• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Baykal: 'Kendin söyle'

Baykal: Kendin söyle
Baykal, Türkiye'de Yolsuzluk Olduğunu, Şimdi Türkiye'de Bulunan Yolsuzluğun Tarihin Hiçbir Döneminde Yaşanmadığını Savundu.

Baykal, Türkiye'de Yolsuzluk Olduğunu, Şimdi Türkiye'de Bulunan Yolsuzluğun Tarihin Hiçbir Döneminde Yaşanmadığını Savundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de yolsuzluk olduğunu, şimdi Türkiye'de bulunan yolsuzluğun tarihin hiçbir döneminde yaşanmadığını savundu. Baykal, eskiden yolsuzluk yapan kişilerin mahcubiyet içinde olduğunu kaydetti.
Eskiden yolsuzluğu bireylerin yaptığını bildiren Deniz Baykal, şunları kaydetti:


''Eskiden yolsuzluğu kişiler yapardı ve yaptığı işin ayıp olduğunu da bilirdi. Onun mahcubiyeti, suçluluğu, ezikliği içinde olurdu, pek ortalığa çıkmazdı. Şimdi Türkiye yolsuzlukta çağ atladı, çağ. Çiftçimiz, esnafımız, emeklilimiz, ekonomimiz çağ atlamadı ama yolsuzlukta çağ atladık maşallah. Yolsuzluk artık ferdi, kişisel bir olay değil. Yolsuzluk artık cemaatle yapılıyor, topluca yapılıyor. Yani 40-50 kişi bir araya geliyor, bir başkan, muhasebeci seçiyorlar, kurye seçiyorlar, teşkilat kuruyorlar. Şimdi yolsuzluk teşkilatlı, yolsuzluk şirketleşmiş, yolsuzluk dernekleşmiş. Şimdi yolsuzluk mevzuatla, yönetmelikle, tüzükle yapılıyor, kanunla yapılıyor, iktidar himayesinde yapılıyor.''

Genel Başkan Baykal, partisinin Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, sağlığın paralı hale dönüştürülmeye çalışıldığını, bunun gerisinin seçimlerden sonra geleceğini söyledi.

Baykal, Türkiye'nin krize girdiğini ve tedbir alınması gerektiğini söylediğini belirterek, ''7 ay geçti benimle laf dalaşı yaparak 'Kendin söyle' diyor, söyleyince de kavga çıkarıyor. Söylediğimiz tedbiri 2 hafta sonra uyguluyor. Bunların ampulü geç yanıyor, geç'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Kriz yok'' dediğini ve tedbir almadığını ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

''Tedbir alınmaz mı? Bütün dünya tedbir alıyor. Bunu her yerde söylüyorum. İşsizlik, ekonomik sıkıntı. Geçenlerde bana 'Bir çare biliyorsan söyle' dedi. 'Uygulamazsam siyasi hayatımı bitiririm' dedi. 'Siyasi hayatını bitir' diyen yok. Kriz var ama benim de kafamda çözüm var. İster uygularsın, ister uygulamazsın. O senin bileceğin iş. Şimdi bunu böyle söyleyince ben ertesi günü 7 tane madde söyledim. 'Al sana çare' dedim. Bir gün sustu, ertesi gün bir kızgın çıktı ortaya. Bana veriyor, veriştiriyor. En ağır ifadelerle hakaret ediyor. 'Git ehlinden öğren' diyor. Kendisi biliyor da biz bilmiyoruz. 'Sen iktidar değilsin, 40 fırın ekmek yemen lazım' diyor. 'Sen işine bak' diyor. Benim işim bu. Kaba bir üslupla, ağır ifadelerle konuşunca ertesi gün çıktım ağzının payını verdim. 2 hafta sustu, 3'üncü hafta benim 7 önerinin içinden 2'sini seçti, uygulamaya başladı. Uygulayacaksan kardeşim niye bu kadar gecikiyorsun? Sen bunu sormadan, 2008'in eylülünde söyledim. Krize girdiğini gördük Türkiye'nin, tedbir alması gerektiğini söyledim. 7 ay geçti benimle laf dalaşı yaparak, 'Kendin söyle' diyor. Söyleyince de kavga çıkarıyor.''

Baykal, ekonomik krizi başından beri anlattıklarını, çarelerini ifade ettiklerini kaydederek, vatandaşın yokluğunun varlık içinde yokluk olduğunu savundu.

''Sizde yokluk var da hükümette varlık var, varlık. Yani hükümet varlık içinde, hükümette para çok. Büyük para harcıyorlar öyle değil mi?'' diyen Baykal, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir hükümetin bu kadar para bolluğu içinde olmadığını öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Toprağı çökerterek, tarımı ihmal ederek, çiftçiyi yok sayarak kalkınma olur mu?'' dedi.

Deniz Baykal, çiftçilerin pamuk ekemediğini ancak Yunanistan'dan pamuk ithal edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Pamuk ekmiyorsunuz ama ne oluyor? Yunanistan'dan Türkiye pamuk ithal ediyor değil mi? Şimdi size soruyorum. Yunanistan'ın toprağı daha mı bereketli, çiftçisi daha mı iyi biliyor? Sen Denizli'nin ovasında yetiştirip niye satamıyorsun niye? Yoksa Yunan hükümeti, Yunan çiftçisini destekliyor da Türk hükümeti Türk çiftçisini desteklemiyor mu? Peki akılsızlığından mı destekliyor Yunan hükümeti? Yani neyin doğru olduğunu bilmediği için mi destekliyor? Bizimki çok bildiğinden mi desteklemiyor? Bizimki niye desteklemiyor? Bizimki Türk çiftçisini desteklemiyor da Yunan çiftçisini mi destekliyor yoksa, değil mi? Bu Türkiye'yi kalkındırır mı? 70 milyon bundan refah, kalkınma elde eder mi? Dünyada iddialı bir tekstil ülkesiyiz. Tekstilimizin pamuğunu kendi topraklarımızdan üretemezsek tekstil üretimimizi de tehlikeye atmış olmaz mıyız? Bunun neresi doğru?''

Deniz Baykal, kalkınmanın bir bütün olduğunu ve temelden başladığını belirterek, şunları söyledi:

''Bina yaparken de temelden başlar, temel sağlam olacak. Temel ne? Temel bankacılık mı, sanayi mi? Temel ticaret mi, hayır, temel ne, tarım, çiftçilik, toprak, köylü köylü, Anadolu. Kalkınma tarıma dayanırsa, toprağa dayanırsa... Türkiye gibi büyük bir ülke, dünyanın en büyük ülkelerinden biri. Burada toprağı çökerterek, tarımı ihmal ederek, çiftçiyi yok sayarak kalkınma olur mu?''

Deniz Baykal, hükümetin açıkladığı tedbir paketlerini eleştirerek, şunları kaydetti:

''Paketler açılıyor, 'can suyu' diyorlar. Sıfır faizli KOBİ kredisi. Onlar da bunu kullanamıyorlar ya Bağ-Kur'a, SSK'ya borcu var. Başka takıntıları var. Başka şartlar aranıyor. KOBİ'ye 'ihracat yapacaksın' diyor. İhracatı yapanı var, yapamayanı var. Yapamayan krediyi alabilir mi? Orası için bir şeyler düşünmüşler ama çiftçi için can suyu lazım değil mi? Sıfır faizli kredi lazım değil mi?Onlara bunları düşünüyorsun. Buraya niye düşünmüyorsun? Şimdi tablo bu.''


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141