• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

BBP İl Başkanı Akın: İlk Darbe 2009 yapıldı

BBP İl Başkanı Akın: İlk Darbe 2009 yapıldı
Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye’ye ilk darbenin 25 Mart 2009’da Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile yapıldığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye’ye ilk darbenin 25 Mart 2009’da Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile yapıldığını söyledi.  Akın Açılamasında 15 Temmuz’da çok ciddi bir darbe, kalkışma hareketiyle karşı karşıya kalındığını belirterek, bu hain girişimi nefretle kınadığımı ifade etti. İl Başkanı Akın , “ Bu hain girişimde hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum, Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza rabbimden acil şifalar diliyorum” dedi.

 

BBP İl Başkanı Harun Akın Açıklamasına şöyle devam etti, “Unutulmamalı ve hatırlamalıyız ki bu ülkeye bu millete ilk darbe 25 Mart 2009 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu suikastiyle yapılmıştır. Bu suikast Türk milletine karşı yapılmış aleni bir darbedir ve yapanlarda vatan hainidir. Çünkü Muhsin Yazıcıoğlu sadece BBP’nin genel başkanı değil, bu ülkenin ve milletin sigortasıydı. Şer odakları bu ülkedeki hayal ve emellerini işleme koymanın önünde ki en büyük tehlike, engel Muhsin Yazıcıoğlu’ydu. Bu bir gerçektir ve vatanını seven hiç kimse bunun aksini iddia edemez. Ben inanıyorum ki yönetenlerimiz, hükümet edenlerimiz, iktidarı ve muhalefeti basiretli bir duruş sergilemek suretiyle bu hain suikasti, darbeyi aydınlatmış, arkasında ki hainleri bulup adalete teslim edip gereken cezayı verselerdi bugün 15 Temmuz’da yaşanan hain girişimi yapmaya cesaret edemeyeceklerdi. İşte bu nedenle Muhsin Yazıcıoğlu suikastının aydınlatılması sadece BBP’liler için değil bu aziz milletin bekası ve geleceği içinde büyük önem arz etmektedir. Bunun idrak edilmesi bilmece, bulmaca değil ayan, beyan ortadadır, şuan yaşadıklarımızda bu suikastin ne kadar kritik ve önem taşıdığını bizlere göstermiştir, bizlerden öncede sizlerin görmesi ve gereğini yapması gerekmektedir. Çünkü bugün ki yaşananların temeli 25 Mart 2009 darbesiyle atılmıştır. Bu söylediklerimin aksini iddia eden varsa da her yerde her oturumda tartışmaya da açık olduğumu ifade etmek istiyorum”.

İl  Başkanı Akın açıklamasını şöyle sonlandırdı, “    Buradan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere iktidarına, muhalefetine sesleniyorum, Muhsin Yazıcıoğlu suikasti ile ilgili olarak ucu her nereye, kime, kimlere dokunursa dokunsun, hainlerini bulun ve adalete teslim edin işte o zaman bu asil millet daha da kenetlenmiş, birlik ve beraberliğini güçlendirmiş olarak bir araya gelecektir. Yine aynı tavır ve davranışlara devam ederseniz unutmayın ki geçmişte olduğu gibi sizlerde siyasetin kirli, tozlu raflarında hiç hayırla yad edilmeden yerinizi alırsınız”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141