• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Başkan Acar bu kez Marmaris çocuklarını dinledi;

Başkan Acar bu kez Marmaris çocuklarını dinledi;
Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, yeniden belediye başkanı olması halinde ne yapması gerektiğini çocuklara sordu. Başkanın sorusu üzerine söz alan ilk çocuk, “Ali amca biz, çevremizin, doğamızın kirlenmesini istemiyoruz. Onları korumanızı i

“

Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, yeniden belediye başkanı olması halinde ne yapması gerektiğini çocuklara sordu. Başkanın sorusu üzerine söz alan ilk çocuk, “Ali amca biz, çevremizin, doğamızın kirlenmesini istemiyoruz. Onları korumanızı istiyoruz” diye konuştu. Başkan Ali Acar, yaşı küçük, düşünceleri ise büyük miniğin isteğini, önce alkışladı sonra da “Siz merak etmeyin, biz bu konuda elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ama size de görevler düşüyor. Çevreye ve doğaya zarar veren kişi ve olayları yetkililere bildirin. Bu cennet doğaya sahip çıkın” diye yanıtladı.

Seçim sloganını “Marmaris kazanacak” diye belirleyerek, her zaman olduğu gibi, çocuklara, geleceğe daha çok önem vereceğini vurgulamaya çalışan Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ali Acar, seçim bürosunda çocuk şenliği düzenledi. Etkinliğe 100'ü aşkın çocuk ile anne-babalarının yanısıra aralarında “Dondurmam Gaymak” isimli filme de imza atan ünlü yönetmen Yüksel Aksu'nun da bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı.

YÜKSEL AKSU'DAN ACAR'A DESTEK
Üç saat süren şenlik sırasında, çocuklara, Yüksel Aksu'nun gerçek yaşamında yanında 7 yıl çalıştığı ustası Ali Özsoy'un hazırladığı pamuk ve elma şekerleri ile mısır patlakları dağıtıldı. Yüksel Aksu, “Sayın Ali Acar yönetimi sırasında belediye, sinema çalışmalarımıza destek sağladı. Kendisine vefa borcum olduğunu düşündüğüm için kendisine destek olmak amacıyla seçim bürosuna gelip 'hayırlı olsun' demek istedim” şeklinde konuştu. Palyaço gösterilerini izleyen, arkadaşlarıyla oynayıp şarkı söyleyerek eğlenen çocuklara bir sürpriz hediye de Başkan Ali Acar'dan geldi. Ali Acar, tek tek görüşüp öptüğü çocuklara üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi bulunan balonlar hediye etti.

'BÜYÜK BULUŞMA'
Baharı andıran güzel havada gerçekleşen şenlik tüm hızıyla sürerken, Başkan Acar, çocuklardan, yanlarına velilerini almadan seçim ofisine gelmelerini istedi. Acar ve çocukların toplantısı, büyüklere ders ve örnek olabilecek nitelikte geçti. Acar, çocuklara, yeniden belediye başkanı olması halinde ne yapması gerektiğini sordu. Söz alan ilk çocuk, “Ali amca biz, çevremizin, doğamızın kirlenmesini istemiyoruz. Onları korumanızı istiyoruz” diye konuştu. Diğer çocuklar ile Ali Acar da alkışlarıyla aynı görüşü paylaştıklarını ortaya koydu. Acar, alkışladığı bu isteğe şu sözlerle karşılık verdi: “Siz merak etmeyin, biz bu konuda elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ama size de görevler düşüyor. Çevreye ve doğaya zarar veren kişi ve olayları yetkililere bildirin. Bu cennet doğaya sahip çıkın.”

Bir başka çocuk da daha fazla ve daha rahat oyun oynayabilecekleri alanlar istediklerini söyledi. Acar, bunun için girişimlerde bulunduklarını Günnücek Parkı ile Sahil Güvenlik arasında kalan arazide çocukların da oyun ihtiyaçlarını karşılayacak bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek şöyle konuştu:
“Burayı sizlerin ve büyüklerinizin keyifli anlar geçirmeniz amacıyla 'park ve dinlenme' alanı yapmak için çalışmalara başladık. Bitince ailenizle birlikte hoşça vakit geçireceksiniz. İçerisinde çarpışan otomobiller, salıncaklar da olacak. Bir de tren olacak, onunla alanı gezebilecek, trene binmenin zevkini yaşayacaksınız”
Yaklaşık yarım saat süren 'büyük' buluşmanın ardından Acar'la çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar fotoğrafa sığmayınca iki ayrı grup halinde “Acar amcaları”yla poz vermek zorunda kaldı.
Çocukların kendisine gösterdiği ilgiden ötürü çok mutlu olduğunu kaydeden Acar, duygularını şu sözlerle aktardı:

ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
“Bugün biraraya gelip söyleşme fırsatı bulduğum, yaşlarından büyük düşüncelere sahip, sanki büyümüş de küçülmüş çocuklarımız, daha önce de defalarca dile getirdiğim düşüncelerimi pekiştirdi. Belediye Başkanlığı görevim süresince, geleceğimiz, çocuklarımız için, daha çağdaş, daha güzel bir kent yaratmak amacıyla uğraş verdik. Herkes çocuklarının, geleceğinin daha iyi şartlara sahip olmasını ister. Biz bu yüzden, kendi çıkarlarının peşinde koşanların, bazı kesimlerin değil, kamuoyunun, herkesin yönetimi olmaya çalıştık. Halkımız bizi bir daha göreve layık görürse, aynı anlayışta olacağız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın her yönüyle iyi yetiştirilmesine, onların eğitim standardının yükseltilmesine uğraşacağız. Çocuklarımıza, doğası zarar görmemiş, daha çağdaş, yaşanabilir bir Marmaris bırakmak için var gücümüzle çalışacağız.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141