• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Başkan Gürün Datça Muhtarları ile Buluştu

Başkan Gürün Datça Muhtarları ile Buluştu
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Datça Muhtarları ile Büyükşehir Bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Datça Muhtarları ile Büyükşehir Bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Muğla’da 2014-2017 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi’nin hangi hizmetleri gerçekleştirdiğini, 2018 yılında da hangi hizmetlerin yapılacağının anlatıldığı Büyükşehir Bilgilendirme toplantısının ikincisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Datça muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi.

Muhtarlar; “Hizmetlerinizle Yoktan Var oldunuz, Tarih Yazdınız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin sunum eşliğinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün tarafından anlatıldığı toplantıda söz alan Datça ilçesi muhtarları mahalleleri ve ilçelerine yapılan hizmetler için Başkan Gürün’e teşekkür ederken, istek ve taleplerini de yüz yüze iletme fırsatı buldu. Datça ilçesi Eski Datça Mahalle Muhtarı Neşe Karaoğlan Datça’nın en çok ziyaret edilen mahallesi Eski Datça ve Can Yücel Sokak olduğunu söyledi ve mahallesine ve ilçelerine yapılan hizmetler için teşekkür etti. Neşe Karaoğlan; “3 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Osman Başkanımız mahallemizi ziyaretinde yolların yapılması için taş talebimiz olmuştu. Başkanımız tamam dedikten bir gün sonra taşlar mahallemize gelmesi beni hem şaşırttı hem de mutlu etmişti. Büyükşehir hizmetlerinden çok memnunuz, örneğin haşere ile mücadele ve evde bakımda tarih yazdınız. Sadece toplu taşımada mahallemle ilgili taleplerimiz var. Büyükşehir yokla var oldu. Muhtarlar masası da muhtarlar ve belediyenin iletişimi açısından çok faydalı oldu. Diğer hizmetlerin hepsinden çok memnunuz.”dedi. Cumalı Mahallesi Muhtarı Semih Çukadar’da Büyükşehir’in mahallerine yaptığı halı saha, evde bakım, haşere ile mücadele ve muhtarlar masasından çok memnun olduklarını, mahallelerindeki aile hekiminin selamlarını getirdiğini söyledi. Tarımsal desteklemeler kapsamında patates tohum desteği, ilçelerine ve mahallerine yapılan yollar gibi Büyükşehir’in birçok hizmetinden memnun olan muhtarlar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’a teşekkür ettiler. Ulaşımda ek seferler, otobüs saatlerinin arttırılması taleplerini de Başkan Gürün’e iletme fırsatı bulan muhtarlar bu bilgilendirme toplantılarının da çok yararlı olduğunu belirttiler.

Gürsel Uçar; “Çoğunluğu ilgilendiren öncelikli hizmetleri gerçekleştiriyor, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışıyoruz.”

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça’nın çok özel bir ilçe olduğunu, her alanda hizmet beklediğini, ilçelerinde çoğunluğu ilgilendiren öncelikli sorunları ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözdüklerini söyledi ve hizmetler, bilgilendirme toplantısı için Başkan Gürün’e teşekkür etti. Gürsel Uçar; “Göreve geldiğimiz günden beri turizmde de önemli bir merkez olan ilçemizi daha ilerilere taşımak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye’miz ile birlikte ilçemizde çoğunluğu ilgilendiren öncelikli hizmetleri belirliyor ve hizmet üretiyoruz. Örneğin bütün muhtarlarımda burada, kış aylarında Betçe’den merkeze gelemezdik. Büyükşehir Belediyemiz sayesinde yollar yaz, kış aynı düzgünlükte, Reşadiye-İskele yolumuz önemliydi, yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine hizmetleri ve bilgilendirme toplantısı için teşekkür ediyorum.” dedi.

“Muğla’ya 862, Datçamıza 27 Milyon TL Yatırım Yaptık”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da BÜYÜK bir aile olduklarını,  Büyükşehir ailesi olarak Muğla’da 4 yılda yaptıkları hizmetleri ve 2018’de yapacaklarını aile fertleri ile bilgilendirme toplantısında paylaştıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’ya 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak hizmet ediyoruz. 4 yıl önce olmayan bir belediyeyi kurarak Muğla gibi geniş bir coğrafyaya hizmet vermeye başladık. Her ailede olduğu gibi her aile ferdinin farklı istekleri, talepleri ve beklentileri var. Muğla’da önem ve aciliyet sırasına göre hizmetleri belirleyerek vatandaşlarımıza hizmet etmeye başladık. 4 yılda Büyükşehir ve MUSKİ olarak Muğlamıza 862 Milyon TL yatırım yaptık. Ayrıca Büyükşehir yasası gereği bize ilçe belediyelerinden  devrolan borçları yapılandırdıktan sonra 253 Milyon TL borç ödedik. Datça’mıza 27 Milyon 924 Bin TL yatırım yaptık. Datça ilçemizde yollardan, meydan düzenlemesine, içme suyundan alt yapıya, tarımsal desteklemelerden haşere ile mücadeleye, evde bakım hizmetinden engelsiz plajlara kadar birçok yenilikçi ve vatandaş odaklı hizmetleri hayata geçirdik. İlçe Belediyelerimizle uyumlu, işbirliği içerisinde daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çalışıyoruz. Datça Belediye Başkanımız Gürsel Uçar’a bu işbirliği ve uyum için ayrıca teşekkür ediyorum. Özel ve güzel Datça’mızı hizmetlerimizle geliştirmek ve korumak için siz değerli muhtarlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla birlikte ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141