• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Başkan Tokat’tan 2017 yılı değerlendirmesi…

Başkan Tokat’tan 2017 yılı değerlendirmesi…
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, beraberinde başkan yardımcıları ve belediye birim amirleri olmak üzere ilçemizdeki basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak, 2017 yılını genel hatlarıyla değerlendirdi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, beraberinde başkan yardımcıları ve belediye birim amirleri olmak üzere ilçemizdeki basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak, 2017 yılını genel hatlarıyla değerlendirdi.

Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz ile belediyedeki birim amirlerinin katıldığı kahvaltıda, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 2017 yılında yapılan çalışmaları genel hatlarıyla ele alırken, 2018 yılı için planlanan çalışmalardan da söz etti.

Başkan Tokat; “Halen devam eden çalışmalar sonlandığında kentimizin 2017 yılı için planlanan üstyapı çalışmaları böylelikle bitirilmiş, halkımızın hizmetine sunulmuş olacak.

Özellikle 2017 yılı içerisinde Milas merkezinde yaptığımız üstyapı çalışmalarını sadece bir üstyapı çalışması olarak değil, altyapısı ve üstyapısıyla, çağdaş Milas’ı yaratmanın adımları olarak değerlendirebiliriz.

Bu çalışmalar özel bir araştırma ve malzeme seçimine kadar itina gösterilerek, planlı ve programlı yani kapsamlı bir şekilde hazırlandı ve yapım aşamasına geçildi. Bu çalışmalarla kentimize, güzel bir görünüm kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu anlamda ilçe merkezinde yapmamız gereken daha birçok iş var ama ana hatlarıyla şunu söyleyebilirim ki, altyapı çalışmaları sırasında halkımıza yaşatmış olduğumuz o sıkıntılı dönem artık tamamen bitmiştir.

Sizin aracılığınızla halkımıza şu hususu da açıklamak isterim: Altyapı çalışması yapmak zor ama üstyapıyı yapmak daha da zordur. Bildiğiniz gibi altyapıyı biz, İller Bankası’ndan aldığımız kredi ile yaptık. Yerel seçimlerin ardından iş, MUSKİ’ye geçti. En azından belli bir bölümünün MUSKİ tarafından yapılmış olması ve işin de kredili olarak yapılmış olması sebebiyle bir nebze altyapıyı yapmak bizim için daha kolay oldu. Asıl zor olan üstyapı… Çünkü tamamını biz yaptık ve kendi paramızla yaptık. Bu noktada belediyemizin ekonomik durumu da düşünülürse yapılan çalışmaların bizler için ne denli başarılı ve önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Ana hatlarıyla yapılan çalışmalar…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 2017 yılı içerisinde ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde yapılan çalışmaları, ana hatlarıyla şöyle anlattı:

“Ahmet Yesevi, Hamdi Mergen, Kuvayı Milliye, Gülibrişim, Güveçdede, Akkent ve Gümüşkesen caddelerimiz gibi, neredeyse kentin en büyük ve en uzun caddelerindeki çalışmalar bir kalemde bitirildi. Halkımız tarafından da yapılan bu çalışmalar beğenilerek takdir edildi. Özellikle yağışlı havalarda da kontrol ettiğimiz kadarıyla altyapı sisteminin de gayet verimli çalıştığını gördük. Altyapı ve tamamlanan bölümüyle üstyapı konusunda sorunsuz bir kent haline dönüştüğümüzü söyleyebilirim.

Elbette kentimizde başka sıkıntılar var. Birazdan bunlara da değineceğiz. Önümüzdeki yıllarda, Milas Belediyesi’nin yetki alanına giren, kentleşme adına yapacağımız çalışmalar devam edecek.

Bizim için kent merkezindeki yapılan çalışmalardan daha da önemli olan, ilçemize bağlı mahallelerimize götürdüğümüz hizmetlerdir. Çünkü Türkiye’nin en fazla mahalle sayısına sahi ilçelerden birinde yaşıyoruz. Oldukça dağınık ve geniş bir coğrafyaya yayılmış olan mahallelerin tamamına aynı anda ve eşit miktarda hizmet götürmek sanırım çok da mümkün olmayan bir şey ancak Milas Belediyesi olarak bizim bu konuda çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim.

114 eski köy, 5 eski belde olarak adlandırdığımız, bugün büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüşen bu mahallelerimizde daha önceden belirlenen plan ve projeler çerçevesinde bugüne kadar birçok hizmet yapıldı.

Sürekli olarak yapılması gereken çöp vb. hizmetlerin dışında bazı mahallelerimizdeki altyapı ve çoğunda da üstyapı şeklinde çalışmalar sürdürülüyor. Çok önemli ölçüde memnuniyet sağladığımızı söyleyebilirim. Çünkü yapılan çalışmalar tamamen mahalleyi rahatlatıcı bir şekilde ve mahallenin genelini kapsayan çalışmalar olmuştur. Bu çalışmalar aynı zamanda mahallenin çehresini değiştiren çalışmalar olmuştur.

130’dan fazla mahallemizde park ya da çocuk oyun alanı dediğimiz hizmet götürülürken, sanırım 10 civarında bu hizmeti götüremediğimiz yer kaldı, onları da 2018 yılı içerisinde tamamlayacağız.

Öte yandan belki de bugüne kadar yapılmamış ölçüde yol yapım ve asfalt çalışması yaptık. Yaklaşık 100 km asfalt ve sathi kaplama çalışmasıyla, mahallelerimiz arasında ulaşımı sağlayan yollar asfaltlandı. Bununla birlikte kent merkezinde de 8 km’lik bir asfalt kaplama çalışması yaptık.”

Kuruluşumuzun 150’nci yılı…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi’nin 1868 yılında kurulduğuna dikkat çekerek; “Önümüzdeki yıl kuruluşumuzun 150’nci yıldönümünü kutlayacağız. Elbette bu konuda ciddi bir hazırlığa başladık. Önümüzdeki günlerde bu konuda sizlerden de fikirsel anlamda katkı vermenizi isteyeceğiz. Sonuçta İzmir Belediyesi ile birlikte kurulmuş olan Milas Belediyesi’ne yakışır bir kutlama programa gerçekleştireceğiz. Bu konuda sizlerin de yapacağınız haberlerle kamuoyunda bir duyarlılık yaratacağını düşünüyorum” dedi.

Başkan Tokat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yeniden bir araya gelineceğini, o gün de farklı konularda açıklama yapacağını belirterek, basın mensuplarının sorusu olup olmadığını sordu.

Tek tip parke taşı…

Güveçdede, Gümüşkesen Caddeleri gibi birçok caddede ‘kilitli taş’ döşendiği, yapılan kaldırım düzenlemeleriyle birlikte modern bir görüntünün ortaya çıktığına vurgu yaparak; ‘Neden kent merkezinde, asfalt yapılmayan caddeler aynı taşlarla döşenmiyor?’ diye bir soru yönelttiğimiz de, Başkan Tokat; “Her sene kendimizi yeniliyoruz. Yani geçen yıl yaptığımızı bu sene beğenmiyoruz. Söylediklerinize katılıyorum. Gerçekten o caddeler modern bir görünüme kavuştu. Ancak gönül isterdi ki, kentin tüm caddelerini bu şekilde döşeyelim fakat bazı yolları ağır tonajlı araçlar kullanıyor. Bu da o yolun asfalt yapılma zorunluluğunu doğuruyor” şeklinde yanıtladı.

Ruhsat İşlemleri neden gecikiyor?

Piyasadaki birçok mimar, mühendis, müteahhit veya kendi özel inşaatını yapan yurttaşların, belediyedeki ruhsat işlemlerinin çok uzun bir süre içinde tamamlandığını, bu noktada da kendilerinin mağdur olduğunu ileri sürdüğünü hatırlatarak; “Bu konuda gerçekten vatandaşın söylediği gibi bir gecikme söz konusu mu?” diye sorduğumuz da ise Başkan Tokat şu yanıtı verdi:

“Birebir tüm başvuruları inceleyemiyorum ancak bu türden şikâyetler bana da geldiğinde alıyorum dosyayı ve inceliyorum. Örneğin ilk müracaat sırasında bazı evraklar eksik denilmiş ve işin sahibinden bu eksikliklerin giderilmesi istenmiş. Aradan geçmiş 3-4 ay, vatandaş eksikleri tamamlayıp getirmemiş. Sonra da bizim ruhsat işi uzadı diyor.

Öte yandan o bölümdeki teknik personel, sabahtan akşama vatandaşın derdini dinlemek durumunda kalıyor. Bu nedenle ek binadaki serviste, önümüzdeki yıl bazı düzenlemeler yapılacak, vatandaşla teknik personelin doğrudan teması kesilecek. Böylece benim personelim sadece işini yapacak.

Belediye olarak bizler bu konuda mevzuatın gerektirdiği tüm hassasiyeti göstermek zorundayız. Eğer bu konuda bir yanlışımız, bir eksikliğimiz görülürse inanın bizi ipe götürürler. Dolayısıyla biz, bu konuda çok hassas davranıyoruz.”

Yeni yapılan binalarda otopark zorunluluğu…

Başkan Tokat’a, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu artıran nedenlerden birinin de cadde ve sokaklara park edilen araçların olduğu ileri sürülerek; “Oysa yapılan çok katlı binaların altına otopark yapılsa bu sıkışıklık biraz olsun ortadan kalkmaz mı?” diye sorduğumuz da ise şu yanıt geldi:

“Arkadaşlar, ne yazık ki toplum olarak bu konuda çok bilinçsiz davranıyoruz. Bir araba için bir dünya para veriyoruz, sonra onu götürüp caddeye veya sokağa bırakıyoruz. Oysa köyde yaşayan bir yurttaşımız bir hayvan satın alacak olsa önce onun için ahır yapar. Ama biz binlerce lira vererek aldığımız araç için öncesinde hiçbir şey yapmıyoruz.

Bu konuda da belediye olarak önceliğimiz apartmanların alt katına veya arsanın durumuna göre yan taraflarına mutlaka otopark yapma zorunluluğunu getiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda en azından bu sorunun bir bölümünü bu şekilde çözeceğimizi düşünüyorum.”

Milas’ın deprem haritası…

2017 yılı içinde ilçemizde büyük bir depremin meydana geldiği, herhangi can ve mal kaybı yaşanmazken, meydana gelen her deprem sonrasında gündeme gelen deprem haritası konusunda, Başkan Tokat’a; “Milas’ın deprem haritası ne zaman çıkacak?” diye sorduk. Başkan Tokat; “Bu konuda ciddi bir hazırlık içindeyiz. Bu çalışmayı piyasa koşulları içerisinde değil, bilimsel bir yöntemle yani bir üniversite ile işbirliği içerisinde yapacağız. Dolayısıyla bir süre önce bu konuda uzman bir hocamızla görüştük. Önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek bizlere, belki halkımızın da bulunacağı bir ortamda bizlere bilgilendirici bir sunum yapacak. Tamamlandığında çok sağlıklı bir çalışma ortaya çıkmış olacak.  Günün birinde hepimiz bu makamlara birilerine bırakacağız. Ben de en azından Milas’a böyle bir çalışmayı bırakmak istiyorum” dedi.

Yapılan çalışmalara yerinde inceleme…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, belediye birim amirleriyle basın mensuplarının katıldığı değerlendirme toplantısının ardından, Başkan Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve bazı birim amirleri, basın mensuplarıyla birlikte, kent merkezinde tamamlanan veya çalışmaların sürdürüldüğü caddelerde incelemelerde bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141