• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bayram öncesi son hava durumu

Bayram öncesi son hava durumu
Türkiye genelinde iki gün kuvvetli yağmur olacak. Hafta sonu batı kesimlerde fırtına bekleniyor, hava daha da soğuyacak, ancak bayramda hava ısınıyor.

Türkiye genelinde iki gün kuvvetli yağmur olacak. Hafta sonu batı kesimlerde fırtına bekleniyor, hava daha da soğuyacak, ancak Türkiye bayramı açık ve sıcak bir havada geçirecek. Bayramda sıcaklıklar bugüne göre 5-6 derece daha yüksek olacak.

İstanbul'da bugün ve yarın kuvvetli yağmur bekleniyor. Yarın rüzgar çok kuvvetli esecek, pazar günü sıcaklık 16 dereceye inecek. Başkent bu ay iyi yağış alıyor, Ankara'da üç gün sağanak yağmur var, hafta sonu hava daha soğuk olacak. İzmir'de bugün sağanak yağmur var, yarın da rüzgar kuvvetli esecek. Bursa ve Adana yağmurlu. Bu beş kent, üç gün yaşamı olumsuz etkileyecek hava koşulları olsa da, bayramı güneşli ve sıcak bir havada geçirecek. Bugün İstanbul ve Ankara 20, İzmir 23, Bursa 21, Adana 29 derece.

Marmara Bölgesi'nde iki gün boyunca yağmur kuvvetli yağacak, su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı. Yarın çok kuvvetli esecek poyraz deniz ulaşımını aksatabilir. Pazar günü hafifleyecek yağmurun ardından, Pazartesi günü hava açmaya başlayacak. Bayramda hava güneşli ve ısınacak. Bugün Edirne 19, Balıkesir 22 derece.

İç Anadolu Bölgesi'nde yağmur yeniden başladı. Üç gün Ankara'dan Sivas'a kadar sağanak yağmur var. Hafta sonu kuvvetlenecek rüzgarlarla birlikte sıcaklık daha da düşecek, Pazar günü 12 dereceye kadar inebilir. Bugün ise Eskişehir 19, Niğde 21 derece.

Ege Bölgesi'nde bugün de sağanak yağmur var, özellikle İzmir-Kütahya çevresinde daha kuvvetli yağacak. Hafta sonu yağışlar oldukça zayıf ancak bu seferde günlük yaşamı çok kuvvetli esecek rüzgar zorlaştıracak. Bayramda ise yazı aratmayacak bir hava bekleniyor. Muğla 24, Kütahya 18 derece.

Bugün Kuzey Kıbrıs'a kadar Akdeniz'in tamamında sağanak yağmur var, yarın Antalya'da ara verecek yağış, Pazar günü yeniden başlayacak. Antalya 26 derece.

Kuraklıktan dolayı toprakların çöle dönüştüğü Güneydoğu'da, bugün başlayacak yağmur, hafta sonu kuvvetli şekilde devam edecek. Diyarbakır 27 derece.

Doğu Anadolu'da arife gününe kadar yağmur var. Bu gece ve yarın yağmur kuvvetli yağacak ve sıcaklığı 3-4 derece düşürecek. Malatya 26, Erzurum 20 derece.

Karadeniz Bölgesi de üç gün sağanak yağmurlu. Batı Karadeniz açıklarında iki gün fırtına var, rüzgarın hızı 80 km'ye çıkıyor. Bölgede pazar günü oldukça soğuk bir hava olacak. Bayramda ise hava açıyor ve sıcaklık hızla yükselecek. Trabzon 22, Bolu 19 derece.

EDİRNE, TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ'NDE YAĞIŞ ARALIKLARLA DEVAM EDİYOR

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde yağış aralıklarla devam ediyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kentte son 24 saatte metrekareye 41.4 kilogram yağış düştü.

Hava sıcaklığının 5 dereceye kadar düştüğünü ve yağışların bugün de süreceğini bildiren yetkililer, Edirne'de cumartesi ve pazar günü havanın parçalı bulutlu olacağını söyledi.

Bu arada, kentte etkili olan yağış sonucu, Ayşeekadın Semti ile Atatürk Caddesi arasındaki yolda biriken su, trafikte aksaklıklara neden oldu.

-TEKİRDAĞ-

Tekirdağ'da da dün akşam saatlerinde başlayan yağış sürüyor.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 1.2 kilogram yağış düştüğünü, bugün ve yarın yer yer sağanak yağış beklendiğini kaydetti.

Kentte hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olmayacağını belirten yetkililer, bugün ve yarın en yüksek hava sıcaklığının 20, en düşük sıcaklığın 12 derece tahmin edildiğini bildiler.

-KIRKLARELİ-

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kentte sağanak yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini açıkladı.

Kentte son 24 saatte metrekareye 28,2 kilogram yağış düştüğünü bildiren yetkililer, yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini kaydetti.

-DOĞU AKDENİZ BAYRAMDA ''PARÇALI BULUTLU''

Doğu Akdeniz ve çevresinde, havanın üç gün ''sağanak yağışlı'' ve hemen ardından Ramazan Bayramı süresince de ''parçalı bulutlu'' olmasının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin ve atmosferdeki serin havanın etkisi altında bulunduğu belirtildi.

Bu nedenle Doğu Akdeniz'de hafta sonu ve arife günü yer yer yağışların görüleceği kaydedildi. Tahminlere göre, yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı, rüzgarın güney ve batı yönlerden akşam saatlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, yağışla birlikte kuvvetli olarak eseceği ifade edildi.

Açıklamada, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtilerek, 27, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde havanın ''parçalı bulutlu sağanak ve gök görültülü sağanak yağışlı'', bayram süresince ve 3 Ekimde ise ''parçalı bulutlu'' geçmesinin beklendiği bildirildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141