• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Başkan Saatcı, bağımsız aday oldu

Başkan Saatcı, bağımsız aday oldu
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday olacağını açıkladı.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda yaptığı basın açıklamasıyla, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday oldu. Toplantıyı çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar takip etti. Alkışlar eşliğinde salona giren Başkan Saatcı, yaptığı açıklamada, şunları söyledi; “Fethiye benim sevdam. Yürüdüğümüz kaldırımda, nefes aldığımız parklarda, çay içtiğimiz kafelerde, tekne bağladığımız barınaklarda, Fethiye Stadı’nın çimlerinde, evlatlarımın yelken bastığı, kürek daldırdığı limanımızda, atık su arıtmadan, çöp deponite tesislerine, marinadan Dispanser Sokağı’na, alışveriş merkezinden balık pazarına, Şehitler Abidesi’nden, Beşkaza Meydanı’na, Fethiye’mizin gerdanlığı sahil bandından, bölgemizin en büyüğü olan Şehit Fethi Bey Parkı’na, Fen Lisesi’nden İşletme Fakültesi’ne, Fethiye Evi Gönüllüleri’nden engelli çocuklarımıza, Kadın Konukevi’nden Huzurevi’ne, konserlerinden festivallerine…”
 
“Büyükşehir yasası kötü, uygulayanlar daha kötü”
4 dönem üst üste Fethiye Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Saatcı, “Çakalların giremediği, huzurlu ve mutlu insanların şehri Fethiye’yi, hep beraber sizlerle inşa ettik. En önemlisi partizanlığın sokulmadığı, herkese eşit mesafede, insan odaklı çalışan örnek bir belediye yarattık. Velhasıl çalıştık, çalıştık, çalıştık... Motivasyonumuz, size karşı mahcup olmamak ve Fethiye sevdamızdı. Siyaset sosyolojisinde tez konusu olabilecek şekilde kazandığımız 2014 seçim zaferimizden sonra, çok yıprandık. Ve hayal kırıklığına uğradık. Yasa kötü, yasayı uygulayanlar yasadan da kötü olunca, zorlamanın da bir anlamı kalmadı” dedi.
 
“Muğla’daki ittifakı bana anlatacak bir akıl arıyorum”
Muğla’daki İyi Parti – CHP ittifakına değinen Başkan Saatcı, ittifakın zor bir olay olduğunu kaydederek, farklı görüşlerden siyasi partilerin ittifak yapmasındaki zorlukları anlayabildiğini belirtti. Ancak Muğla’daki ittifakın açıklayacak bir akıl aradığını belirten Başkan Saatcı, “Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Milliyetçi Hareket Partisi ittifak yapınca, İYİ Parti ve CHP’nin ittifakını en fazla savunanlardan birisi benim. İyi Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’e ittifak yapma zorunluluğumuz olduğunu en fazla dikte edenlerden biri benim. İttifak olmalıydı ancak Muğla’daki gibi ittifak olmaz. Muğla’daki ittifakı bana anlatacak bir akıl arıyorum. Muğla’daki ittifak mevcut büyükşehir belediye başkanını tekrar başkan yapma ittifakıdır. Düşünebiliyor musunuz? Sayın Osman Gürün Fethiye’ye gelecek, İyi Parti’nin adayı sağında, CHP adayı solunda sokağa çıkılacak, Sayın Gürün’e oy istenecek. Sayın Gürün Fethiye’den gidecek, biz birbirimize dalacağız, seçim çalışması yapacağız. Biz bunu akılla izah edemeyiz. İyi Parti’nin elinde iki elin parmakları geçmeyecek kadar ilçe belediyesi varken, bunların pazarlık dışı bırakılamaması, Büyükşehir’de ittifak olup, ilçelerde yarış içine giriliyor olmasının doğuracağı sonuçların, ilkokul çocuğuna bile sorsan, kime yarayacağını bilir” diye konuştu. 
 
“Büyükşehir’e bağımsız adayım”
İttifak sürecini sabırla beklediklerini vurgulayan Başkan Saatcı, “Ta ki dün akşama kadar... Dün akşam CHP ve İYİ Parti Genel Merkezleri’nin yapmış olduğu görüşme sonrası bir düzeltme yapılmayacağı bize bildirilince, 12 gün önce attığımız tweetin arkasında durarak, bugün Bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığımı ilan ediyorum” dedi.
 
Muğla’nın 13 ilçesine ayrı ayrı değer verdiğini ifade eden Başkan Saatcı, “Muğla’ya hak ettiği hizmeti vermeye, kalesiyle Bodrum’a, TİGEM’iyle Dalaman’a, bademiyle Datça’ya, Şehit Fethi Bey’i ile Fethiye’ye, bakırıyla Kavaklıdere’ye, narenciyesiyle Köyceğiz’e, balıyla Marmaris’e, üniversitesiyle Menteşe’ye, zeytiniyle Milas’a, karettasıyla Ortaca’ya, domatesiyle Seydikemer’e, azmağıyla Ula’ya, emekçisinin alın teriyle Yatağan’a; Turizmiyle, tarımıyla, ticaretiyle ilçeleri, kendi değerleriyle yaşatmaya geliyoruz” dedi.
 
“Herkesin Muğla için yapabileceği bir şeyler vardır”
Konuşmasının son bölümünde ise, Muğla’yı alternatifsiz bırakmayacaklarını ifade eden Başkan Saatcı, “Hoşgörüyle, ortak akılla, paylaşarak, Muğla'yı, Muğla'yla yönetmeye geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ni, Muğla ve ilçeleriyle barıştırmaya geliyoruz.  Biz 1999'da ve 2014'te yaptık! Adını aldığımız Fethi Bey gibi, yine meydan okuyucu bir yolculuğa çıkıyoruz. Muğla alternatifsiz kalamazdı. Hep beraber göreceğiz ki, bu kutlu yolculuğun sonu zaferle taçlanacaktır. Daha önce başardık, yine başaracağız! Bu saatten sonra, Herkesin Muğla’mız için yapabileceği bir şeyler vardır! Sefer bizden, zafer Allah’tan” dedi.  
 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141