• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Başkan Uzundemir: "Zalimler Çanakkale önlerinde durdurulmuş

Başkan Uzundemir: Zalimler Çanakkale önlerinde durdurulmuş
Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayımladı.

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayımladı.

Çanakkale'de oluk oluk akan şehit kanı üzerimizde hesap yapanların oyunlarını bozmuş , senaryolarını başlarına geçirmiş ,heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Türk Milleti'nin , tarih sahnesine çıktığından itibaren , aziz varlığını müdafaa ve muhafaza amacıyla , olağanüstü mücadeleler sergilemiştir. Bununla birlikte, uzun asırlar boyunca en büyük saldırıları göğüslemiş , en vahşi niyet ve emelleri tesirsiz hale getirmiştir. 105 yıl önce Çanakkale önlerinde yaşanan ve yazılan destan bunlardan birisi , belki de en mühimi olarak milli hafızalarda eşsiz bir yer etmiştir.

Başkan Uzundemir: "Zalimler Çanakkale önlerinde durdurulmuş ,sömürgeci güçler Çanakkale'den yükselen iman dalgasının altında kalmışlardır. Milli şuur ve heyecan kahramanlıkla birleşmiş ve Çanakkale'yi geçilmez, Türk milletini yenilmez yapmıştır . Şurası açıktır ki Çanakkale; namus ve şeref savunmasının adıdır. Çanakkale bağımsızlık ve var olma iradesinin tartışma götürmez adımıdır . Türk milleti topyekün ayağa kalkmış , iffetine ,istiklaline , istikbaline ve izzetine kast eden , dil uzatan ,göz koyan kim varsa silip süpürmüştür .Emperyalist güçlerin teknolojik ve askeri üstünlükleri bir işe yaramamış ,vatan ve millet sevgisi savaşın seyrini ve kaderini kökten değiştirmiştir. Bilhassa Conkbayır'da, Anafartalar'da geleceğimizi tayin ve tescil eden kahramanlıklar , fedakarlıklar Çanakkale'yi etten bir kaleye çevirmiştir . Türk milletinin Çanakkale'de tarihi haklarına sahip çıktığını ve hepsinden önemlisi , büyük saldırılara boyun eğmediğini , teslim olmadığını ,diz çökmediğini can pahasına gösterdiğini ispatlamıştır.
Bir hilal uğruna kefensiz toprağa giren yüz binlerce asil millet evladı ,son yurdumuzu güvenceye almış ve gelecek nesillere ,değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir miras bırakmıştır. Çanakkale'de köken , mezhep , yöre , dil veya bir başka yapay farklılık dikkate alınmadan ,milletimizin her ferdi aynı ülkünün, aynı hedefin ,aynı kararlılığın etrafında toplanmıştır. Çanakkale'yi anlamlı kılan tarihe altın harflerle geçmesine vesile olan yegane özelliklerden birisi de - birlikte yaşamaya dönük güçlü kararlılığın neleri başarabileceğini göstermesi olmuştur .
Bu düşüncelerle '18 Mart Şehitleri Anma ve -Çanakkale Zaferi'nin , 105. yıl dönümünde başta Başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ,vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş, tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza , Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsinin ruhu şad, mekanları cennet olsun.Saygı ve sevgilerimle selamlıyor, Sizleri Allah’a emanet ediyorum"dedi .

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141