• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Baykal Erdoğan'a yüklendi

Baykal Erdoğana yüklendi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Baykal Ancak 3011'de İktidar Olur" Sözlerine Tepki Gösterdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Baykal Ancak 3011'de İktidar Olur" Sözlerine Tepki Gösterdi.



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Baykal ancak 3011'de iktidar olur" sözlerine tepki gösterdi.
Kendisinin başbakan olup olmayacağının Allah'ın ve milletin takdirinde olduğunu belirten Baykal, "Ben başbakan olsam da olur, olmasam da. Ama şimdi adam olamayanlar 3011'de de olamaz. Önemli olan başbakan olmak değil, adam olmaktır." dedi.


Deniz Baykal, Hatay'da yoğun yağmura rağmen en coşkulu mitinglerinden birini gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat yağmur altında bekleyen vatandaşlar, Baykal'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Tayip Erdoğan ile arasındaki polemiği sürdüren CHP lideri, 'Baykal başbakan olamaz' mesajına, daha önce dava konusu olmasına rağmen 'Başbakan adam olamaz' ifadesiyle karşılık verdi.

Baykal, "Başbakan, 'Baykal 3011'de başbakan olur' diyor. Ne zaman başbakan olacağımı bırak, onu Allah bilir. Allah sağlık verir, millet de destek verir, başbakan olurum. Olsa da olur, olmasa da olur. Sen beni bırak da iktidardan düşünce ne olacaksın, onu düşün. Başbakan olmak Allah'ın ve milletin takdiri. Ama şimdi adam olamayanlar 3011'de de adam olamaz. Önemli olan başbakan olmak değil, adam olmaktır." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın devamlı kendisini eleştirmesine değinen Baykal, bu durumun anlatacak icraat olmamasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Baykal, şöyle konuştu: "Varsa yoksa Deniz Baykal. Gece Deniz Baykal'la yatağa giriyor, sabah Deniz Baykal'la kalkıyor. Aklı fikri Deniz Baykal'da. Muhalefetten, Baykal'dan sana ne. Söyleyecek sözü olmayınca horoz dövüşü yapıyor başbakan. 'Baykal' diyor kesmiyor, 'CHP' diyor kesmiyor. Baykal'a çatıyor, İnönü'ne çatıyor, elinden gelse bir adım daha geri atacak ama orda frene basıyor. Bize hakaret ediyordu, ağzının payını verdim. Biraz toparladı, üslubunu düzeltti. Şimdi fıkra anlatıyor, komiklik, şirinlik yapmaya çalışıyor. Komedi yapayım derken komik duruma düşüyor."

Başbakan Erdoğan'ın kendi hakkında gıybet yaptığını savunan Baykal, "Dedikodu günah, gıybet daha da günah. Yapma, gel televizyonda tartışalım, milletin kafasındaki soruları cevaplayalım." ifadesini kullandı.

Konuşmasında çiftçinin ve esnafın sorunlarından da bahseden Deniz Baykal, hükümetin 280 milyar dış borç yaptığını belirtirken, ilk kez AK Parti'nin iki önemli icraatını kabullenerek, "TOKİ ve çift yol uygulaması, 280 milyarlık harcamayı izah eder mi?" diye sordu.

Türkiye'de artık fabrika yapma döneminin kapandığını, fabrika kapanma döneminin başladığını ve her 10 tezgahtan 4'ünün kapandığını anlatan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın hâlâ Hatay'a gelip övündüğünü belirtti.

"Gelmez olaydın, geleceksen hizmetlerinle gel, çare ol" diyen Baykal, Erdoğan'ın kendi çocuklarını başkalarının bursuyla ABD'de okuttuğunu ancak vatandaşın çocuğunun 2 TL'lik okul temizliği parasını ödeyemediğini ifade etti.

BAYKAL'DAN 'KİMLİK NUMARASI' UYARISI

Baykal, konuşmasında, oy kullanmak için nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olması gerektiği konusunda da vatandaşları uyardı.

Bu uygulamanın haksızlık olduğunu savunan Baykal, "Hepiniz, nüfus cüzdanınızda kimlik numarası olup olmadığını kontrol edin. Oy kullanabilmeniz için kimlik numarasını cüzdana yazdırmanız gerekli. Böyle bir şart koydular. Yüz binlerce insan var bu durumda. Cüzdanınızda mutlaka kimlik numaranız olsun. Oy kullanırken sıkıntı yaşamayın. Seçimlere bütün yakınlarınızı alın, öyle gidin" ifadelerini kullandı.

MİTİNGDEN NOTLAR

CHP'liler yağmur altında 2 saat Baykal'ı bekledi

- Miting saati 11.00 olarak ilan edilmesine karşılık Deniz Baykal alana 13.00'da geldi. CHP'liler yoğun yağmur altında 2 saat boyunca genel başkanlarını bekledi.

- Hatay'da her seçimde olduğu gibi AK Parti kendi meydanını, CHP de kendi meydanını kullandı. AK Parti mitingi Emlakevler Meydanı'nda gerçekleşmişti. CHP ise önceki seçimlerde olduğu gibi Uğur Mumcu Meydanı'nı tercih etti.

- CHP'nin her mitinginde olduğu gibi, yine 'kara peçe yakışmıyor kullara' şarkısı okundu, partinin 'çarşaf açılımı' bir kenara bırakıldı.

- Partilileri coşturan sunucu, vatandaşlara 'AK Parti'ye one minute demeye hazır mısınız?' diye sordu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141