• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Baykal; 'Kriz psikolojik'

Baykal; Kriz psikolojik
Baykal, 29 Mart Yerel Seçimlerinde Atılacak Oyların Büyük Vebalinin Olduğunu İfade Ederek, 'O Deniz Feneri'nin Mahkemede Sorulamayan Hesabını Sandıkta Siz Soracaksınız.' Dedi.

ATACAĞINIZ OYUN BÜYÜK VEBALİ VARDIR

Baykal, 29 Mart Yerel Seçimlerinde Atılacak Oyların Büyük Vebalinin Olduğunu İfade Ederek, 'O Deniz Feneri'nin Mahkemede Sorulamayan Hesabını Sandıkta Siz Soracaksınız.' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde atılacak oyların büyük vebalinin olduğunu ifade ederek, ''O Deniz Feneri'nin Almanya'da mahkemede sorulup da Türkiye'de mahkemede sorulamayan hesabını sandıkta siz soracaksınız. Bu hesaplar sorulursa Türkiye düzelir'' dedi.
Baykal, partisinin Ataşehir İlçe Başkanlığı'nca Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlenen partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, yerel seçimler öncesinde partiye yönelik büyük bir talep olduğunu, her zamankinden farklı bir heyecanın yaşandığını söyledi.


Bu yerel seçimlerin alışılmış seçimlerin ötesinde bir anlam taşıdığını anlatan Baykal, bu seçimlerin sadece bir yerel seçim olarak kalmayacağını, ortaya çıkacak tabloyla hükümetin bile değiştirilebileceğini dile getirdi.

''Sandığın tekin olmadığını, sandık ortaya kondu mu sandıktan ne çıkacağını milletin bileceğini'' ifade eden Baykal, sandıktan çıkan sonuçla ''dünyayı ben yarattım'' diyenlerin ortaya çıkacak mecallerinin bile kalmayacağını söyledi.

Baykal, halkın işsizlik, yoksulluk ve geçim derdi gibi sorunlarının olduğunu, şirketlerin ve ailelerin borçlarının arttığını, kredi kartlarının ödenemez hale geldiğini ve bu manzaraya Türkiye'yi yöneten iktidarın neden olduğunu savundu. Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Başbakan, 'Kriz bizi teğet geçti' diyor. 'Kriz psikolojik' diyor. Kriz psikolojikmiş. Sen işten atılmış onbinlerce insanına bir sor bakalım, evine akşam ekmek götüremeyen, çocuğunun ağladığına tanık olan, süt alamayan, hastasını doktora götüremeyen o insanlara bir sor bakalım psikolojik mi, yoksa ekonomik mi?''

CHP Genel Başkanı Baykal, Almanya'daki Deniz Feneri davasına da atıfta bulunarak, şunları söyledi:

'' Bu seçimde atacağınız oyun büyük vebali vardır. Oy atarken hem ailenizi, hem çocuklarınızı, eşinizi, yakınlarınızı, onların ekonomik geleceğini düşüneceksiniz. Hem de memleketi düşüneceksiniz. Deniz Feneri'nin Almanya'da mahkemede sorulup da Türkiye'de mahkemede sorulamayan hesabını sandıkta siz soracaksınız. Bu hesaplar sorulursa Türkiye düzelir.''

Baykal, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını da eleştirerek, ''Hakkında onlarca yolsuzluk dosyası olsun, mecliste parmak hesabıyla onları kapat. Kendi damatlarına devlet bankalarından 2 medya kuruluşunu satın alsın diye 750 milyon dolar avantajlı krediler ver. Millet seyretsin. Bir de gitsin sana oy versin. Yağma yok'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasının ardından aralarında türbanlı kadınların da bulunduğu bir grup yeni partiliye rozetlerini taktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141