• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Başkandan devren kalp derneği

Başkandan devren kalp derneği
İzmir'de 2010 yılında kalp nakliyle hayata tutunan gazeteci Çağatay Çağlar'ın kurduğu Kalp Hastaları ve Kalp Nakillileri Derneği, maddi yetersizlikler nedeniyle kapanma noktasına geldi- Çağlar: "Büyük hayallerle açtığım derneğin ofisini ilgisizli

ZEYNEP HOŞGÖRÜR - İzmir'de kurduğu Kalp Hastaları ve Kalp Nakillileri Derneği, maddi yetersizlikler nedeniyle kapanma noktasına gelen kalp nakilli gazeteci Çağatay Çağlar, "Borcu harcı olmayan derneği bedelsiz olarak kim almak isterse tüm evrakıyla komple devredeceğim" dedi.

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli şikayetlerle 2007 yılında başvurduğu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp yetmezliği teşhisi konduğunu, 2009 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde takılan yapay kalp ile kalp nakli için beklemeye başladığını söyledi.

Aylarca hastanede kaldıktan sonra Şubat 2010'da 24 yaşında beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren Orhan Şadıllı'nın bağışlanan kalp ile yaşama tutunduğunu anlatan Çağlar, "Nakil kalbimle 3. yılımı doldurdum. Türkiye'de kalp nakli olmuş ilk ve tek gazeteciyim. Hastalık sürecinde yaşadığım zor günlerde insanlara umut olacak bir dernek kurmayı kendime hedef edindim" dedi.

Sağlığına kavuştuktan sonra ilk işinin derneği hayata geçirmek olduğuna dikkati çeken Çağlar, şöyle konuştu:

"Aralarında kalp nakillilerin de bulunduğu 7 kişiyle Kalp Hastaları ve Nakillileri Derneği'ni kurduk. Kalp hastaları ile kalp nakli adaylarına, psikolojik destek verip katkı sağlamak istedik. İnsanların, kalp hastalıkları ile organ nakline dikkatini çekecek çalışmaları imza atma hedefiyle derneğimizi kurduk. Bugün gelinen noktada büyük hayallerle açtığım derneğin ofisini, ilgisizlik nedeniyle kapatmak zorunda kaldım. Derneğin 200'e yakın üyesi var. Üyeler arasında 9 kalp nakillinin yanı sıra sağlıklı insanlar da var. Çünkü herkes potansiyel kalp hastası. Derneğin geldiği duruma üzülüyorum, ilgillerden destek bekliyorum."

- "İsteyen olursa devretmeye hazırız"

Çağlar, kuruluşunun birinci yılını tamamlayan derneğin geldiği durumdan büyük üzüntü duyduğunu ancak kişisel gayretleri ile ancak bu kadarını başarabildiklerini belirtti.

Hiçbir zaman üyelerden para kazanma düşüncesi içinde olmadıklarına dikkati çeken Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dernek üyelerinin yıllık 12 lira üyelik aidatı vardı. Dernek merkezi olarak kullandığımız dükkanın masrafı, stopajı, elektriği, kirası derken çok ciddi rakamlar oluyordu. Tek başıma kalınca, kimsenin desteği olmayınca zorlandım çünkü ben de işadamı değilim, gazeteciyim. Yaşanan sıkıntılar sonrası dernek merkezini kapatmak zorunda kaldım. Türkiye'de ilk olan bu dernek için çok ciddi masraf yapıldı. Geniş kapsamı ve yaptırımı olabilecek bir dernek. Borcu harcı olmayan derneği bedelsiz kim almak isterse komple devredeceğim. Kim talip olursa büyük bir fayda sağlar. Dernek idare etmek çok zormuş, gazeteci olduğum için bilmiyordum. Kimse yanımızda kalmadı, verilen sözler tutulmadı. Yönetim kurulu olarak, isteyen olursa maddi talepte bulunmadan derneği devretmeye hazırız. Tek isteğimiz, derneğin eski günlerinde olduğu gibi faaliyete geçmesi, insanlara destek olması."

Muhabir: Zeynep Hoşgörür
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141