• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Belediyeden çifte standart mı?

Belediyeden çifte standart mı?
Marmaris Belediyesi’nin Yalancıboğaz mevkiinde başlattığı yol asfaltlama çalışmalarında ‘çifte standart’ uygulandığı gerekçesiyle tepkiler büyüyor.

Marmaris Belediyesi’nin Yalancıboğaz mevkiinde başlattığı yol asfaltlama çalışmalarında ‘çifte standart’ uygulandığı gerekçesiyle tepkiler büyüyor.

Uzun zamandır asfalt bekliyordu

Marmaris Belediyesi geçtiğimiz yıllarda Adaköy Yolu – Yalancıboğaz mevkii arasında büyük ölçüde yol düzenleme çalışmaları yapmış ancak asfaltlama yapmamıştı. Asfalt yerine dökülen mıcır yazın toz bulutlarına, kışın ise araçların kaymalarına sebebiyet veriyordu. Sezonun başlamasıyla harekete geçen belediye ekipleri Yalancıboğaz mevkiinde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bölge halkının sevinçle karşıladığı çalışmalar uygulanan çifte standartla sevinçlerini gölgede bıraktı.

Bu nasıl belediyecilik?

Belediye ekipleri asfaltlama çalışmalarının son bölümünde büyük bir çifte standarda imza atarak Güney Ege’nin en büyük marinası olan Yacht Marin isimli şirketin sınırlarını pas geçerek asfaltlama işini tamamladı. Adaköy Yolu’nun son 5 kilometresi asfaltlanırken yalnızca Yacht Marin’in önü öylece bırakıldı.

Görülmemiş çifte standart

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Yacht Marin yetkilileri, Güney Ege’nin en büyük marinasının işletmecisi olan şirketimize yapılan bu çifte standardı anlamakta güçlük çektiklerini ifade ederek; ‘Bölge turizmine, istihdama ve bir çok alanda katma değer sağlayan, devletine milletine bağlı lokomotif görevi üstlenmiş bir firmaya yapılan hareketi kesinlikle doğru bulmadığımız gibi, bize uygulanan bu çifte standardı asla kabul etmiyoruz. Belediyelerin görevi ayrım yapmak değil, herkese eşit hizmet götürmektir’ şeklinde konuştular.

Bizi yıldıramazlar!

Yacht Marin şirketinin satılacağı yönünde söylentiler çıkarıldığını ifade eden şirket yetkilileri, ‘Defalarca söyledik yine söylüyoruz. Bizim satılık malımız yok. Asfalt yapmamakla, hizmet getirmemekle bizi yıldıracaklarını zannediyorlarsa daha çok beklerler. Değişik kumpaslarla, baskılarla üzerimize geliyorlar. Talimatları kimden aldıklarını bilemem ancak, bize karşı yapılan bu yıldırma politikaları bir üst akıl ürünü. Birileri talimat veriyor, birileri uyguluyor. Her zaman olduğu gibi bu kumpasçılarla mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Bizim beklentimiz, bir devlet kuruluşunun özellikle görevi hizmet götürmek olan bir devlet kuruluşunum ayrım yapmadan hizmet etmesidir. Bizim marinamıza günde 4 bin kişi giriş yapıyor ve sen bizim yolumuzu asfaltlamıyorsun bizi pas geçip günde 15 kişinin giriş yaptığı yeri asfaltlıyorsun. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Akla da vijdana da sığacak bir uygulama değil bu. Yetkilileri sağduyulu olmaya, herkese eşit hizmet götürmeye davet ediyoruz’ ifadesini kullandı.

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141