• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Baykal fena yüklendi!

Baykal fena yüklendi!
Baykal, 'İnsanların Fitrelerini, Zekatlarını Alıp da, Televizyon Kanalı Kurup AKP Siyasetine Destek Olanlardan Hesap Sorulması İçin Bütün Yaşamım Boyunca Mücadele Etmezsem Namerdim' Dedi.

Baykal, 'İnsanların Fitrelerini, Zekatlarını Alıp da, Televizyon Kanalı Kurup AKP Siyasetine Destek Olanlardan Hesap Sorulması İçin Bütün Yaşamım Boyunca Mücadele Etmezsem Namerdim' Dedi.



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''İnsanların fitrelerini, zekatlarını alıp da kendi işleri için harcayanlardan, televizyon kanalı kurup AKP siyasetine destek olanlardan hesap sorulması için bütün yaşamım boyunca mücadele etmezsem namerdim'' dedi.
Baykal, Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde halka hitap etti.


Türkiye'nin önemli bir değişim yaşadığını, meydanların bunu yansıttığını belirten Baykal, miting alanında toplanan insanların Türkiye'nin gidişatı ve çocuklarının geleceği ile ilgili derin kaygılar beslediklerini belirterek, ''Yaşadığımız gerçekler ortada. Artık aldatmaca bitti. Tiyatro bitti. Yapay şenlik bitti. 'Her şey güllük gülistanlık' diye nutuk atma dönemi bitti. Gerçekler ortada. Gerçekler acı. Türkiye ekonomisi tıkandı'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Baykal, Türkiye'nin nereye gideceğinin tamamıyla halka bağlı olduğuna dikkati çekerek, halka ''hiçbir zaman olmadığı kadar size bağlı. Eğer siz yanlış yaparsanız, göz yumarsanız, destek ve fırsat verirseniz Türkiye çok yanlışa gider. Sakın ha, aman fırsat vermeyin'' diye seslendi.

Türkiye'de basının özgür olması gerektiğini dile getiren Baykal, ''Elbette Türkiye'de basın, televizyonlar özgür olmalıdır. Kimsenin gözünün yaşına bakmamalıdır. Basın, 'Aman benim hakkımda ne der, vergi memurunu gönderir, beni susturur mu, ezer mi, pişman eder mi' korkusuyla gerçekleri söylemekten korkmamalıdır'' dedi.

''Deniz Feneri Davası''na da değinen Deniz Baykal, bu konuda Türkiye'deki sürecin çok yavaş işlediğini savundu. Baykal, sürece ilişkin eleştirilerini dile getirirken son günlerde birbiri ardına davaların gelmeye başladığını belirterek, şöyle konuştu:

''Almanya'daki bu teşkilatın içinde yer alan insanlar, onların buradaki arkadaşları 'Sen bize hakaret ediyorsun' diye 1 trilyonluk dava açtılar. Benim oraya buraya saçacak param yok. Bunlara verecek bir trilyonum da yok. Şimdi 'Bize haksızlık yapıyorsun 'diyorlar. Ben, haksızlık yapmaktan hiç hoşlanmam. Yapmışsam onu düzeltmek isterim. Diyorlar ki 'Bunu yapanlar Almanya'da, biz Türkiye'deyiz. Bizim bunlarla ilişkimiz yok'. Keşke... Almanya'daki mahkeme diyor ki 'Bunlar çifte defter tutmuş. Birisi Almanya için, birisi Türkiye için. Bunlar arasında para trafiği var...' İnşallah bu konuyu hem kamuoyumuzda milletimizle birlikte hem adaletle mahkemede sonuna kadar takip edeceğiz. Milletin kör kuruşunun sonuna kadar takipçisi olacağım. O insanların fitrelerini, zekatlarını alıp da kendi işleri için harcayanlardan, televizyon kanalı kurup AKP siyasetine destek olanlardan hesap sorulması için bütün yaşamım boyunca mücadele etmezsem namerdim.''

Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisi hakkında dava açtığını anımsatırken, Erdoğan'ın ''ekonomik yangını görmediğini'' iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın, ekonomik krize karşı açıkladıkları önerileri dikkate almadığını ''Sen kim oluyorsun? Sen kendi işine bak. Git ekonomiyi ehlinden öğren. Sen iktidara gelemezsin'' gibi yanıtlar verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Böylesine, kendisinin talep ettiği bir konuda, iyi niyetle, yapıcı bir öneri ortaya atmışken böyle bir saldırgan, küstah, kırıcı bir üslupla ortaya çıkması karşısında cevap vermek gerektiğini düşündüm. Bu üslup maganda üslubudur. Bunu kendisine yakıştırıyor olabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yakışmıyor. Bugün baktım bütün medya maganda konuşuyor. Maganda ile ilgili yazılar...

Biliyorsunuz son günlerde çok başarılı filmler yapan bir genç yönetmenimiz var; Şahan... Şahan da bugün bir açıklama yapmış. Diyor ki 'Recep İvedik işte odur' diyor. Yani 'Maganda Recep İvedik'tir' diyor...Bakıyorum cuk oturmuş...''

Başbakan Erdoğan'ın, kendisinin televizyonlarda tartışma teklifini sürekli geri çevirdiğini, kendisini meydanlara davet ettiğini ifade eden Baykal, ''İşte meydandayız. Burası da Yalova. Bir eksiği, bir noksanı var mı bu meydanın. Bu meydanda bir araya gelenler bu memleketin insanları değil mi'' yorumunda bulundu.

Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a televizyonda tartışma teklifini yineleyerek şöyle devam etti:

''Burada ben konuşuyorum, bir başka meydanda o konuşuyor. Bu böyle olmaz. Bak ben senin arkandan konuşmaktan hoşlanmıyorum. Sen de benim arkamdan konuşma. Benim hakkımda söyleyecek bir lafın varsa gel bir televizyonda birlikte çıkalım. Karşımızda da tarafsız gazeteciler yer alsınlar. Vatandaşın aklındaki bütün soruları sorsunlar. Sen cevap ver, ben cevap vereyim. Eşit zaman kullanalım. 'Gel bunu yapalım' diyorum. Demokraside meydan var, işte geliyoruz, ama olmayan bir şey var. Sen kaçıyorsun. Benden değil milletten kaçıyorsun. Milletin gerçekleri görmesinden kaçıyorsun. Demokraside kaçmak var mı? Ne kaçıyorsun? Kaçmak Başbakan'a yakışır mı? Kendine güveniyorsan çık karşıma ne soracaksan cevabını al ben de sana sorayım.''


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141