• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Bayramda hava nasıl? HARİTALI

Bayramda hava nasıl? HARİTALI
Meteoroloji uyardı. Arefeye kadar kuvvetli yağmurlar bekleniyor. Türkiye, bayramı açık ve sıcak bir havada geçirecek. Nereler yağışlı? Bölge bölge 5 gün:

Yarın ve Cumartesi günü Marmara Bölgesi'nden itibaren Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne kadar ülkenin büyük bir bölümünde yağmur görülecek. Hafta sonu sıcaklıkta düşüş olacak, etkili olacak rüzgarlar nedeniyle soğuk bir hava bekleniyor. Pazartesi günü batı ve iç kesimlerde hava açmaya başlayacak. Bayramın birinci gününden itibaren ise sıcaklıklar yükselmeye başlıyor. Özellikle bayramın ikinci ve üçüncü günü, açık ve sıcak bir hava olacak. Sıcaklıklar, 5-6 derece daha yükselecek.

YURDUN BATISI İÇİN ETKİLİ YAĞIŞ UYARISI

Edirne, Kırklareli, Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne, Kırklareli, Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyılarında saat 21.00'e kadar gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

Yağış nedeniyle yaşanabilecek su baskını, ani sel, dolu, yıldırım düşmesi ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı yetkililerin tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Yunanistan üzerinden gelen yağışlı hava Ege Bölgesi'nde etkili olmaya başladı. Yağışlı hava yarın diğer bölgeleri de etkileyecek. Haftasonu sağanak yağışlı ve daha serin bir havada geçecek.

İstanbul'da sıcaklık bugün birkaç derece daha arttı, ancak Trakya'daki yağış nedeniyle artacak bulutlar akşam saatlerinde yağmur geçişlerine neden olabilir. Gece ise kuvvetli yağmur başlayacak ve yarın da sürecek. Ankara'da gündüz hava parçalı bulutlu, gece ise yağmur olacak. İzmirliler dikkat, sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Bursa'da bu akşam ve yarın sağanak yağmur bekleniyor. Adana yarın yağışlı olacak. Bugün İstanbul 25, Ankara 23, İzmir 19, Bursa 26, Adana 31 derece.

* Marmara Bölgesi'nde bugün Trakya dışındaki yerlerde sıcaklık biraz artıyor. Trakya'da ise sağanak yağmur var, hava serinledi. Ege Bölgesi'ndeki kuvvetli yağış bu akşam Balıkesir ve Bursa'yı etkileyebilir. Yarın ve Cumartesi günü Marmara'nın tamamı sağanak yağışlı olacak. Haftasonu ise çok daha serin bir havada geçecek. Edirne 21, Balıkesir 24 derece.

* İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık bugün de artışını sürdürüyor. Hava parçalı bulutlu. Ancak gece Eskişehir, Ankara, Yozgat boyunca sağanak yağmur başlayacak. Yarın da sürecek yağışla birlikte sıcaklıklar azalacak. Bugün Eskişehir 21, Niğde 23 derece.

* Ege Bölgesi yaklaşık 5 gün aradan sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Yağmurun İzmir, Muğla, Denizli arasında şiddetli yağması bekleniyor. Su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Yağışla birlikte düşen sıcaklık haftasonu da fazla yükselmeyecek. Bugün Muğla ve Kütahya 22 derece.

* Akdeniz'in batısı bugün sağanak yağmurun etkisine giriyor. Isparta-Burdur-Antalya arasında yağmur şiddetli yağabilir. Sağanak yağmur yarın Akdeniz'in tamamına yayılacak. Antalya 26 derece.

* Kuraklığın en fazla hissedildiği Güneydoğu'ya ise Cumartesi günü kuvvetli yağmur geliyor. Diyarbakır 29 derece.

* Doğu Anadolu'ya yağışlı hava haftasonu ulaşacak. Hava bu iki gün parçalı bulutlu. Cuma akşamı bazı kentlerde sağanak yağmur başlayabilir. Bugün Malatya 26, Erzurum 20 derece.

* Karadeniz Bölgesi'nde bugün önemli bir yağış yok, sıcaklık birkaç derece artıyor. Cuma günü ise serinleme ile birlikte kuvvetli yağış yeniden gelecek. Trabzon 21, Bolu 25 derece.

TATİLCİLERE UYARILAR

Bayram tatili için yola çıkacaklar, yolda kuvvetli yağmurla karşılaşabilirler. Bu yüzden de trafikte çok dikkatli seyretmeleri gerekiyor.

Cumartesi ve Pazar günü, Marmara ve Ege'de rüzgarlar çok kuvvetli esecek, fırtına da görülebilir. O nedenle feribot seferlerinde aksamalar yaşanabilir

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141