• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Başkan Saatcı, Yeşilüzümlü Sosyal Tesisi’nin temelini attı

Başkan Saatcı, Yeşilüzümlü Sosyal Tesisi’nin temelini attı
Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi’nde yapımına başlanan Yeşilüzümlü Sosyal Tesisi’nin temel atma töreni yapıldı.

Yeşilüzümlü Mahallesi’nde temeli atılan tesis, 2 bin 487 metrekare arsa üzerine,bin 31 metrekare inşaat alanından oluşacak. 4 bloktan oluşan tesisin 563 metrekarelik A bloğunda düğün ve toplantılar organize edilecek. Diğer bloklarda ise yöresel ürünlerin tanıtım ve satışı,atölye çalışmaları ile el sanatları kursları yapılacak. 2.2 milyon liraya mal olacak tesisin yapımı 8 Ağustos 2019 tarihinde tamamlanacak.

Başkan Saatcı’ya baret hediye edildi

Eski Yeşilüzümlü Belediye binası arkasında yapımına başlanan tesisin temel atma törenine Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı ile mahalle halkı katıldı. Halk oyunu gösterileriyle başlayan törende yüklenici firma temsilcileri tarafından Başkan Saatcı’ya baret hediye edildi.

“Yeşilüzümlü’deki tüm projelerde Başkan Saatcı’nın imzası var”

Temel atma töreninde konuşan Yeşilüzümlü Muhtarı Erkan Arıcan,yıllardır devam eden yetki tartışmasından dolayı mahallenin sosyal tesisten mahrum bırakıldığını söyledi. Mahalleye hizmet gelmediği gibi gelecek hizmetlerin engellediğini vurgulayan Muhtar Arıcan, yapılan tüm hizmetlerde Başkan Saatcı’nın imzası olduğunu kaydetti. Temeli atılan tesisin kıymetini çok iyi bildiklerini belirten Muhtar Arıcan, “Başkanım Behçet Saatcı’nın mücadelesiyle şimdi bu tesis mahallemize kazandırılıyor.Başkan Saatcı’nın takdir ve desteğiyle mahallemize, kazandırılan hizmetler arasında dastarhane, ilkokul bahçesine parke döşenmesi, köy meydanı düzenlemesi, lise bahçesine futbol ve voleybol tesisi, ortaokul inşaatı, mahalle yollarımızın asfaltlanması, tarihi Cadianda yolunun ilk kez asfaltlanması, festivallerin kurumsallaştırılması, bağbozumu festivali düzenlenmesi, Ortaköy yolu düzenleme ve asfaltlama ile huzurevi inşaatının proje çalışmasıvardır.” dedi.

“Binalar şehirlerin kimlikleridir”

Törende konuşan Belediye Başkanı Saatcı ise eski binaların bir kentin ruhunu yansıttığını söyledi. Yeni binalarında eski binaların ruhunu yansıtması gerektiğini anlatan Başkan Saatcı, Bu projeye Üzümlü’yü yansıtan bir proje. Muğla’nın bacası konuşulur. Kayaköy’de Rum mimarinden kalan evler, Bodrum’un çatısız evleri… Bunlar şehirlerin kimliğidir. Biz yıllar önce,‘Herkesin Fethiye için yapabileceği bir şeyler vardır’ dedik. Ben burada gönüllü olarak emeği geçenleri kutluyorum. Bu iş 3 defa ihaleye çıktı. Türkiye’de işler iyi gitmiyor, ‘Belediyelerde para yok’ diye kimse ihaleye girmek istemedi. Ancak sonunda hallettik. Allah izin verirse, bu projemiz Ağustos ayında bölgemize hizmete girmiş olacak.” diye konuştu.

“Verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz”

2014 yılında Yeşilüzümlü meydanında toplanıp, Üzümlü halkının gözlerine bakarak, sözler verdiğini ifade eden Başkan Saatcı, şimdi bu sözlere yerine getirdikleri için duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Saatcı, “Bir insan olarak, vermiş olduğum sözleri yerine getirdiğim için, bunun haklı gururunu yaşıyorum. Ne söz verdiysek Üzümlü’ye fazlasıyla yapmaya çalıştık. Çünkü, Üzümlüler bizim arkamızda Geyran dağı gibi dimdik durdu. Kendilerine binlerce kez teşekkür ediyorum. Eksik olmasınlar”diye konuştu.

yesiluzumlu-sosyal-tesis--(1).jpg

Başkan Saatcı, “Muğla’daki dip dalgasına dayanmaları mümkün değil”

Muğla’da çok ciddi bir dip dalgası olduğunu ifade eden Başkan Saatcı, “Bu dip dalgasına hali hazırdaki arkadaşların dayanması mümkün değil. Muğla Büyükşehir’den gelip, bu bölgelerimizde hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Biz inanmadığımız şeyleri söyleyemeyiz” dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141