• BIST 9530.47
  • Altın 2474.969
  • Dolar 32.4692
  • Euro 34.7623
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Başarılı öğrencilerin karne hediyesi "yamaç paraşütü"

Başarılı öğrencilerin karne hediyesi yamaç paraşütü
Muğla’da 13 ilçeden belirlenen 26 başarılı öğrenci, karne hediyesi olarak yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın keyfini yaşadı.

Muğla’da 13 ilçeden belirlenen 26 başarılı öğrenci, karne hediyesi olarak yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın keyfini yaşadı.

Fethiye ilçesindeki bir yamaç paraşütü firması ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan proje kapsamında 13 ilçeden belirlenen 26 başarılı öğrenci, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'a çıktı.

Öğrenciler, bin 200 metredeki pistte hazırlıklarını tamamlayıp, tandem (ikili) uçuş yaptı. Öğrencilerle Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da uçuş yaptı. Kaya, gökyüzünde Türk bayrağı açtı. Ölüdeniz manzarasını izleyen protokol üyeleri ve öğrenciler, Belceğiz Plajı'ndaki piste indi.

İnişte gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Şahiner, Fethiye'de turizmin 12 aya yayılması için farklı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Proje kapsamında 13 ilçeden 26 öğrencinin uçuş yaptığını belirten Şahiner, "Türkiye'nin birçok ilinde sert kış yaşanırken Fethiye cennetten bir köşe gibi. Daha önce de uçuş yapmıştım ama bu mevsimde daha güzel ve anlamlı oldu. Herkesi bu güzellik için Fethiye'ye davet ediyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de "Muğla'nın ödülü böyle olur" dedirten bir etkinliğin gerçekleştiğini ifade etti.

Etkinlikte çocukların çok mutlu olduğunu vurgulayan Ekinci, "Hayatınızda bunu muhakkak bir kez yapın. İkinciyi zaten yapmak isteyeceksiniz. Muğla'ya, Fethiye'ye aşık olacaksınız. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılarının devamını dilerim." diye konuştu.

"Yamaç paraşütüyle uçmak hayalimdi"

Köyceğiz Fen Lisesinde okuyan Betül Sungur da daha önce hiç yamaç paraşütü yapmadığını ve uçuş sırasında çok eğlendiğini söyledi.

Projeye dahil olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Sungur, "Yukarıdan manzara çok güzeldi. İnsan, kendini kuş gibi özgür hissediyor. Yamaç paraşütüyle uçmak hayalimdi. Böyle bir proje olmasa belki de bunu hep ertelerdim. Herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Nur Ünlü ise daha önce uçağa bile binmediğini, yamaç paraşütüyle uçuş yapmanın çok keyifli olduğunu vurguladı. Ünlü, yamaç paraşütüyle uçuşun bugüne kadar aldığı en güzel karne hediyesi olduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141