• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Başbakan'dan muhalefete çağrı

Başbakandan muhalefete çağrı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Milli meselelerde muhalefete seslendi..

Başbakan'dan muhalefete çağrı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Milli meselelerde iktidarıyla muhalefeti ile bütün olmamız lazım'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı düşüncelerin, anlayışların mensubu olunabileceğini, milli meselelerde iktidarı ve muhalefetiyle bütün olunması gerektiğini ifade ederek, ''İşte şu anda küresel ekonomik krizde olduğu gibi 'acaba biz iktidara nasıl vururuz da onu düşürürüz' hesabını bırakın'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Ahmet Aytar Spor Salonu'nda yapılan Merkez İlçe 3. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, verdikleri sözleri tuttuklarını ifade ederek, yaptıkları icraatı anlattı.

TOKİ konutlarının yapıldığını, yeni projelere imza attıklarını anlatan Erdoğan, doğalgazı olmayan il kalmayacağını söyledi. Elazığ'a yeni yatırımlarını gerçekleştiğini ve devamının geleceğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Olmaz denilenlerin pek çoğu artık oldu. Buradan bir şeyi ilan etmek istiyorum. O da şu; bizimle birileri yarışmak istiyor. Ama bizim ile yarışmak isteyenler demokrasi içinde yarışsın.

Bizimle yarışmak isteyenler, hukuk içinde yarışsınlar. Hukuk dışı, demokrasi dışı, ahlak dışı işlerle uğraşmak yerine kendilerini işte bu yeni siyaset anlayışına uygun olarak yenilemenin yollarını arasınlar. AK Parti Türk siyasetini getirdiği o yeni anlayışı aslında herkes ile paylaşmak istiyor.

Milli meselelerde iktidarıyla muhalefeti ile bütün olmamız lazım. Farklı düşüncelerin, farklı anlayışların mensubu olabiliriz...

İşte şu anda küresel ekonomik krizde olduğu gibi 'acaba biz iktidara nasıl vururuz da onu düşürürüz' hesabını bırakın. Eğer bir çözüm önerin varsa, bunu söyle. Sivil toplum örgütlerine de aynı şeyi söylüyorum, varsa bir çözüm öneriniz varsa onu söyleyin. Ama eğer kalkıp, 'yok ABD şu kadar dolar verdi, Almanya, İngiltere şu kadar verdi' diyorsan, kusura bakma bizim öyle verecek paramız yok. Bunu da açık söylüyorum, kusura bakmayın. Biz, kendi gücümüz içinde bugüne kadar mali disiplin içinde yürüdük, buraya geldik, şimdi de aynı disiplin içinde yolumuza devam edeceğiz.''

BİZ NAYLON BANKALAR ÜRETMEDİK

İktidarları döneminde Fon'a devredilen banka olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz naylon bankalar üretmedik. Biz bakkal dükkanı açar gibi banka açmak isteyenlere fırsat vermedik. Onun için de dönemimizde bir tane banka fona devredilmedi. Ama bizden önceki DSP, MHP, ANAP döneminde 21 banka fona devredildi, müflis banklardı bunlar. Bunlar benim vatandaşımın parasını alarak, ama onlara da yüksek faizler sunmak suretiyle maalesef orada kendi yatırımları gerçekleştirmenin hesabıyla o paraları aldılar ve onları farklı yerlerde hiç ettiler, yok ettiler ve onların bedelini de millete ödettiler. Çünkü o parayı devlet ödedi. Bunda kimsenin hakkı yok mu?

İşte bugün açılışlar yaptık. Hep yapıyoruz. Bugün Seyrantepe Barajı'nın açılışını yaptık. 150 milyon dolarlık bir yatırım. Hamdolsun bunun yanında 4 tane daha yapılacak baraj var. Bunları da bitireceğiz. Özellikle bu yaptığımız açılışlar, ülkemize hayırlı olur.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''(Efendim işte bu iktidarda yolsuzluklar var)... (Ne olmuş, yolsuzluk nerede var, göster bakayım) dediğin zaman ne yapıyorlar; iftira at, tutmazsa iz bırakır. Teknikleri bu'' dedi.

Erdoğan, partisinin Ahmet Aytar Spor Salonu'nda yapılan Merkez İlçe 3. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, AK Parti'nin 70 milyon vatandaşa hizmet ettiğini söyledi.

Kavga ve gerilim üzerine kurulu siyaset yerine, AK Parti'nin hizmet odaklı bir anlayışı benimsediğini ifade eden Erdoğan, millet için doğru ve hayırlı olan yolda devam edeceklerini belirtti.

''Bu ülkede taş üstüne taş koymayanların, taş üstüne taş bırakmamacasına siyaset yürütenlerin, bu pratiğine asla tenezzül etmediklerini'' kaydeden Erdoğan, ''varsın onlar kendi oluşturdukları girdapta dönüp dursunlar. Biz zihnimizle, gönlümüzle, enerjimizle Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşımanın mücadelesini sürdüreceğiz'' dedi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliği için oluşturmak istedikleri iklimin, ''Elazığ'ın doğasında bulunduğunu'' belirten Erdoğan, Elazığ'ın ''çelik gibi duruşuyla, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozacağına inandığını'' söyledi.

Terörün, belli bir coğrafyasının bulunmadığını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Terörün; kimi, ne zaman, nerede nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen olduğunu biliyoruz. İnsanımız terör karşısında sapasağlam durduğu zaman ülkenin neresinde olursa olsun, neresinde bulunursa bulunsun, terör o topraklardan içeri adım atamayacaktır.
Bir diğer ders, ülkesine ve milletine sadakatle bağlılığın da coğrafyasının olmadığıdır. Elazığlılar bu özelliği ile bütün Türkiye'ye örnek bir duruş sergiliyorlar...''

Ülke ekonomisine yönelik adımları anlatan Erdoğan, iktidarı devraldıklarında yüzde 30 olan enflasyonun şimdi yüzde 11'e indiğine dikkati çekti.

Muhalefetin enflasyona ile ilgili eleştirilerde bulunduğunu kaydeden Erdoğan, salondakilerin ''vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin'' sözleri üzerine, ''dedim ya, ben artık onlarla seçim kampanyasına kadar hiç uğraşmıyorum. Ne Sayın Baykal'a ne Sayın Bahçeli'ye ve diğerlerine, asla cevap vermeyeceğim, seçime kadar, ama seçim kampanyasında değerlendireceğim, duruma göre...'' dedi.

EKONOMİ

Yüzde 11 olan enflasyonun bir ara yüzde 7'ye kadar indiğini hatırlatan Erdoğan, ancak dünyada oluşan şartlar nedeniyle istenilen hedefe bugün ulaşılamadığını söyledi. Ancak bu hedefin de yakalanacağını vurgulayan Erdoğan, ''Maalesef bu konuda hedeflerimizi tutturmayı engelledi, ama yüzde 11. Ne kadar indirdik? Yüzde 19. Dizine dursun. 30'dan 11'e'' diye konuştu.

Faiz oranlarını da yüzde 63.4'den, küresel krize rağmen yüzde 22'ye çektiklerini anlatan Erdoğan, bunu başardıklarını söyledi.

Bunun görmemezlikten gelinemeyeceğini ifade eden Erdoğan, yaşanan ekonomik krizlerin hedeflerin ister istemez sapmasına neden olabileceğini kaydetti.

''AK Parti iktidarında Türkiye'nin çok borçlandığı'' eleştirisinin de yapıldığını söyleyen Erdoğan, hükümete geldiklerinden, yüzde 78.3 olan milli gelire göre Türkiye'nin borcunun bugün yüzde 38'e düştüğünü ifade etti.

Bunun da hazmedilemediğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunu da koy bir kenara. (Efendim işte bu iktidarda yolsuzluklar var). (Ne olmuş, yolsuzluk nerede var, göster bakayım) dediğin zaman ne yapıyorlar; iftira at, tutmazsa iz bırakır. Teknikleri bu. Bu zihniyet kimlere ait biliyor musunuz? Bu komünistlere ait, geçmişte komünistler öyle yapardı. Ve komünizmin en önemli dayanaklarından bir tanesi buydu. İftira at, tutmazsa iz bırakır. Bakıyorum ki bunlar da herhalde alıntı yapıyorlar. İftira at, tutmazsa iz bırakır. Eğer, AK Parti iktidarı yolsuzlukların iktidarı olmuş olsaydı, soruyorum; 6 yılda eğitimde 123 bin derslik nasıl yapılırdı? Şu anda sadece ilk ve orta öğretimde yaptığımız, yurtlar hızla devam ediyor. Sadece kredi yurtlar kurumu olarak 54 tane yurt yaptık. Üniversite öğrencilerine verilen bursu miktarını 160 YTL'ye çıkardık. 2009'da bunu 180 YTL'ye çıkaracağız...''

DEVRİM

Atılan adımları anlatırken partililerin, ''devrim, devrim'' tempo tutması üzerine Erdoğan, ''medya ne yazarsa yazsın, Halep oradaysa arşın burada, halk burada...'' dedi.

Köylerde yaşayan ve imkanı olmayan hamile kadınların doğumdan 10 önce hastanede misafir edildiklerini, doğum gerçekleştikten sonra da gözlem altında bir süre tutulduklarını anlatan Erdoğan, ''Kadına değer verip vermemek... Ey gidi diğerleri, pozitif ayrımcılık... İşte biz yaptık, yapıyoruz'' diye konuştu.

KÖYDES projeleri ile yolu ve suyu olmayan köy kalmayacağını, çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Başbakan Erdoğan, MARMARAY Projesi hakkında da bilgi verdi.

Bunların hep medeniyet yolunda atılan adımlar olduğunu ifade eden Erdoğan, ''yolsuzluk içinde olan bir iktidar acaba bunları yapabilir mi, bu yatırımları yapabilir mi? Bunlar parası olan iktidarların yapabileceği işler. Parası olmayan iktidarlar bunu ne ile yapacak?'' dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra İŞGEM işletmelerinin bulunduğu bölgeye gelerek, burada incelemelerde bulundu ve Vali Muammer Muşmal'dan bilgi aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141