• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Behçet Saatcı Ortaca’da binlere seslendi

Behçet Saatcı Ortaca’da binlere seslendi
Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Ortaca-Dalaman Halk Buluşması, binlerce kişinin meydana akın etmesiyle mitinge dönüştü

İlginin izdihamaneden olduğu buluşmada Başkan Saatcı, ortak değerlerin siyasete alet edilmemesi isteyerek “CHP’lisi de, Ak Partilisi de bizim, İyi Partilisi MHP’lisi de bizim, Demokrat Partilisi, Vatan Partilisi de, Saadet Partilisi de bizim, biz Halkın İttifakı’yız.” dedi.  

 

Ortaca Giysi Pazarı Meydanı’nda gerçekleşen Başkan Saatcı, Ortaca-Dalaman Halk Buluşması’na binlerce kişinin katılımıyla mitinge dönüştü. Behçet Saatcı’nınalana gelmesiyle birlikte gördüğü ilgi izdihama neden oldu. Kalabalığı yararak güçlükle kürsüye gelen Saatcı, halka seslendi.

 

Saatcı, “Muğla’da biat değil halk kültürü var”

Ortaca ve Dalaman halkına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bağımsız Aday Saatcı, “Muğla’da büyükşehirden bir memnuniyetsizlik söz konusuydu. Dokunmamışlar, belediyecilik dokunma işidir, kucaklama işidir. Muğla’da oturup, koltuktan kalkmadan bu coğrafyayı yöneteceğini sanırsan aldanırsın. Biz kendilerine ‘13 belediye başkanıyız. Bizi çalışma arkadaşlarınız olarak görün’ dedik. Ama onlar eleştirilerden rahatsız oldular. Suya zam yaptıklarında ‘Daha fazla yapın mı? demeliydik. İtiraz etmemelimiydik, biz köle miyiz? Sizin her dediğinize tamam mı demeliydik?Türkiye’de siyasete biat kültürü hakim olmuş olabilir. Ama Muğla’da halk kültürü var. 31 Mart’ta bunu Türkiye’nin her yerine yayacağız.” dedi.

 

Saatcı, “Muğla’da fakir, aç açıkta insan kalmamalı”

Siyasetin görevinin halkın sosyal ve ekonomik statüsünü yükseltmek olduğunu belirten Saatcı, “Bu coğrafya, Allah’ın bize hediyesidir. Bu coğrafyada kimsenin fakir kalmaması lazım. Aç, açıkta kalmaması lazım. Muğla’nın ekonomik gücü, 10 tane daha Muğla’yı besler. Yeterki dinamiklerimizi doğru tespit edip, harekete geçirelim. Çalışacağız, üreteceğiz, betona,ranta teslim olmayacağız, kardeşliğimizi bırakmayacağız, aramıza parti ayrımı sokmayacağız. Böyle başladık böyle gideceğiz. Türkiye’ye örnek olacağız. Halkın İttifakı’nın saygıdeğer bireyleri, siz tarihe şahitlik ediyorsunuz. Yarın torunlarınıza ‘Muğla’da bir çoban ateşi yakılmıştı. Tüm Türkiye’yi sarmıştı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde, biz bu ittifakın içindeydik. Bu hareketi biz başlattık.’ diyeceksiniz. Sanmayın ki sadece oy vereceksiniz. Siz Türkiye’de siyasi dengeleri değiştireceksiniz. Bu kutlu bir yürüyüş, lütfen farkına varalım. Bu yürüyüş liderlere bağlı siyaset sistemini bitirecek, halka hesap veren siyaset sistemini geri getirecek.” Diye konuştu.

 

Saatcı, “Zaferimiz hayırlı olsun”

Konuşması sık sık alkış ve tezahüratlarla bölünen Başkan Saatcı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Biz istediğimizi aday yaparız oy vermek zorundasınız’ dediler. Neyi hesap edemediler biliyormusunuz? ‘Sizi yani halkı hesap edemediler’ Muğlalı’nın içinde olan haksızlığa karşı başkaldırı hareketini hesaplayamadılar. Sandılar ki kimi aday yapsak seçerler. Biz robot muyuz? Sonradan başladılar keşke demeye. Keşke siyasetçinin ağzında aciziyettir, teslimiyettir. Bir siyasetçinin ağzından keşke çıktı mı? İşi bitmiştir. Şimdi diyor ki ‘İlçelerde keşke İyi Parti’yle CHP ittifak yapsaydı.’ Geçmiş ola‘Biz bu işi düzeltin’ dedik. Bizim elimiz hep açıktı. Ama onlar dikensiz gül bahçesi istediler. Şimdi Sayın Osman Gürün, CHP milletvekilleri şimdi hesabı bize mi verirsiniz, genel merkezi mi? Nasıl verirseniz verin. Biz dedikodu yapmadık. Biz bir yaptıklarımıza, bir halkımıza güvendik. Tarih yazıyorsunuz. Ben inanıyorum, sizde inanın. İnanın çünkü çok şey değişecek. Siz Muğla’da bağımsız bir adayı seçtikten sonra Türkiye’de çok şey değişecek. Sizinle yaptığımız bu mücadele, bir faniyi başkan seçme mücadelesi değil. Siz hazırmışsınız, ben sadece sizin duygularınıza düşüncelerinize tercüman oldum.  Bu yanlışlıklara, bu kötü yönetime karşı sizin içinizde büyüyen bir isyan varmış. Mücadelemiz, ayrıştırmaya, ötekileştirmeye, ranta, ahlaksızlığa, doğaya verilen zarara, kadınlarımıza karşı şiddete, gençlerimizin işsizliğine, toprağımızın zehirlenmesine, çağın gerişinde kalışımıza, büyük medeniyetimizin temeli olan dürüst ve doğru olmanın değersizleştirilmesine karşıdır. Mücadelemiz hayırlı olsun. Zaferimiz hayırlı olsun. Halkın İttifakı’na selam olsun”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141