• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Başbakan Erdoğan açıkladı

Başbakan Erdoğan açıkladı
Türkiye bu konuşmaya kilitlendi. Başbakan Erdoğan'ın Aydın Doğan'a açıkla dediği şey belli oldu.

Başbakan Erdoğan Aydın Doğan'ın kendisine gönderdiği mektupların içeriğini açıkladı. Erdoğan, Doğan'ın mektuplarda iş adamı ve medya patronluğu şapkasını karıştırdığını söyleyerek, kendisinden talep ve beklentilerini ilettiğini yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Beyoğlu ilçe kongresinde partililere hitap etti:

HORTUMLAR KESİLDİ RAHATSIZ OLDULAR

"Geçen hafta Aydın Doğan medyası ile ilgili konuşmuştum. "Siz açıklamazsanız önümüzdeki hafta sonu ben açıkamaklarım" dedim. Şimdi o gün geldi.

Rahatsızlık niye neden Tabii ki hortumlar kesilecek demiştim. Hortumlar kesilince rahatsızlık başladı. Siyasetçiler de bunların uzantıları var. Acaba bunlarda ne kapabiliriz diye düşündüler. Kapamazsınız çünkü millet neyin ne olduğunu biliyor.

Aydın Doğan medyası, müflis tüccarın eski defterleri karıştırması gibi nereden vururm diye düşünürken, Erdoğan da Ankara'nın Elmadağ rampasında nasıl duble yolar yapar da bunun koşuşturmasını yapıyoruz.

ÖZKÖK'E YERALTI DENEYİ CEVABI

Biz dedikodularla uğraşmıyoruz. Bu makamlar gelip geçici olacağız demiştim. Şu toprağın altına gireceğiz. Biri akıl veriyor. CERN'i takip ediyor muyuz diyorlar. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı takip etmiş olsa idiniz, daha ilk gün söylediğimizi hatırlarlardı.

Benim boyum 1.85 falan, kefenim 2-2.5 metre. Biz gidici olduğumuzu biliyoruz. Sen düşün Sen çok geç kaldın. Biz Başbakan olduğumuzda hatırlamadık. Neyse geç de olsa uyandı. Hayırlı olsun.

YOLSUZLUK YAPAN BEDELİNİ ÖDER

Almanya'daki davanın muhatabı biz değiliz. Biz yanmlışyın yanında olmadık.
varsa yanmlış yapan elbette cezasını çeter, bedelini öder. İdari yönden biz gerekeni yaparız. Usulsüzlük yapıldı iddiası bizim için çok ciddi bir iddiadır. Eğer mahkemede kanıtlanırsa kararımız bellidir.

Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'nin hesapları 3.5 ay denetlendi. Bundan sonrada hassasiyetle devam edecek. Sen benim partimi hedef gösteriyorsun ben gösterince olmuyor yok öyle yağma yerini bileceksin.

BUNLARI NİYE YAPTI AÇIKLASIN DEDİM

Geçen hafta mesaj gönderdim Aydın Doğan'a. Bu iftiraları ya kanıtla ya ben açıklayacağım dedim. İddialarını açıklayamadı. Yardım için toplanan paraların bana elden verildiği iddiaları da yalanladı

Doğan medyası bu iddiaları ispatlayabildi mi? Alman mahkemesine baskı iddiası savcı tarafından yalanlandı. Yardım için toplanan paraların bana elden verildiği iddiaları da yalanladı.

Tek taraflı bir tutumla bir ülkenin Başbakanı'na böyle çirkin bir iftira atılır mı?
Bana elden para verilmesi söz konusu değil. Tsunami yardımları Kızılay aracılığıyla Açe'ye gitmiştir. Bunların hepsi kayıtlarda mevcuttur.

Maaşlı silahşörleri var. Onlar da rahatsız olmuşlar. Ben halkın desteğiyle iktidara geldim Doğan medyasının desteğiyle değil.

Aydın Doğan bu iftiraları kanıtlayamayacaksa, bunları niye yaptı açıklasın dedim. Kendi kanalında bana cevap veriyor. Kendi kanalı bile "patronun verdiği cevap bizi tatmin etmedi" diyor.

YERİN KULAĞI VAR DUYUYORUZ

Yerin kulağı var herşeyi duyuyoruz. Herkes birşey yazıyor. Yeri geldikçe birçok şeyler açıklanacak. Biz cevap hakkına saygı istiyoruz. Bizim cevap haklarımızı yayınladılar mı? Yayınlamadılar. Onu da yapmadılar tek yönlü karalamaya devam ettiler.

SEN KİM OLUYORSUN

Uluslararası Basın Birliği bana ultimatom çekmiş. Sen kim oluyorsun. Kibarlığımız nedeniyle buradaki toplantılarına katıldık. Sonra biz baktık bi bu yalnızca Türkiye'de Doğan medyası ile çalışıyor. Bıraktık gittiler.

Bizim mezhebimiz sizin kadar geniş değil. Sineye çekemeyiz. Bulursaınz yanlış bir iş belgesiyle ispatlayacaksınız. 5 gün bekledim Samimi olsaydınız iftiralarınızı düzeltirdiniz.

Asım Güzelbey, 5 sene önce nasıl bir belediye aldı, bugün nasıl bir yerde? Bunları araştırdın mı, yoksa onlara sen mi kaynak verdin? 4.5 sene önce bir kasaba görünümündeki Gaziantep bugün bulvarları ile çalışan bir şehir. 9 tane köprülü kavşak yaptı. Asım Güzelbey'in hakkını kim koruyacak?

Belediyeler, imar verir bazı yerlere. Bu yasaldır. Yüzde 60'a kadarını kendine ayırabilir. Ama dertleri başka. Kim bilir orada başka ne hesapları var. Adını verdikleri kişi, ne benim partimin üyesi ne de Gaziantepli.

Gaziantep Belediye Başkanı haksız yere suçlandı. İsmini verdikleri adamın partimle uzaktan yakından alakası yok. Gaziantepli bile değil, İskenderun'lu. Yazıklar olsun size.

Velev ki benim partimin üyesi olsun. Benim partimin üyesi de bu yanlışların içinde olabilir. Hepimiz insanız

Kağıt kaçakçılığı iddialarını sorgulama gerekmez miydi. Yoksa bu iddia haber değeri taşımıyor muydu? Hilton oteline değil önündeki yeşil alana rezidans talebi var. Müsade etmediğimiz için yaygaralar başladı.

Bazıları sineye çekiyoruz o da olacak. Çünkü yanlışlara yataklık etmeyi adet haline getirenler de var. Türkiye'de bütün iftiralara tahammül göstermesi gereken Başbakandır.

Özgür medya sayesinde şıracı-bozacı sayesinde tezgah bozuluyor. Basın özgürdür ama basının tabii olduğu kurallar vardır.

Çıkar çatışması diye bir kavram var. Mahkemelerde bile şüpheyle bakılır. Doğruluğu kanıtlanmayan haberler yapacaksınız buna da basın özgürlüğü diyeceksiniz. RTÜK'le işiniz olacak balkanını hedef alacaksınız. Hükümetle çıkar çatışmanız olacak aleyhimizde kampanya başlatacaksınız. Buna da basın özgürlüğü diyeceksiniz.

Yaptıklarınız ortada. 5 gazete, 3 televizyon. 11 tane tv de uydudan yayın yapıyor. Aynı ülkede bu kdar tv yayını. Yargısız infazlar ortada. Bundan nasıl kurtulacaksınız? Önce cevap hakkına saygı gösterin. Aynı puntalarla cevabı kullandığınız zaman olur. Önce sayfalarımızda göremediğimiz Baykal'ın gizlediği mal varlığını, CHP'nin mal beyanını yayınladınız mı? Erdoğan gönderdi mi, gönderdi.

Hâlâ cevap vermediniz. Aylar önce SPK Başkanı'nı Aydın doğan'ın bir yazarı tehdit etti mi etmedi mi? Bunun cevabını verin. Haksız taleplerini karşılasaydım böyle mi olacaktık. Dost olacaktık. Haksız taleplerine benden cevap alamayacaksın.

KAĞIT KAÇAKÇILIĞINI YAZIN

Hakkınızdaki kağıt kaçakçılığı iddiası. SPK savunmanızı istedi. Önce bunları yazın. Aydın Doğan'ın kamuda takip ettiği işleri yazın. Ne sizden tek satı ne de Baykal'dan tek bir söz görmedik. Şıracı ile bozacı gibi şahitlik yapmayı bırakın da nasıl bir gizli ilişki var, onu açıklayın."

Haksız taleplerini karşılaşaydım bugün dost olurduk. Milletin emanetine asla ihanet etmedik

MEKTUPLARDA TALEP VE BEKLENTİLERİNİ İLETİYOR

Şahsıma gönderilen mektupları açmak pek adetim değildir ama bana mektuplarında işadamı ve yayıncı olmak üzere iki ayrı şapkası olduğunu yazıyor Aydın Doğan. Başbakan olarak benden talep ve beklentilerini iletiyor. Ama anlaşıldığı kadarıyla şapkaları karıştırıyor. Bu da eğer kabul ederse bana gönderdiği mektuplara halkım huzurunda verdiğim cevap olsun.

Bana yolladığınız mektupla yayıncı kimliğinini kullanarak işadamı taleplerine eşit muamele göreceğinize şüphe görmeyeceğini özellikle vurgulamak istiyorum.

Şimdi bu kayıtlara giriyor. Sayın aydın Doğan Medyada çok sesliği hayati öneme sahip olduğunu bilmeniz lazım. Ancak Medya grubunuzn muhalefete yakınlığınızı dile getirdiğimizde neden tahammülsüzlük gösterdiğini anlayamıyorum.

Bunun vahim bir yanlılgı olduğu açıktı. Size tavsiyem demokratik bir tavırla eleştirilere de açık olmanız gerektiğidir. Bundan sonra medyacı kimliğiniz ile iş adamı kimliğinizi karıştırmamanızı istiyoruz. Cevap olarak şimdi bununla yetinip bu bahsi kapıyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141