları izliyordum. Ama güvenlik güçlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız görevini çok iyi yaptı. Tüm suçları belgelerle tescillendi. Adalet tecelli etti.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141