• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Başbakan Erdoğan tam destek verdi

Başbakan Erdoğan tam destek verdi
Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un dün yaptığı sert çıkışa destek verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un basına yönelik eleştirilerine destek vererek, "Açık söylüyorum, biz haklıyız, doğru yerdeyiz. Gerisini yanlış yerde duranlar düşünsün." dedi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da Pekin Olimpiyatları'nda ve Paralimpik Oyunları'nda dereceye giren başarılı sporcuların ödül törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada basın tarafından eleştirilen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek çıktı. Erdoğan, uydu fotoğraflarını yayınlayan Taraf Gazetesi'ni ve medyanın terörle mücadeledeki tutumunu eleştirerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yaptığı dünkü açıklamaya destek verdi.

Erdoğan, Türkiye'nin çeyrek yüzyıldır bölücü belasıyla mücadele ettiğini belirterek, hükümette ve güvenlik güçlerinde bir zafiyet olmadığını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "İnsanı değer tanımayan terör örgütü insanlarımızın canına, malına, huzuruna ve refahına, birlik ve bütünlüğümüze kast etmektedir. Kimse bunu aklından çıkarmamalıdır. Bu mücadelede zafiyete, bu mücadelede tereddüte asla yer yoktur. Kimse hükümetimizi, güvenlik kuvvetlerimizi zaaf ve tereddüt içinde gösteremez. Bu uğurda gencecik evlatlarımızı şehit verdik. Kadın, çocuk ve yaşlı insanlarımızı kurban verdik .Canımız yandı, ciğerimiz yandı hala yanıyor. Bu millet için, bu vatan için, bu bayrak için dün gece Kavaklı'da ondan önce Diyarbakır'da, ondan önce Aktütün'de ondan önce yine ülkemizin değişik yerlerinde şehit düşen eşsiz kahramanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu arada tabi gazilerimiz oldu. Onlara da Allah'tan şifa diliyorum. Vatan toprakların dört bir yanında nöbet tutun bütün evlatlarımızın tek tek anlından öpüyorum."

Acılarının ve davalarının da büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, terör karanlığını yok edinceye kadar bütün bölgelerde, bütün şehirlerde, bütün evlerde huzurun, birliğin, kardeşliğin, özgürlüğün ve refahın aydınlığını götürmekte kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, yapılanın bireysel bir iş değil, milletçe gerçekleştirilen bir mücadele olduğunu vurguladı. Başbakan, "Burada asla zafiyete, asla tereddüte, asla şüpheye kapılmadık, kapılmayacağız. Hiçbir şey için olmasa bile bunu ölümsüzlüğe koşan kahraman şehitlerimizin aziz hatırası için yapacağız." şeklinde konuştu.

'BAŞKA YOL BİLEN VARSA ÇIKIP SÖYLESİN'

Terörle mücadelenin çok çok boyutlu olduğuna işaret eden Erdoğan, bunu farklı yerlere çekmek isteyenler olabileceğini, ancak kendilerinin bir gerçeği tespit ederek bunu söylediklerini belirtti. Erdoğan, güvenlik kuvvetlerinin terörle mücadelenin askeri boyutunu kahramanca yürüttüğüne dikkat çekerek, aynı şekilde polisin de kahramanca bu mücadeleyi yürüttüğünü ifadeetti. Erdoğan, "Bunu görmemek şehitlerimize haksızlıktır. Onlar birlik ve beraberliğimiz için şehit düştüler. Eli silahlı teröriste karşı başka yol bilen varsa durmasın çıkıp bunu söylesin. Terörle mücadelenin başarısı birlikte ortak bir kararlılıkla karşı durmamıza bağlıdır." dedi.

ORGENERAL BAŞBUĞ'A DESTEK ÇIKTI

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un dünkü açıklamasına destek verdi ve basını sorumlu olmaya çağırdı. Erdoğan, yapılan haberlerin mücadeleyi yürüten askerler üzerindeki tesirinin düşünülmesi gerektiğinin belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genelkurmay Başkanımız haklı olarak buna vurgu yapmıştır. Elbette basın hürdür, eleştirme hakkı da vardır. Buna mukabil kendilerine yapılan eleştirilerde cevap hakkı vardır. Verilen cevabın üslubundan, sertliğinden şikayet edenler önce dönüp bir de kendilerine baksınlar. Hiç ayna karşısında durmadan bu süreci devam ettirme hakkına da sahip değiller. Özgür basının da uymak zorunda olduğu meslek ahlak kuralları vardır. Ben onlar kadar bilmem. Biraz okudum. Gazeteciliğin anayasası sayılan gazeteciliğin ahlak ilkelerine baksınlar. Eleştiri hakkının sınırsız olmadığını orada kendileri görürler. Eleştiri hakkı başka bir şeydir, ölçüsüz kampanya yürütmek başka bir şeydir. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve onun komutlarına karşı kampanya yürütülmesinin bedelinin, faturasının nasıl bir moral değer ortaya çıkaracağının hesabı acaba hiç yapılıyor mı? Acaba komutanlarımıza karşı yapılan kapmayanın cephedeki er, erbaş ve oradaki komuta kademesinin üzerinde getirdiği tesir düşünülüyor mu? Kusura bakmasınlar basında görevini kendi sınırları içerisinde yapmalıdır. Terör sadece bizim değil insanlığın ortak düşmanıdır. Bu mücadelede basın dahil herkes nerede durduğunu iyi bilmelidir. Terörün tek amacı propagandasını yaptırmaktır, Ne yazık ki yazılı, görsel medya bu konuyu başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Bu propagandayı yapmaktadır. Defaatle ben de sorumlulara çok kez rica da bulundum. Ne olur şu işleri anlatmayın, şu acılı resimleri göstermeyin, televizyonlarda yayınlamayın. Bakın işimizi zorlaştırıyorsunuz hatta onlara destek veriyorsunuz. Onların propogandasını yapıyorsunuz. Ve onlar da sizi alkışlıyorlar. Ama ne derseniz deyin. Aynı durumu devam ettiriyorlar, aynı çark dönüp duruyor."

Erdoğan, teröre karşı herkesi aynı safta olmaya çağırarak, burada direnci kırılacak, yaptığı iş sorgulanacak, kampanyalara hedef yapılacak biri varsa onun da terör ve terörist olduğunu vurguladı. Kimsenin terörü cesaretlendirici tavırlara girmemesini isteyen Başbakan, "Terör örgütünün ümitlerini ve emellerini yok etmek, dünyadan toplumdan tecrit etmek için yürüttüğümüz mücadele, siyasi askeri, psikolojik, sosyo kültürel, sosyo ekonomik bütün boyutları ile devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Açık söylüyorum, biz haklıyız, doğru yerdeyiz. Gerisin yanlış yerde duranlar düşünsün." uyarısında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141