• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Bebeklerle iletişim nasıl kurulur?

Bebeklerle iletişim nasıl kurulur?
Doğumundan sonra her bebek, iletişim kurmaya başlar. Başlarda ağlamaları, size yabancı bir dilmiş gibi gelebilir.

Doğumundan sonra her bebek, iletişim kurmaya başlar. Başlarda ağlamaları, size yabancı bir dilmiş gibi gelebilir. Ama onların dilini çözünce ihtiyaçlarına daha rahat cevap verebilirsiniz. Bildiğiniz üzere bebekler gelişimlerini ay ay olarak gösterirler. Bunu en açık şekilde bu sayfada görmeniz mümkündür: https://www.adimadim.com/ay-ay-bebek-gelisimi

Bebekler genelde bir şeyin yanlış olduğunu belirtmek için ağlarlar. Karınları aç olabilir, tuvaletlerini yapmış olabilirler, yorgun hissetmiş olabilir ya da sadece sizin dikkatinizi çekmeye ihtiyaç duyuyor bile olabilirler. Zamanla hangi ağlamanın neyi anlattığını anlarsınız. Mesela kısa süreli ağlama genelde bebeğinizin karnının açlığını gösterir. Değişken şiddetli seslerde ağlaması üzgün olduğunu gösterir. Bazen de ortada hiçbir neden yokken ağlarlar bu durum gördükleri, yaşadıkları şeylerin o an için onlara fazla geldiğinin işaretidir. Ağlamak bebeğin iletişim kurma yoludur ama tek yöntem bu değildir. Diğer yöntemleri de öğrenmek aranızdaki bağı güçlendirecektir. Yeni doğan bebek, insan sesiyle diğer sesleri kolayca ayırabilir. Bebeğinizin sesinize nasıl tepki verdiğini öğrenmeniz onun neye ihtiyacı olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Yatağında ağlayan bebeğe yaklaşırken uzaktan onunla konuşmaya başlayın, sizin sesinize göre ağlamasının nasıl değişkenlik gösterdiğini gözlemleyin.

   Bebekler ilk kez sarılmanızdan itibaren hislerini iletişim aracı olarak kullanırlar. Doğumdan sonra birkaç günden itibaren, bebeğiniz yüzünüze odaklanmaya başlar. Size dokunması ve sizi dinlemesi bu aşamada özellikle önemlidir. Tüm ihtiyaçlarını karşıladığınız halde ağlayan bebeğiniz, sadece ağlamak istiyor da olabilir. Tedirgin olmadan fazla enerjisini boşaltmasını beklemelisiniz. Bebeğinizi en iyi şekilde rahatlatma yöntemlerini zaman içinde öğrenirsiniz. Temel ihtiyaçlarının haricinde uzun ağlamalarının üç nedeni olabilir. Bunlardan ilki bebeğin hastalanmış olmasıdır. Bu tip durumlarda öncelikle bebeğin vücut ısısını ölçmelisiniz. 38°C ve üstü sıcaklık ölçtüğünüzde bir doktorunuza danışmalısınız. Bir diğer ihtimal, gözlerinde bir problem olmasıdır. Korneasında hasar meydana gelmiş olabilir. Alerjik bir madde nedeniyle de gözleri kızarmış olabilir. Böyle bir durumda da hemen doktorunuzu aramalısınız. Diğer ihtimal de, bedenini rahatsız eden bir madde sebebinden rahatsız olmasıdır. Her yerine dikkatlice bakmalısınız çünkü bezi de ağlamasının nedeni olabilir. Bu aşamadaki en temel iletişim teknikleri olan ağlamaları ciddiye almalısınız ve altında yatan nedeni bulmaya çalışmalısınız. Aranızda kuracağınız manevi bir iletişim tekniği birçok sorunun üstesinden gelmenize yardımcı olur. Ayrıca buraya tıklayarak ihtiyacınız olan siteye de ulaşabilirsiniz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141