• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in İstifasını İstedi

Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahinin İstifasını İstedi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Deniz Feneri'ni himaye edeceksiniz, sanıkları koruyacaksınız diye Türk halkına bu kadar kaba yalan söylenmesine, nasıl göz yumarsınız? O yalan ortaya çıktıktan sonra, o insanın Adalet Bakanı diye dolaşması, Türk halkına h

Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in İstifasını İstedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Deniz Feneri'ni himaye edeceksiniz, sanıkları koruyacaksınız diye Türk halkına bu kadar kaba yalan söylenmesine, nasıl göz yumarsınız? O yalan ortaya çıktıktan sonra, o insanın Adalet Bakanı diye dolaşması, Türk halkına hakaret değil mi?'' diye sorarak, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in istifasını istedi.

Baykal, partisinin TBMM Grubundaki konuşmasında, KKTC'deki seçimlere yer verdi.

Türkiye'nin, AB, NATO ve Ermenistan konularında yaşadıklarının ortada olduğunu ifade eden Baykal, sorunun, Kıbrıs noktasına geldiğini söyledi.

KKTC'deki seçimde, muhalefetin iktidara geldiğini anımsatan Baykal, demokratik, çok partili siyasi yarışın yapılmasının iftihar edilecek bir tablo olduğunu belirtti.

Baykal, iktidara gelen Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Derviş Eroğlu'nun, önemli bir siyaset adamı olduğunu, Türkiye'nin değerini, önemini bildiğini, ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu şartları en iyi şekilde değerlendirecek bir kişi olduğunu kaydetti.

Eroğlu'nun, Seçim sonrası Türkiye ile eşgüdüm içinde çalışacağını, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı destekleyeceğini ilan ettiğini belirten Baykal, Türkiye'den Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın, Eroğlu'na yönelik ağır değerlendirmeler ve imalarda bulunduğunu savundu.

-''ORTADA ÇATLAK VAR GÖRÜNTÜSÜ''-

Baykal, ''Seçimi kazanan partinin genel başkanını, Türkiye'ye niye çağırmıyorsunuz? Niçin dinlemiyorsunuz, sizin için önemli olan şeyi niye söylemiyorsunuz?'' diye sorarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Uzaktan kumandayla Ankara'dan, seçimi kazanan Başbakan'a ağır imalar, ifadeler, ithamlarda bulunmak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Cumhurbaşkanına uygun düşmüyor. Bu üslup, KKTC Cumhurbaşkanı'nın müzakereleri yürütmesine zarar verecek niteliktedir. Ortada bir çatlak var görüntüsü resmen ortaya dökülmüştür. Böyle diplomasi, anlayış olur mu? Etrafınızdaki monşerlere bir sorun bakalım, olur mu? Kulak verin onlara. Monşer deyip küçümsüyorsunuz, ondan sonra bu yanlışların içine sürükleniyorsunuz. ''

-''ŞAKA GİBİ BİR ŞEY''-

Deniz Feneriyle ilgili yayın yapmanın yasak ancak Ergenekon ile ilgili yayının serbest olduğuna işaret eden Baykal, ''Bu ne biçim adalet?'' diye sordu.

CHP Genel Başkanı Baykal, 70 bin kişinin dinlendiğinin söylendiğini, bunun, memnuniyet verici bir olay gibi gözüktüğünü kaydederek, ''Böyle bir şey nasıl tasavvur edilebilir? Türkiye'de 70 milyonu dinlemeye imkan veren, hukuki ve teknik altyapıyı kurmuşsunuz, bunu, başbakanın şahsına bağlamışsınız. Elde ettiğiniz çok özel bilgileri, basında, insanları mahkum etmek, onurunu çiğnemek için kullanıyorsunuz, ondan sonra da adalet, hukuk, hukuka güven diyoruz'' diye konuştu.

Deniz Feneri davasının Almanya'da görüldüğünü, aylarca dosyanın gelmesini, daha sonra tercümesinin beklendiğini dile getiren Baykal, Frankurt Basın Sözcüsünün, ''Tek dosya var, Türkçe yollandı'' dediğini kaydetti.

Baykal, yargılama yapılırken, tercümenin de yapıldığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

''Tercüme edilmiş metni göndermişler, iyi mi? Türkiye, şimdi aylardır neyi bekliyordu, tercüme edilmesini, kim söylüyordu Adalet Bakanı. Böyle bir manzara olur mu, şaka gibi bir şey. Türkiye'ye yakışıyor mu? Derhal o Adalet Bakanı'nın oradan ayrılması lazım. 70 milyonu aldatmaya çalışacaksınız, metnin Türkiye'ye geldiği Almanya'dan yapılan açıklamayla ortaya çıkacak. Tasavvur edilecek şey değil. Siz Deniz Feneri'ni himaye edeceksiniz, o sanıkları koruyacaksınız diye Türk halkına bu kadar kaba yalan söylenmesine, nasıl göz yumarsınız. O yalan ortaya çıktıktan sonra, o insanın Adalet Bakanı diye dolaşması, Türk halkına hakaret değil midir? Derhal gereği yapılmalıdır.''

Baykal, Alman mahkemesinin aranan 16 kişiyle ilgili bilgi istediğini ifade ederek, bu kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ''ballı ihaleler'' almaya devam ettiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Tayyip Erdoğan, AKP, bugün var, yarın yok, geçicidir. Ama Türkiye ile Azerbaycan dostluğu ise ebedidir'' diyerek, Türkiye ve Azerbaycan halklarından, bunu unutmadan iki ülke ilişkilerini sürdürmelerini istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141