• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Başkan Ünlü icraatlarını anlattı

Başkan Ünlü icraatlarını anlattı
Armutalan Belediye Başkanı Marmaris TV de Gökmen Ulu'nun sunduğu “Gündem” programına konuk oldu. Programda ilk olarak Armutalan hakkında bilgi veren Başkan Ünlü, daha sonra göreve geldiklerinden bu yana olan faaliyetlerini anlattı.

Armutalan Belediye Başkanı Marmaris TV de Gökmen Ulu'nun sunduğu “Gündem” programına konuk oldu. Programda ilk olarak Armutalan hakkında bilgi veren Başkan Ünlü, daha sonra göreve geldiklerinden bu yana olan faaliyetlerini anlattı.

Başkan Muhammet Ünlü, icraatlarına ilişkin olarak özetle şunları söyledi.

Biz göreve geldiğimizde bazı sözler verdik. Daha önceden sıkıntıları tespit ettiğimiz için ilk olarak Siteler Mahallemizdeki yaz aylarında meydana gelen su sıkıntısı için bütün boruları değiştirdik, MARİÇ BELBİR ile birlikte 1500 metre kanalizasyon döşedik. Revizyon İmar Planını çıkarıp imar sorunlarını çözdük. Görüntü kirliliğini önlemek için Türk Telekom ile işbirliği içerisinde telefon kablolarını yer altına alınmasını sağladık. Şu anda da elektrik telleri yer altına alınıyor. Camiavlu Mahallemiz adeta bir hurda deposu görümündeydi. Bu sorunu çözüp açılmamış yolarını, dere ıslahlarını ve yeşil alanlarını oluşturduk. Gelen yerli ve yabancı turistler için yürüyüş yoları oluşturup alternatif turizmi geliştirmeye çalıştık. Düzenli bir adres sistemine geçerek, mevcut olan bütün caddeleri, yolları ve evleri numaralandırdık. Dolmuş duraklarını ıslah ederek, modern duraklar oluşturduk. Beldemizin ismine yakışır şekilde olması için yeşil alanlara ve yeni inşa edilen binaların bahçelerine bu güne kadar yaklaşık olarak 2000 armut fidanı diktik.
Göreve geldiğimizden bu yana birçok önemli projeye imza attık. Bunları sayarsak; Armutalan Datça geçiş yolu olarak bilinen Mustafa kemal Paşa Bulvarını çif yön olarak hizmete açtık. Bu yol daha önce iki aracın zar zor geçebileceği genişlikte ve yetersizdi. Ama şu anda bu sorun çözülmüş durumda. Yine en büyük sorunlardan biri olan araç parkımızdı. Mevcut olan Araç Parkımızın yanında cami, okul ve sağlık ocağı vardı. Bu birçok olumsuzluğa neden oluyordu. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için Camiavlu Mahallemizde belediyemizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir araç parkı yaptık. Armutalan Belediyesi Özdemir Benler Çiçek Serası ve Çevre Sanat Evini inşasını bitirerek beldemizin daha yeşil daha yaşanır hale gelmesini sağladık. Bunun yanısıra seranın içinde bulunan çevre sanat evinde ilköğretim okulu öğrencilerinin kütüphaneden yararlanmaları, çevre ile ilgili resim sergilerinin açılmasını, çeşitli kursların açılmasını sağladık. Ayrıca seramızdaki çalışma şartlarını engellilere göre düzenleyip engellilere iş imkanı sunduk.

Biz yönetim anlayışımız Armutalan'ı yeşil alanlarıyla, parklarıyla, oyun alanlarıyla donatılmış modern bir kent haline getirmek. Bu amaçla Beldemizde daha önce 6 çocuk parkı, 9 yeşil alan bulunmaktaydı. Şu anda bu alanların hepsi elden geçirilip tekrar düzenlenmesini yaptık. Mevcut olanlardan hariçte 16 çocuk parkı, 6 açık hava spor alanı, 2 tanede spor alanı, 27 adet yeşil alan oluşturduk.

Yine Armutalan'ın modern bir kent olması için 500 bin metrekare I ve II kat asfalt kaplaması, 70 bin metrekare parke döşemesi, 120 bin metrekare yeni yol açımı, 1500 metre kanalizasyon yapımı 3000 metre dere ıslahı, 4000 metre dere korkuluğu yaptık.

Şu anda devam eden projelerimiz bulunmakta. En önemlisi, çok yetersiz olan ve ihtiyacı karşılayamayan sağlık ocağı. Bu yetersizliği ortadan kaldırmak için tüm bölgeye hizmet edecek modern bir sağlık ocağı yapıyoruz. Bu yılbaşına kadar hizmete girecek olan sağlık ocağı bölgenin en büyük sağlık ocağı olacak. Yine Armutalan'ın en önemli caddesi olan ve çok yetersiz olup yayaların yürümekte zorlandığı Adnan Menderes Caddesi düzenlemesine başladık. En kısa sürede bitecek olan bu caddemiz yaya kaldırımlarıyla, yeşil alanlarıyla, parke döşemesiyle beldemize yakışır bir caddemiz olacak.
Bütün bunların dışında zamanımızın yetmemesi ve bazı nedenlerden dolayı yapamadığımız spor salonumuzu, pazar yerimizi en kısa zamanda yapacağız. Ayrıca TURSAB ile birlikte bölgemize bir kongre merkezi ve çok amaçlı bina kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu binanın temelini de birkaç ay içinde atacağız.

Biz normal belediyecilik anlayışımızın dışında sosyal belediyecilik anlayışına inanıyoruz. Bu kapsamda; Her yıl önemli gönlerden olan; yaşlılar haftasında yaşlılarımızla, engelliler haftasında engellilerimizle, anneler gününde annelerimizle, öğretmenler gününde öğretmenlerimizle, kadınlar gününde kadınlarımızla, tıp bayramında doktorlarımızla, polis gününde polislerimizle, itfaiye haftasında itfaiyecilerimizle, zabıta haftasında zabıtalarımızla beraber olarak günlerini kutladık.

Beldemizde Türklerin yanı sıra değişik uyruktan çok sayıda insanda yaşamakta. Bu insanların ölülerini gömmesi için özel bir mezar alanı bulunmuyordu. Belediye olarak Armutalan Şehir Mezarlığı'nda 500 metrekarelik özel bir alan oluşturarak beldemizdeki yaşayan gayrimüslimlerinde ölülerini gömebileceği bir mezar alanı oluşturduk. Ayrı giriş ve çıkışı olan mezarlık toplam 120 mezar kapasitesine sahip. Şu anda Yabancı uyruklu üç kişi, hazırlanan bu mezarlığa defnedildi. Bunun yanında zaman zaman bölgemizde bulunan yabancı uyruklu vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyip çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Bölgemiz turizm bölgesi ve değişken bir nüfusa sahip olduğu için sezonda vatandaşların sahip olduğu evcil hayvanlar kış aylarında sokağa terk ediliyor. Kışın başıboş kalan bu hayvanlar gelişigüzel üreyerek her yıl sayıları giderek artıyor. Biz kedilerin üremesini engellemek ve doğal yaşama sağlıklı olarak bırakılmaları için kısırlaştırma kampanyası başlattık. Bu sayede beldemizde çok fazla sayıda sokak hayvanı kalmadı.
Eğitim seminerleri düzenleyerek işçilerimize hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgilendirdik. Amacımız, işçilerin sağlıklarına daha dikkat etmeleri sağlanarak, kendilerine ve çevredekilere bir hastalık yaymaları konusunda bilinçlendirmekti. Ayrıca, işçi olarak çalışan personelimize tetanos, hepatit B ve karma aşıları yaptırarak bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklılık kazandırdı. Bu seminerlerin dışında son değişen belediye kanunları, imar işleri ve belediye yönetimi konusunda personele seminer verdirdik.
Farklı ülke kentleri arasında karşılıklı olarak kültürel ve ekonomik alışverişte bulunmak için kardeş şehir çalışmalarında bulunduk. Bunlardan ilk olarak yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşayan ve aynı kültürü paylaşan iki milletten biri olan Yunanistan'ın Rodos Adası İalisos Belediyesiydi. İkinci olarak Moskova'ya 30 kilometre uzaklıktaki Klimovs Belediyesiydi. Şu anda bu iki belediyeyle çalışmalarımız karşılıklı olarak devam ediyor. Son olarak Bulgaristan'ın Balçık Kenti ile yapılan çalışmaları sona erdirerek kardeş şehir protokolünü imzalayıp, Balçık Belediyesi ile Armutalan Belediyesi kardeş şehir oldu..
Her sene Armutalalıların katıldığı halk şenlikleri düzenledik. Bu şenlik esnasında ihtiyacı ola vatandaşlarımızın çocukları tespit ederek bu güne kadar yaklaşık olarak 120 çocuğumuzun sünnetini yaptırdık. Bu şenliklerimizde yiyecek-içecek ikramları ve yerel sanatçılarımız konserleri, halkoyunu guruplarının gösterileri yapıldı. Tüm halkımızın katıldığı bu şenliklerde gönüllerince eğlendiler. Ayrıca bölgemizde yapılan Denizcilik Festivali, Bahar ve Gençlik Festivali ile İncilerin Dansı Uluslararası Çocuk Festivalinin gösteri gurupları Armutalan'da da program yaptılar.
Bilindiği gibi bölgemizdeki sorunlardan biride turizmde çalışan ara elamanların eğitim sorunuydu. Bu sorunu çözmek için bir eğitim programı hazırladık. Bu programda mutfak, resepsiyon, servis dallarıyla, taksi ve turizmde çalışan otobüs şoförlerine dersler verdik. Toplam 40 saat süren bu eğitim sonucunda turizmde çalışan yaklaşık 400 kişi başarılı oldu ve sertifikasını aldı.
Armutalan'ı güzelleştirmek için, elektrik trafolarının 5'ini Türk Evi, 5'ini boyama ve birini de kabartma resim haline getirdik. Adnan Menderes Bulvarına taş duvar çekerek üst kısımlarını ahşap korkuluklarla döşedik.
Armutalan'ın oteller bakımından en yoğun yerlerinden biri olan Şirinyer Mahallesi Menekşe Sokak'ta belediyemiz tarafından bir sanat sokağı oluşturulduk. Toplam 50 tezgahtan oluşan sanat sokağında el ürünü hediyelik eşyalar ve sanatsal ürünler satılıyor. 2005 yılında açtığımız sanat sokağımıza bu güne kadar bölgemize gelen misafirler hayli ilgi gösteriyor. Bu sanat sokağında bulunan tezgahlarımızı öncelikli olarak belediyemizin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açtığı el sanatları kurslarından başarıyla mezun olan kursiyerlerimize ve kurs öğretmenlerimize veriyoruz.
Her yıl bölgemizin tanıtımını yapmak üzere yurt dışı ve yurt içi turizm fuarlarına katılarak bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek tanıtımında katkıda bulunduk. Armutalan Belediyespor Kulübü olarak futbol, basketbol ve voleybol branşlarında faaliyet göstermekteyiz. Bu üç branşta çeşitli liglerde mücadele ediyoruz. Özellikle basketbolde bir marka haline geliyoruz. Şu anda minik, küçük, yıldızlar, A takım olarak il, bölge ve Türkiye şampiyonalarında önemli başarılar elde ettik. Ayrıca Armutalan Tofaş Basketbol Okulu olarak Türkiye şampiyonu olduk. Bu Haziran ayı içerisinde Tofaş Basketbol Okulları Şampiyonasını Armutalan'da yaptık.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141