• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Acar’dan Mete’ye sert yanıt

Başkan Acar’dan Mete’ye sert yanıt
Marmaris belediye başkanı Acar, Kadem Mete'nin basın toplantısındaki iddialara sert yanıt verdi. Acar kendisine itham edilen iddiaları yalanlayarak “Bu kişiler yapılan bu satışın zorunlu yasal bir süreç olduğunu bilmelerine rağmen, art niyetle konuyu sapt


Marmaris Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar, Nergiz otelin önündeki şüyulu parselin satışı ile ilgili hakkında Sabah ve yeni asır gazeteleri ile tüm yerel basında Ak parti ilçe Marmaris başkanı Kadem Mete'nin açıklamalarına istinaden yapılan haberler üzerine bir basın toplantısı düzenledi.
Beş yıllık belediye başkanlığı süresi içinde Marmaris halkına vaat ettikleri işleri yerine getirmeye çalıştıkları belirten Acar, “Bizim çalışma prensibimizin temel felsefesi Özel kişi çıkara gruplarının yararına değil, ne pahasına olursa olsun kamu yararına iş yapmaktır ve biz bunun uygulamalarımızla gösterdik. İşte bundan dolayı rahatsız olan çevreler hakkımızda olağanüstü karalama ve yıpratma kampanyasına girişmişlerdir.
Biz eğer bu güne kadar bize yöneltilen karalama ve art niyetli eleştirirlerin hepsinse yanıt verseydik kendi asli görevimizi yapmamız mümkün olmazdı. Ancak bizim ahlakımıza namus ve dürüstlüğümüze yönelik ithamlar karşısında da bizden sessiz kalmamızı beklemesinler elbette cevap vereceğiz” diyerek sözü kendisi hakkında “Sabah ve Yeni Asır gazeteleriyle bazı yerel basın organlarında çıkan haberler getiren Acar şunları söyledi:
“Söz konusu haberlerde özet olarak 'kendi adımıza rant sağlayan bir satışı' gerçekleştirdiğimiz iddiası var. Ancak bu iddianın mesnetsizliğine değinmeden önce Marmaris'in İmar Revizyon Planı ile ilgili bir hatırlatma yapmak gerekir.
Biz göreve geldiğimizde önümüzde 1998 yılında hazırlanmış imar revizyon planı bulduk. Ancak bu plan yetkili mercilerce kabul edilmediği için hemen yeni bir imar revizyon planı için çalışmalara başladık. Yaptığımız yeni plan, turizm bakanlığınca onaylandıktan sonra yasal süre olan Bir ay askıda kaldı. Askıda kaldığı süre içerisinde Bu plana 300'ün n üzerinde itiraz yapıldı bunlar değerlendirildi 20- 30 civarına kadar düştü sonuç olarak ta bu itirazla 5–6 davayla sınırlı kaldı. Burada AKP ilçe yöneticileri adeta iş takipçiliğine çıkarak bu davaları desteklediler itirazları teşvik ettiler.
Sonuçta Danıştay'a yapılan itirazlarda 5 dosya kaldı. Bunlar; Karacan ailesine ait dosya, Pizza Pizza işletme sahibi Gökhan Çilingir dosyası, Uzunyalı'da Metin Gökçek, Nadir Otel sahibi Nadir Çelik ve son olarak Kaptan Otel dosyaları. Ancak tüm bu dosyalarla ilgili bilirkişi raporları belediyemizi haklı bulmuştur
Şimdi gelelim 'Ali Acar'ın Oteli' tanımlamasına… Her şeyden önce bu benim şahsi otelim değil. Acar turizm inşaat şirketine ait olan bir oteldir ve benim orada yüzde 30 oranında hissem var.
Söz konusu bu otel önünde bulunan kamuya ait şüyulu parselin ilgili otel sahiplerine satışı zorunlu yasal bir süreçtir. Bu güne kadar bu şekilde gerek bizim dönemimizde gerekse de geçmiş dönemlerde Onlarca şüyulu parsel aynı yöntemle satılmıştır.

Eğer bu satış usulsüzse karacan ve kargın neden kabul oyu verdiler?

Burada bizim bu satıştan rant sağladığımız gerçeği yansıtmıyor. Bu arsanın metrekaresi için 2000 TL değer biçilmiştir. Bunun neresi rant?
Bu satış işlemini onaylayan meclis üyelerinin ikisinin AKP meclis üyeleri olduğu henüz tescil edilmiş olan Sayın Mustafa Karacan Ve Ethem Kargın olduğunu hatırlatan Acar Bu arkadaşlar usulsüzlük olsaydı onaylar mıydılar? Diye sordu.
Konuşmasının sonunda Acar “Bu konuda sonuç olarak diyeceğimiz şu ki bizler 5 yıllık görevimizin başındaysak bu usulsüzlük yapmadığımızdan dolayıdır. Eğer en ufak bir usulsüzlüğümüz olsaydı iktidar bunu kullanır ve bizi görevimizden alırlardı. Bizi kendi binalarımızı meclis üyelerimizin usulsüz yapılarını mühürledik. Sorarım size biz kendi kendimizin düşmanı mıyız? Hayır, ama biz adaleti uygulamaya söz verdik Herkese neyse biz kendimize de aynı adaleti uyguladık
Biz Seviyeli güle oynaya bir seçim yarışı yaşamak için çaba sarf ediyoruz ama rakiplerimizin buna şans tanımaya niyetleri olmadığı görülüyor. Sonuçta bu süreç bitecek Şimdi hesapsı ölçüsüz dedikodu üretenler haber yapanlar seçim sonrası neyle meşgul olacaklar bilemiyorum” şeklinde konuştu.

İsrail zulmünü kınıyoruz ?

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Acar Yazı işleri müdürümüz Sabri Kesen'in İsrail'in Filistinlilere yönelttiği şiddet karşısında Marmaris Belediyesinin sessiz tutumu ve Marmaris'e kardeş şehir olan İsrail'in Aşkelon kenti ile olan ilişkiler konusundaki ne sorusuna Acar şöyle yanıtladı.
“Elbette bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ama bu kınamayı bir gösteriye dönüştürmeyi de gerekli görmüyoruz Marmaris'in üç kardeş şehrinden biri olan İsrail'in aşkelon şehri ile zaten doğru dürüst bir görüşme ve temas olamamıştır” dedi.

  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141