• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Başkan Karaca; “Fethiye girişleri kapatılsın”

Başkan Karaca; “Fethiye girişleri kapatılsın”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm dünyada hızla yayılan ve Fethiye’de de görülen Korona Virüsü (Covid-19) ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Fethiye Belediyesi Atölyesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli basın mensupları katıldı. Önemli açıklamalar yapan Başkan Karaca, şehir dışından, Muğla ve ilçelerine akın eden vatandaşlar için ‘girişleri kapatalım” çağrısını bir kez daha yineleyerek, Muğla Valiliğine bu yönde resmi yazıyla başvuruda bulunulduğunu kaydetti.

 

Önemli açıklamalar yapan Başkan Karaca, “Öncelikle siz değerli basın mensuplarına bu süreçteki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de arkamda görmüş olduğunuz değerli çalışma arkadaşlarıma iletmek istiyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Arkadaşlarımız 20 gündür olağanüstü bir çalışma yapıyorlar. 41 mahallemizde, Fethiye’de yaşayan vatandaşlarımızın sağlık problemi yaşamaması için dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor. Fethiye Belediyesi olarak ilk günden beri bu işi ciddiye alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık Bakanlığımız, Muğla Valiliğimiz ve Fethiye Kaymakamlığı ile birlikte bölgemize hizmet veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın hakkını vermek gerekiyor bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 163 bin vatandaşımız bizim için çok değerli. Bizler 20 gündür onlar için mesai kavramı gözetmeden olağanüstü bir şekilde, ailelerimizden uzak bu illeti def edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm kamusal alanlarda, sokaklarda belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu sadece sağlık hizmetleri olarak düşünmemek gerekiyor.  Belediyemiz var olan kadrosuyla her alanda çalışmalarını devam ettiriyor.

Karaca,”Acil eylem planları oluşturduk.”

Başkan Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Biliyorsunuz ki bu bölgede 3 hafta önce ciddi bir alarma geçildi. İlk etapta biz acil eylem planları oluşturduk. Belediyemizde çalışan 300’e yakın kronik hastamızı evlerine gönderdik. Personel anlamında düşüş oldu. Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğünde görev yapan personelimizden de evlerinde oturması gereken kişiler var. Ancak yürekli insanlar Fethiye’deki vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek, kendi sağlıklarından fedakârlık yaparak gece gündüz çalışıyorlar. Onlara tekrar teşekkür ediyorum. Konunun ciddiyetini anlamayan bazı vatandaşlar var. 20 gündür bütün totemlerde, raketlerde, sosyal medyada, gazetelerde bunun önemini arz etmeye çalışıyoruz. Hala dışarıda gezen vatandaşlarımız var. Ciddi bir problemle karşı karşıyayız. Önünü alamadığımız takdirde önümüzdeki aylarda ülkemiz adına, Fethiye’miz adına ciddi problemler yaşayacağız. Ben sizlerin huzurunda vatandaşlarımıza tekrar ‘Evinizde kalın’ diyorum. Dünyayı kasıp kavuran bu virüsle baş edebilmemiz için mutlaka evlerimizde izole olmalıyız.”

 

“Önümüzdeki 2 ay çok önemli”

Şehir girişlerinin kapatılması gerektiğini vurgulayan Karaca,” 2 aylık süreç bizim için çok önemli. 2 aydan sonra vatandaşlarımızla birlikte güzel günlerde beraber olmak istiyoruz. Sadece Fethiye değil birçok turistik bölgede farklı plakalı araçların gezdiğini görüyoruz. Şuana kadar hiçbir ilde şehir girişleri kısıtlanmadı. Biz İl Hıfzıssıhha Kurulu’na resmi yazımızı yazdık. Kurulun vereceği karar doğrultusunda turizm bölgelerine akının önlenmesi için girişlerin kapatılmasını istiyoruz. Antalya’da da şehir girişlerinde böyle bir yasak söz konusu değil. Bizler şehirlere girişlerin yasaklanmasını istiyoruz” dedi.

“Bu şartlar içinde siyaset yapmayacağız”

Karaca; “Siyaset yapmıyoruz, bu şartlar içinde de siyaset yapmayacağız. Siyasi ayrım yapmadan 163 bin vatandaşımıza hizmet etmek mecburiyetindeyiz. Tüm kurumlarla el birliği halinde çalışarak bu zorlu süreçten kurtulmak istiyoruz. Sosyal medya paylaşımlarımızın altında siyaset yapmak isteyen kişiler var. Biz bu dönemde siyaset yapmayacağız. 4 yıl sonra siyasetimizi yaparız. Biz rozetimizi bir kenara bıraktık. Devletimizin bu zor zamanında onlarla birlikte yürümek ve onlarla beraber olmak istiyoruz. Hayatım boyunca devletime bağlı bir insan oldum. Bu güzel coğrafyada belediye başkanlığı yapan bir insan olarak zor dönemde bölgemizdeki insanların yanında olmak istiyoruz. Bu günleri atlatabilmemiz için evimizde kalmamız ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Ekonomik anlamda da birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Karaca, “Ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlarımız var. Belediyemize 20 gündür 1 lira para girmedi. Ama her şeye rağmen halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Ne kadar sıkıntı içerisinde olursak olalım vatandaşlarımızla birlik içinde olmaya devam edeceğiz. Almış olduğumuz kararlar doğrultusunda belediyemizin kiracısı olan ve kapalı olan bütün esnaflarımızdan 2 ay boyunca kira ücretini talep etmeyeceğiz. Hiçbir vatandaşımıza icra tebligatı göndermeyeceğiz. Gönderilen tebligatların hepsini durdurduk. Hiçbir vatandaşımızdan işgaliye almıyoruz. Katı atık bedelleriyle ilgili Muğla Büyükşehir Belediyemizle çalışmalarımız devam ediyor. Bu zorlu süreci her birlikte dayanışma içinde çözeceğiz. Amacımız halkımıza hizmet etmek ve zor günde hep birlikte yürüyebilmektir.

Karaca; “Sağlık personeline otel kiralayacağız.”

Fethiye’deki risk grubunda olan sağlık personelleri için de çalışmalar yaptıklarını belirken Karaca, “Fethiye Devlet Hastanesi’nde çalışan doktor ve hemşirelerin talepleri üzerine maske ve tulum dağıttık. Fethiye Ticaret Odası, TÜRSAB, ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Belediyemiz öncülüğünde 600 tulum ve 100 adet N-95 maskelerin siparişlerini verdik. Fethiye Devlet Hastanesi’ne teslim edeceğiz. Hastanede çalışan personelin risk altında çalıştığının farkındayız. Çalışan sağlık personeli ailelerine bulaştırmamaları için Belediye olarak bir otel kiralayacağız. Kiraladığımız oteli sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunacağız. Muğla Büyükşehir Belediyemiz de ulaşımlarını ücretsiz bir şekilde sağlamaktadır. Bugüne kadar 460 adet paket gıda yardımı yaptık. 7500 yardım paketinin de ihalesine çıktık. Biz sadece gıda yardımı yapmıyoruz. Evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evinin temizliğinden, tadilatına kadar hepsini üstleniyoruz. Fakat bunu gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımız için yapıyoruz. Bunu suistimal etmek isteyen vatandaşlarımız da var ama araştırmalarımız sonucunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ederek, bütçemiz doğrultusunda bu virüsten kurtulana kadar hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Muğla Valisi Esengül Civelek’e çağrıda bulunan Karaca, “Şehrimizin giriş çıkışlarının 1-2 ay engellenmesini istiyorum. Belediye başkanı olarak benim bu konuda bir yetkim yok. Sayın Valimize buradan seslenmek istiyorum. Bu süreçte hep bizim yanımızda oldu. Bundan sonra da yanımızda olacağını biliyorum. Haziran ayından itibaren Fethiye’de yerel turistleri ağırlayacağımızı umuyorum. Turizmle uğraşan paydaşlarımızın da o güzel günlere kavuşacağını umuyorum” dedi.

Karaca; “Fethiye Devlet Hastanesi’nde 5 pozitif vaka var.”

Fethiye’deki vaka durumu hakkında gazetecilere ve vatandaşlara bilgi veren Başkan Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Şuan itibariyle Fethiye Devlet Hastanesi’nde 5 pozitif vaka var. 2 gün önce bir vatandaşımızı kaybettik. Personelimiz Çatalarık Mezarlığı’na defin işlemini gerçekleştirdi. Almanya Hamburg’ta yaşayan vatandaşımız Şubat ayında İstanbul’a gelmiş ve 18 Mart’ta Fethiye’ye giriş yapmış. 24 Mart’ta maskesini takarak eşiyle birlikte Fethiye Devlet Hastanesi’ne gidiyor. 2 gün önce de vefat etti. Eşi de şuan Fethiye Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görmektedir. Genel durumu iyi ancak tomografi sonuçlarına bakıldığında akciğerlerinde ciddi bir hasar olduğu görünüyor. Bunun yanında da 8 şüpheli hasta Fethiye Devlet Hastanesi’nde yatıyor. Sonuçlar henüz gelmedi ancak pozitif olma olasılıkları çok yüksek. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. şehir girişlerini durdurmadığımız ve sokağa çıktığımız takdirde bizleri ciddi problemler bekliyor. Vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. Lütfen sokağa çıkmayalım, evlerimizde izole olalım. Hep birlikte bu süreci atlatacağız. Vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Hayırsever vatandaşlarımıza da buradan seslenmek istiyorum. Maddi destek sağlamak isteyen, koli vermek isteyen vatandaşlarımıza biz iletişim bilgilerini verelim ve sizler bu yardıma muhtaç kişilere ulaşın. Hep birlikte dayanışma içinde bu zorlu süreci atlatalım.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141