• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Bayram tatili müjdesi!

Bayram tatili müjdesi!
Bakanlar Kurulu'nun ardından Cemil Çiçek açıklama yaptı. Çiçek şunları söyledi:

Bayram tatili 9 gün oldu. Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, arife günü ve bayramdan sonraki cuma gününün idari tatil ilan edildiğini bildirdi.

TATİL 9 GÜN

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Ramazan Bayramı tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün tatil olacak, bayramdan sonraki Cuma günü de tatil olacak. 9 günlük tatil yaşanacak'' dedi.

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun ayrıca kamuoyunda ''öğrenci affı'' olarak bilinen ve 640 bin kişiyi ilgilendiren tasarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a sunulduğunu, Kurul'un ise tasarıyı benimsediğini bildirdi.

EMEKLİLERE ÖDEME 29 EYLÜL'DE

Çiçek memur emeklilerin ödemelerinin de 29 Eylül günü yapılacağını söyledi. 29 Eylül-2 Ekim arası otoyol ve köprüler de ücretsiz olacak.

Memur emeklileri 1 ve 5 Ekim tarihlerinde maaşlarını alıyorlardı. Tatile denk geldiği için bunların ödemeleri de 29 Eylülde yapılacak. 1 ve 5 ekim tarihlerinde maaş alan memur emeklilerimiz bu imkana kavuşmuş olacaklar, yaklaşık 1 milyon 33 bin kişidir bu ve tutarı da 1 katrilyon 846 milyar liradır. Bu da 'iç piyasa açısından, piyasa hareketliliği açısından önemlidir' diye düşünüyoruz.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR DA ÜCRETSİZ

29 Eylül 2008 Pazartesi günü saat 00.00'dan başlayarak, 2 Ekim 2008 Perşembe günü saat 24.00'e kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden ücretsiz olarak yararlanma imkanı getirilmektedir. Yine 30 Eylül 2008 Salı günü saat 00.00'dan başlayarak 2 Ekim 2008 Perşembe günü saat 24.00'e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşım hizmetlerinden yararlanmada bir imkan verilmektedir. Bu da karara bağlanmış oldu.''

TÜRKİYE KANALA HİSSEDAR OLARAK KATILACAK

Çiçek, TRT'nin Euronews'e üye olması bakımından önemli bir karar alındığını belirterek, ''Hisse alınmak suretiyle Türkiye ile ilgili haberlerin bütün dünyaya ulaştırılması bakımından önemli bir karar alınmıştır. Türkiye bu kanala hissedar olarak katılacaktır'' dedi.

Dışişleri Bakanı Babacan'ın Ulusal Programla ilgili bilgi sunması kapsamında, bazı partilerin liderleriyle bazılarının ise yöneticileriyle görüşüldüğünü belirten Çiçek, ''CHP randevu vermediği için de onlara Ulusal Program iadeli taahhütlü gönderilmiştir ve kendilerine program gönderilen siyasi partilerimiz de bu ayın sonuna kadar söyleyecekleri varsa, katkı yapacakları hususlar varsa kendilerinden talep edilmiştir'' bilgisini verdi.

Cemil Çiçek, Ulusal Programın gönderildiği 84 sivil toplum kuruluşundan 20 tanesinin fikirlerini ilettiklerini ifade ederek, diğerlerinden de gelmesi durumunda bunların da değerlendirme konusu olacağını anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141