• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

BAŞKAN ACAR'DAN İNCE HESAP

BAŞKAN ACARDAN İNCE HESAP
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın CHP Muğla İl Yönetimi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı sorunlardan dolayı 2019 Mart ayında yapılacak yerel idare seçimlerinde CHP’den aday gösterilmeyeceği iddia ediliyor.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın CHP Muğla İl Yönetimi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı sorunlardan dolayı 2019 Mart ayında yapılacak yerel idare seçimlerinde CHP’den aday gösterilmeyeceği iddia ediliyor.

Adayı biz belirleriz

CHP Muğla eski İl Başkanı Mürsel Alban ile görev süresi içerisinde sürekli karşı karşıya gelen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın Muğla İl Örgütü ile köprüleri attığı biliniyordu. Başkanı Ali Acar 2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, CHP’den Marmaris Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu Nisan ayında gerçekleşen İlçe Danışma Kurulu toplantısında açıklamıştı. Muğla İl Yönetimi, Acar’ın bu erken çıkışı konusunda ‘Herkes aday adayı olabilir, ancak adayı biz belirleriz şeklindeki açıklamaları kulaktan kulağa yayıldı.

Mürsel Alban sürprizi

24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimlere milletvekili aday adayı olmak için istifa eden CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’ın listenin en başında aday olarak gösterilmesi ve listenin il yönetimi ile barışık adaylardan seçilmiş olması genel merkezin il yönetimine güveninin tam olduğu şeklinde yorumlandı. Kimi çevrelerce dillendirilen ifadeye göre, ‘Mürsel Alban’ın aday olacağına ihtimal vermeyen Marmaris, il başkanıyken anlaşamadığı Mürsel Alban ile milletvekili olduktan sonra hiç anlaşamaz, dolayısı ile Mürsel Alban ve ekibi gereğini yaparak Ali Acar’ı CHP’den belediye başkanı asla göstermezler’ şeklinde…

Adaylık tehlikede mi?

Nisan ayında aday adaylığını açıklayan Belediye Başkanı Ali Acar’ın bu gelişmeler neticesinde genel merkezin il yönetiminden yana tavır aldığı, hiç beklemediği isimlerin milletvekili listesinde başı çektiği gerçeği karşısında Genel Merkezi’nde kendisine yakın bulduğu isimleri yakın markaja aldığı söyleniyor. Bunu doğrulayan bir örnek geçtiğimiz hafta İzmir’de bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi ziyaret ederek, bir süre görüşmesi.

Umudunu İNCE’ye bağladı

Görüşmenin ardından sosyal medyada paylaşılan Muharrem İnce ve eşi, Ali Acar ve eşi’nin bulunduğu fotoğraftan sonra ‘Ali Acar Kılıçdaroğlu’ndan umudu kesip Muharrem İnce’ye umut bağladı yorumlarına neden oldu. Bir başka iddia ise, Ali Acar’ın Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’yi ziyareti esnasında çok yüklü miktarda nakti bağış yaptığı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilgili kararı uyarınca adaylar, adaylığın kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış alabileceğini ve en yüksek bağış miktarını ise 13.916 lira olarak belirlemişti.

Adaylık Muğla il yönetiminden geçer

Bu gelişmelerden sonra CHP Muğla il yönetimine yakın çevreler, ‘Sayın Muharrem İnce hepimizin ortak adayıdır ve sonuna kadar destekliyoruz. Ancak, bazı hesaplar peşinde koşarak yüklü miktarda bağış yapmayla aday olunmuyor. Bizim nezdimizde on lira bağış yapanda bir, bin lira bağış yapanda bir. Bu yollara tevasül etmek yerine yönetimle kavga etmeyi, sulh içinde kalmaya çaba gösterseler daha başarılı olurlar. Sonuçta sayın Muharrem İnce’nin çok yakın çalışma arkadaşları olan milletvekilleri bile aday gösterilmezken, yerelde bilinmeli ki partimizden aday olacak kişide il yönetiminin onayını almak zorunda’.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141