• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Başbuğ, "karamsarlığa yer yok"

Başbuğ, karamsarlığa yer yok
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Sabah Saatlerinde Diyarbakır Lice'de Yaşanan Mayın Patlaması Sonucu 2'si Uzman 7'si Er Toplam 9 Askerin Şehit Olduğunu Bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Sabah Saatlerinde Diyarbakır Lice'de Yaşanan Mayın Patlaması Sonucu 2'si Uzman 7'si Er Toplam 9 Askerin Şehit Olduğunu Bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, sabah saatlerinde Diyarbakır Lice'de yaşanan mayın patlaması sonucu 2'si uzman 7'si er toplam 9 askerin şehit olduğunu bildirdi. Orgeneral Başbuğ, askerlerin tabanında da 4,5 cm zırhı olan araçta olduğunu ifade ederek, "Böyle bir sonuç olduğunu göre bu olaya neden olan patlayıcı çok güçlü olabilir, tahminler el yapımı çok güçlü bir patlayıcı olduğu şeklinde" dedi.

Orgeneral Başbuğ, "Terörle mücadelede karamsarlığa yer yok. Karamsarlığa girdiğiniz an bu mücadeleyi kaybedersiniz. Terörle mücadelemiz dünden daha azimli ve kararlı olarak devam edecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay karargahında düzenlediği basın toplantısında sözlerine sabah saatlerinde Diyarbakır Lice'de yaşanan ve 9 askerin şehit olduğu olayla ilgili değerlendirmelerde bulunarak başladı. Türkiye'nin aslında terörle yaşayan bir ülke olduğunu iki gün önce İstanbul'da bu sabah da Diyarbakır Lice'de karşılaşılan olayın terör olayı olduğunu söyleyen Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:

"Bu sabah Diyarbakır bölgesinde Lice Genç yolu üzerinde, yol emniyeti için bir konvoy intikali var. Yol emniyetini sağlamak için sabahleyin bir tank ve bir zırhlı personel taşıyıcı görevlendirildi. Olayın olduğu yerde, önce tank geçiyor, arkasından zırhlı personel taşıyıcı-Amerikalılardan aldığımız M 13- Bir patlama olayı oluyor. Bu patlama sonucunda yüreğimizi yakan 9 tane vatan evladını kaybettik. 9 personelimizin ikisi uzman diğerleri normal er durumundalar. Zırhlı personel taşıyıcının altında da yaklaşık 4-4.5 santimetre kalınlığında zırh var. Bu olayla ilgili detaylı yorum yapmamız doğru değil, olay nasıl olmuştur incelenecek. Daha sonra bu konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bilgileri sunacağız. Ordu komutanı da olay mahalline gitti. Böyle bir sonuç olduna göre bu olaya neden olan patlayıcı çok güçlü. Ne olabilir? Tabi bunlar tahmindir şu anda; tahminler, el yapımı çok güçlü bir patlayıcı olduğu şeklinde. İçinde diğer patlayıcılar da olabilir. Patlama düzeneği nedir; şu anda bunu söylememiz doğru değil, kesin böyledir diyemem ama uzaktan komutalı ya da kablolu sistem olma ihtimali öne çıkıyor. Kaybettiğimiz 9 şehidinize rahmet diliyorum ,büyük bir acıdır, Türk milletine de başsağlığı diliyorum. "

-"TERÖRLE MÜCADELEDE KARAMSARLIĞA YER YOK"-

Orgeneral Başbuğ, terörle mücadelede karamsarlığa yer olmadığının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini de kaydederek "Karamsarlığa girdiğiniz an bu mücadeleyi kaybedersiniz. Dolayısıyla bu tip olaylar bizlerin, güvenlik kuvvetlerinin bölücü terör örgütüne karşı mücadeledeki azim ve kararlılığımızı kesinlikle azaltmaz. Terörle mücadelemiz dünden daha azimli kararlı olarak devam edecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın."diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141