• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

“Ben Hizmet Adamıyım”

“Ben Hizmet Adamıyım”
Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, “58 ayda, 58 yıllık hizmet yaptık. Her şey beldibi için, Her şey sizin için diyerek ben nasıl Beldibi' ne ve siz değerli vatandaşlarıma sahip çıkmış isem, şimdi sıra sizde, 5 yıl boyunca yaptığımız hizmet ve eserle



Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, “58 ayda, 58 yıllık hizmet yaptık. Her şey beldibi için, Her şey sizin için diyerek ben nasıl Beldibi' ne ve siz değerli vatandaşlarıma sahip çıkmış isem, şimdi sıra sizde, 5 yıl boyunca yaptığımız hizmet ve eserlere sahip çıkma sırası sizde. Şimdi 5 yıl boyunca içinizden biri olan, sizden biri olan, İspirli'ye sahip çıkma sırası sizde. Şuandan itibaren 29 Mart akşamına kadar kendimi sizlere emanet ediyorum. Şahsıma verilecek her bir oy ve şahsıma gösterilecek yüksek teveccüh sizlere ve Beldibi'ne hizmet olarak geri dönecektir” dedi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Beldibi'nde adeta gövde gösterisi yaptı. Partinin belde örgütüne 760 yeni üye katılırken, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli'nin 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olacağı açıklandı. 2 bine aşkının kişinin katıldığı Belmar Otel'deki törende konuşan İdris İspirli, “Her şey beldibi için, Her şey sizin için diyerek ben nasıl Beldibine ve siz değerli vatandaşlarıma sahip çıkmış isem, şimdi sıra sizde, 5 yıl boyunca yaptığımız hizmet ve eserlere sahip çıkma sırası sizde. sık sık seçim afişlerine de yansıyan “Sizden biriyim” sloganını kullanıp, “Ben beldemin efendisi değil, hizmetkarı oldum. Hizmetkarı olmaya da devam edeceğim diye konuştu.
Görkemli törene gelenler, otelin bahçesinde davul-zurna eşliğinde, giriş kapısında ise İdris İspirli ve eşi tarafından karşılandı. Etkinliğe katılanların arasında MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, MHP Muğla İl Başkanı Ferhat Kırtaş, MHP Marmaris İlçe Başkanı Gürbüz Gürcoşkun, MHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Cemalletin Özdemir, MHP İçmeler Belediye Başkan Adayı Ali Aygün de vardı. Türk ve MHP bayraklarıyla süslenmiş salondaki etkinlik, İdris İspirli başkanlığındaki Beldibi Belediyesinin yaptığı icraatların, sinevizyon gösterisiyle sergilenmesiyle başladı. Ardından MHP Beldibi Belde Başkanı Hüseyin Alan, konuklara pilav üstü döner ve ayran ikram edildiği etkinliğin açılış ve teşekkür konuşmasını yaptı.
Alan'dan sonra kürsüye gelen MHP Marmaris İlçe Başkanı Gürbüz Gürcoşkun, İdris İspirli ve ekibinden övgüyle söz ederek, “Beldibi bizim gururumuz, gözbebeğimiz oldu. Arif'e tarif gerekmez. Gururumuz İdris İspirli'yle yolumuza devam ediyoruz. 30 Mart'ta kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.
Gürcoşkun, açıklamasının sonunda partilerine yeni katılan 760 kişiyi temsilen 9 kadın ile 9 erkeği rozetlerini takmak üzere sahneye çağırdı. Ferhat Kırtaş, Gürbüz Gürcoşkun, Cemalettin Özdemir ve İdris İspirli yeni partililerine rozetlerini taktı.



Rozet töreninden sonra kürsüde kalan İl Başkanı Ferhat Kırtaş, yaptığı konuşmanın büyük kısmında AKP hükümetine yüklendi. Hem dış hem de iç politikasını eleştirdiği AKP'nin ülkenin değerlerini yabancılara sattığını iddia etti. Kırtaş, konuşmasının sonunda övgüyle bahsettiği ve 29 Mart yerel seçimlerinde de Beldibi Belediye Başkan Adayları olduğunu açıkladığı İdris İspirli'yi yanına çağırıp, salondakilere takdim etti.
Mikrofonu eline alan İdris İspirli de etkinliğin en uzun konuşmasını gerçekleştirdi. Yaptıklarının daha iyisini, daha büyüğünü, halka daha yararlı olanını yapmak için yeniden aday olduğunu belirten İdris İspirli, sık sık seçim afişlerine de yansıyan “Sizden biriyim” sloganını kullanıp, “Ben beldemin efendisi değil, hizmetkarı oldum. Hizmetkarı olmaya da devam edeceğim diye konuştu. Beldibi halkıyla birlikte, 58 ayda 58 yıllık icraatler yaptıklarını savunan İspirli şunları söyledi:


“Ben değil, biz yatık. Birtlikte yaptık. Onca saldırıya, onca kahpeliğe rağmen, dimdik ayakta durdum. Her kuruşu, bereketlendirip harcadım. Çalmadım, çırpmadım, çaldırmadım. Belediyeyi borçsuz hale getirdim. Ayrımcılık, partizanlık yapmadım, yapmayacağım. Sizden biriyim. Efendiniz olmadım, hizmetkarınız oldum, yine olacağım. Oturduğum makamı baskı aracı olarak kullanmadım, kullanmayacağım. Belediye Başkanlığı makamı evliya sabrı ister, sınırsız hoşgörü ister. Hoşgörülü oldum.
Dimdik Ayaktayım
Siyaset sahnesinde türlü ayak oyunlarının oynandığı 28 Mart 2004 seçimlerinde haksızlığa uğrayan bendim. O günlerde iş bilmez, siyaseti bilmez denilen adam İspirli, işte bugun burada ve dimdik ayakta. Zaman doğrunun, dürüstün, açık sözlünün ve vatana hizmeti Beldesi'nde göreni haklı çıkardı. Beldibi şahsıma teslim edildi ve 5 yıl boyunca azgın sularla boğuşan gemimi sağ salim limana ulaştırdım.

Beldibi'nin kaptanlığını istiyorum
Şimdi bir beş yıl daha Beldibi'nin kaptanlığını istiyorum. Bunuda siz istediğiniz için istiyorum. O dönemlerde herkesin burun kıvırdığı Beldibi bugun tercih edilen bir belde halini almıştır. Kasasında bırakın para olmasını, borçla devraldığımız Belediye'yi bugün borçsuz, bir belediye ve kasasında kendine yeten parası olan Belediye haline getirdik. Göreve başladığımda bize verilen 5 yıllık sürenin göz açıp kapayana kadar geçeceğini biliyordum. Bu nedenle durmadan çalıştık.
Ayrım Yapmadım
Zamanı ve parayı en iyi şekilde değerlendirerek, Beldibi'nin kıt kaynaklarından zenginlikler ürettik. Her türlü iftira ve saldırıya muhatap olmamıza rağmen Belediye Başkanlık makamının kavga değil, hoşgörü makamı olduğu bilinciyle hareket ettik. Oy veren vermeyen, , yanımızda olan olmayan ayrım yapmadan nereye hangi hizmet gerekiyorsa ona öncelik verdik. Görev yaptığım 5 yıl boyunca mazeret üretmedik, bahane üretmedik, hiçbir zorluktan yılmadık. Beldibi için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Bir belediye nasıl olması gerekiyorsa, güler yüzlü, şeffaf, verimli ve üretken bir Belediye Başkanı nasılk olması gerekiyorsa, sizden bir içinizden biri öyle olundu.


Sizlerin efendisi değil, sizlerin hizmet karı oldum.
Sizlerin efendisi değil, sizlerin hizmet karı oldum. Ve bundan mutluluk duydum. Oturduğum koltuğun gucünü ve kuvvetini vatandaşa baskı ve tehdit aracı olarak kullanmadım. Yine oturduğum koltuğun imkanlarından ne kendime, nede başka bir kişiye, fayda sağlamayı düşünmedim. Kamunun malını, emanet edilen Belediye'yi sadece ve sadece siz değerli vatandaşlarımın hizmetine ve Belde'nin gelişmesine kullandım.
Her zaman hoş görülü oldum


5 yıl önce sözverdiğim gibi kapımı ve gönlümü olabildiğince vatandaşlarıma açık tuttum. Hiçbir zaman Başkan pozları takınmadım, rol yapmadım. Etten kemikten yaratılmış bir fani olarak, içimden geldiği gibi davrandım. Her yaratılana ve her insanı özden sevdim. Sizlerle bulunduğum ortamlarda ve yaptığım hizmetlerde, işin içine bir çimdik olsun sevgi kattım. Hoş görü ve sevgi ortamının Beldibi'ne hakim olmasını ve sürekli olmasını sağlama çabasınında oldum.
Siyaseti para için yapmadım
Siyaset farklı bir soluk getirme çabasında oldum. Siyaseti para için yapmadım. Paralı siyaseti ise hiç yapmadım. Ve yapmayacağım. Siyaseti ülkem ve beldeme vazifemi yapmamda araç olarak gördüm. Önce beldem, sonra partim en son ben düşüncesini bir an olsun beynimden uzak tutmadım.

81 vilayetten insanların bir arada yaşadığı adeta Türkiye'nin küçük bir kopyası diyebileceğimiz, insan yapısının olduğu Beldibi'ni yöresel kültür etrafında kaynaştırma buluşturma gayesini güttüm. İşte bunun için Beldibi'nin girişine Efe heykelini koyarak her geleni Egenin efesini, Zeybeğine karşılattım.
Partizanlık Yapmadım
2004 yılında yapılan seçimlerde her siyasi partiye mensup vatandaşlardan oy istemiştim. Karşılığında siyasi parti ayrımı yapmadan Beldibi'nin tümüne, tüm vatandaşlarıma hizmet ettim. Kendimi hayatım boyunca vatansever, Türk Milliyetçisi olarak görmeme rağmen ve Milliyetçi Hareket partili bir belediye Başkanı olmama rağmen 2004 yılında seçimlerin ertesi günü yakamdan parti rozetimi çıkardım. Belediye Başkanlığım süresinde kendimi Beldibi Milliyetçisi Olarak tanımladım.



Belediye Başkanlığım dönemimde, sevinçleri, hüzünleri yaşadığım günlerin yanında, şöyle geriye dönüp baktığımda yaşadığım sıkıntıların yanında, kazandığım birtek şey var. Ben beş yıllık görev süremde yurdum insanını tanımaktan şeref duydum. Beldibi insanını tanımak, onlar ile iç içe olmak, beş yılın ban getirdiği tek ve en büyük kazançdır.

Beş yıl boyunca bana evlerini ve gönüllerini açan, yerlisi dağil Marmaris'lisi, Tokatlısı, Çörüşlüsü, Aydınlısı, Muğlalısı, Doğlusu, Batılısı, Karadenizlisis, Akdenizlisi, kısacası Türkiye'nin insanları hepinize müteşekkirim. Siz beni sevdiniz, bende sizi sevdim. Bizi Allahg'ın izniyle hiçbir güç ayıramayacak.

Partizanlık yapmadım, bundan sonrada yapmayacağım. İşte bugun burada bu salonda Beldibi var. Her siyasi parti ve her siyasi görüşten vatandaşımız var. İşte şimdi açıkca ifade ediyorum biz Beldibi partiliyiz. Beidbi'nin partisiyiz. Hizmet ettiğim beş yıl boyunca genel siyasetin içinde olmamaya özen gösterdim. Ancak söz konusu vatan, söz konusu Cumhuriyet olduğunda sessizde kalmadım. 5 yıl görev sürem boyunca bütün milli bayramlarda Atatürk'ü anlattım ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinin önemini vurguladım. Milli bayramlarının gerçek bir bayram olması için her eve bir bayrak kampanyası düzenledikten sonra Kapalı Pazaryerinin üstüne 3500 m2'lik bir bayrak resmini yaptırdık. Bununla vatanın ve milletin sahipsiz olmadığını haykırmak istedik.
Beldibi benim sevdam oldu


Ben Beldibi'nde doğmadım, sonradan kendi isteğimle severek Beldibili oldum. Beldibi'nde huzuru ve sukuneti buldum. Daha sonra anlımıza yazılmışki, kendime 2004 yılında Belediye Başkanlığı makamında buldum. Beldemi Marmaris'in Zümrütü Beldibi'ni sahiplendim. Ve içinde yaşayan buram buram Anadolu kokan Beldibi yaşayanını, Beldibili hemşerilerimi çok sevdim. Sanıyorum Beldibinde yaşayan tüm vatandaşlarıma da kendimi sevdirdim. Her şey beldibi için, Her şey sizin için diyerek ben nasıl Beldibine ve siz değerli vatandaşlarıma sahip çıkmış isem, şimdi sıra sizde, şimdi Beldibi'ne sahip çıkma sırası sizde., şimdi 5 yıl boyunca yaptığımız hizmet ve eserlere sahip çıkma sırası sizde. Şimdi 5 yıl boyunca içinizden biri olan, sizden biri olan, İspirli'ye sahip çıkma sırası sizde. Şuandan itibaren 29 Mart akşamına kadar kendimi sizlere emanet ediyorum. Şahsıma verilecek her bir oy ve şahsıma gösterilecek yüksek teveccüh sizlere ve Beldibi'ne hizmet olarak geri dönecektir” dedi


İspirli, mesai arkadaşları belediye personelini de unutmadı. Başkan, personeline, gösterdikleri vefakarlıklardan ötürü teşekkür etti.
İspirli, konuşmasının ardından sahneye gelen davul zurna ekibinin eşliğinde oynadı, salonda bulunanların arasına girip kucaklaşıp sevgi gösterisinde bulundu. Yaklaşık 3 saat süren etkinliğin son konuşmasın ı yapan Milletvekili Ergun da İspril'ye olan güvenini dile getirdi.


İDRİS İSPİRLİ (ÖZGEÇMİŞ)

1961 yılında Eskişehir Çifteler'de dünyaya gelen İSPİRLİ, ilkokulu çocukluğunun geçtiği Kadıkuyu Köyü'nde bitirdi. Yunus Emre Öğretmen Okulu'nda ortaokul ve lise tahsilini yaptı. 1979 yılında Deniz Astsubayı olarak Deniz Kuvvetleri bünyesine katıldı ve emekli oluncaya kadar 22 yıl yurtiçi ve yurtdışı çeşitli görevlerde bulundu. Deniz Kuvvetlerinde görev yaptığı yıllarda İktisat Fakültesini bitirdi. 2001-2004 yılları arasında ticaretle uğraştığı dönemde, şiire olan tutkusunu “OZAN” Kırtasiye'ye taşıdı. 2004 Yılı Mahalli İdare Seçimlerinde Beldibi Belediye Başkanı seçilen ve kendini Beldibi'ne hizmete adayan İSPİRLİ, ciddi devlet adamlığı ile gönül enginliğinin, aynı yürekte birleşebileceğini gösterdi.

Almanca ve İngilizce bilen, ekonomiye, tarihe ve edebiyata meraklı olan İSPİRLİ'nin yazı ve şiirleri çeşitli gazete ve dergilerde birçok defa yayınlandı. İSPİRLİ'nin şiirleri Türkçe Şiirler Serisi adı altında “Hecelemek Gerek”, “Koşmak Gerek” ve “Sevmek Gerek” olarak üç kitap halinde yayınlanmıştır. Türkçe konuşmak ve Türk'çe yaşamak iddiası dışında sadeliği seven, ancak konu şiir olunca; duyguları kabarıp , coşkun seller gibi akan İSPİRLİ, Türk'e ve Türkü'lere olan sevdasını doğal olarak, şiirlerine de aktarmıştır. Şiirlerini yüreğinden dile yansıyanlar olarak adlandıran İSPİRLİ, yaptıklarını da yüreğinden ele yansıyanlar olarak adlandırmaktadır.

İSPİRLİ'nin Beldibi için hedeflediği; eğitim, kültür ve sanat merkezi olmuş , huzurlu ve mamur bir belde, katılımcı ve şeffaf yönetim ile kurumsallaşmış bir belediye olma yolunda çok büyük mesafeler katedilmiştir. “HERŞEY SİZİN İÇİN, HERŞEY BELDİBİ İÇİN” sloganı doğrultusunda hareket eden İSPİRLİ, halkın içinden ve sizden biri olarak vatandaşı ile sarsılmaz bir gönül bağı kurmayı başarmıştır. Marmaris'in zümrütü olarak tanımladığı Beldibi'nde gerçekleştirdiği devasa projelerle, Beldibine yepyeni bir çehre ve kimlik kazandırmıştır. Beş yıl boyunca yılmak ve yorulmak bilmeden, Beldibi'nin her noktasına ter döken ve emek sarfeden İSPİRLİ, Belediye Araç Parkına 5 yeni araç ilavesi, Belediye Meskeni, 24 dükkanlı kapalı çarşı, örnek bir kapalı pazaryeri, Açık Hava Gösteri Merkezi ve altında 20 adet işyeri, Belediye Hizmet Binasının büyütülmesi, Atatürk Anıtı, Kanuni Heykeli, Efe Heykeli, 12 Ayda 12 Park Projesi , açık hava jimnastik alanları, yeşil alan düzenlemeleri, 3'ü araçlar için olmak üzere toplam 11 adet köprü , dere ıslah çalışmaları, yol ve asfalt çalışmaları, 3 adet kavşak düzenlemesi, futbol sahaları, bayrak kampanyaları, Beldibi Sanat Günleri Etkinlikleri, şeffaf ve güleryüzlü belediyecilik, toplam kalite için personel motivasyonu ile daha birçok hizmetin ve eserin yanında ; beş yıl önce söz verdiği gibi kendine yeten bir belde ve kendi yağıyla kavrulan bir belediye hedefine ulaşmıştır. Son beş yılda Beldibi'ne kazandırılan 3 yeni okulla ve üniversite alanıyla adeta bir okullar cenneti olarak anılmaya başlanmıştır.

Beldibi'ne adeta bir sihirli değnek değmiş gibi ard arda sıralanan hizmet ve eserlerle yetinmeyen İSPİRLİ, daha yapacak çok şey var diyerek birbiri ardına yeni projeleri hayata geçirmenin şevki ve gayreti içindedir.
Beldede yaşayan vatandaş nezdinde İSPİRLİ, Beldibi'ni köy olmaktan çıkartıp , gerçek bir belde yapıp ve de tüm Türkiye'ye tanıtan, Beldibi'ni adeta yeniden kuran adam olarak tanımlanmaktadır.
Görevinde yorulmadan, yılmadan, bıkmak nedir bilmeden , her zorluğa kafa tutan, imkansızı başaran İSPİRLİ, özel hayatında ise mütevazi, alçak gönüllü görünümü ve sade yaşantısı ile öne çıkmaktadır.

İnsana önem veren , insan eksenli projeler üreten , özellikle çocukları ve yaşlıları öne çıkaran İSPİRLİ, “çocuklar sevgi ister, bende bol, yaşlılar saygı ister, oda bende bol” diyerek dünü unutmayan ve yarını da ihmal etmeyen bir Belediye Başkanı olmayı başarmıştır. Yüreği engin denizler kadar geniş olan İdris İSPİRLİ, beş yıl boyunca gönlünü ve kapısını herkese açmış olmanın ve herkese hizmet etmenin gönül rahatlığı ile “ Beldibi'nde yüzde yüze hizmet ettim, yüzde doksan oy bekliyorum, ben görevimi yaptım, şimdi sıra vatandaşta” diyerek ve verilen her oyu kutsal gören İSPİRLİ, kendisine verilecek her bir oyun Beldibine hizmet olarak geri döneceğinin sözünü verebilmektedir.

Kendini çileyle yoğrulmuş Anadolu insanından farklı görmeyen, Türk insanının başı dik, karnı tok olması ülküsü ile lider ülke Türkiye amacı doğrultusunda; bir Türkiye sevdalısı olan İSPİRLİ, Beldibi'ne verilen hizmeti, Türkiye'ye verilen hizmet olarak görmekte olup, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün “Ne Mutlu Türk'üm Diyene!” deyişini dilinden ve yüreğinden hiç eksik etmeden, azim ve gururla yoluna devam etmektedir.


  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141