• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Baydemir PKK'ya gerilla dedi

Baydemir PKKya gerilla dedi
Barış mitingi PKK gösterisine döndü. Osman Baydemir konuşmasında, PKK'lı teröristleri "gerilla" diye gösterdi.

Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi'nin, "Türkiye barış için buluşuyor, Kürt sorununa demokratik çözüm" mitingde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, PKK'lılara 'gerilla' dedi.
Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi'nin, "Türkiye barış için buluşuyor, Kürt sorununa demokratik çözüm" sloganı ile Diyarbakır'da gerçekleştirdiği miting sırasında küçük bir grup terör örgütü PKK flamaları ile teröristbaşı Abdullah Öcalan fotoğrafları açtı. Çatışmada şehit olan bir asker ile yine çatışmada öldürülen 1 PKK'lının anneleri el ele sahneye çıktığı mitingde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, PKK'lılara 'gerilla' diyerek, "Barış ısrarı için el ele veren gerilla ve asker analarının önünde saygı ile eğiliyorum"dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ TAŞLARI TOPLADI

Mitinge DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata, Sevahir Bayındır, Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'li belediye başkanları Prof.Dr.Cengiz Güleç'in yanısıra Diyarbakır ve çevre illerden gelen yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Miting öncesinde belediye ekipleri orta refüjlerde bulunan taşları ve kaya parçalarını olası bir olayda kullanılmaması için toplaması dikkat çekti.

MİTİNG ALANINA TÜRKÇE-KÜRTÇE AFİŞLER

Miting alanına, üzerinde Türkçe-Kürtçe, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Barışa bir şans tanınsın", "Kürt'e barış, Türk'e barıştır" ve "Yargı silah değil, adalet dağıtır" yazılı dövizler asılırken, zaman zaman terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Tertip komitesi, mitingde atılan sloganların belirlenidiğini ve bunun dışında slogan atılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Miting sırasında sayıları yaklaşık 10 kişi olan küçük bir grup terör örgütü PKK'nın flamaları ile teröristbaşı Öcalan'ın fotoğraflarını açarak alanda gezdirdi. Mitinge oğlu bir çatışmada şehit olan Emine Yavuz ve yine PKK'lı oğlu çatışmada öldürülen Habibe Altan el ele sahneye çıkarak, katılanları selamladılar. PKK'lının annesi Habibe Altan, kanlarının son damlasına kadar barış diyeceklerini ifade ederek, "Kimse evladını ölüme gönderemez. Artık çare bulunsun ve akan kan durdurulsun"dedi. Asker annesi olan ve duygulandığı gözlenen Emine Yavuz, ne askerlerin ne de PKK'lıların annelerinin ağlamasını istemediğini belirterek, "Allah için artık barış sağlansın diyorum" dedi. DTP lideri Ahmet Türk ve diğer katılımcılar bu arada barış güvercinlerini uçurdular.

BAYDEMİR, TERÖRİSTLERE "GERİLLA" DEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe yaptığı konuşmada, PKK'lılara 'gerilla' dedi. Baydemir, "Gerilla ve asker annesi el ele verdi. Yürüklerimiz yandı, başka yürekler yanmasın diyorlar. Ben onların önünde saygı ile eğiliyorum"dedi. Ankara, Washington ve Bürüksel'in bu halkın sesini duyması gerektiğini söyleyen Baydemir, "Biz savaş istemiyoruz. Kürt halkı bin yıldır kimsenin dilini yasaklamadı, kimsenin köyünü yakmadı. Biz dilimizi, kimliğimizi ve çocuklarımızın geleceğini istiyoruz. Yolunuz barış ve kardeşlik yolu olsun"dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141