• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

BALIK POPÜLASYONU HIZLA AZALIYOR

BALIK POPÜLASYONU HIZLA AZALIYOR
Marmaris İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya denizlerimizde yapılan kaçak avcılığın ve av yasaklarına uyulmaması nedeniyle bir çok deniz türünün neslinin tükenme tehlikesi olduğunu vurgulayarak, av yasaklarına kesinlikle uyulmasını iste

Marmaris İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya  denizlerimizde yapılan kaçak avcılığın ve av yasaklarına uyulmaması nedeniyle bir çok deniz türünün neslinin tükenme tehlikesi olduğunu vurgulayarak, av yasaklarına kesinlikle uyulmasını istedi.

Nejmettin Kaya ; ‘İlçemiz; kuzeyinde Gökova Körfezi, Güneybatısında Hisarönü Körfezi başta olmak üzere ekonomik öneme sahip birçok deniz ürününü barındıran verimli deniz alanlarına sahiptir. İlçemizde çoğunlukla parakete, kıyı uzatma ağları ve oltacılık gibi avlanma yöntemleri ile barbunya, çipura, mercan, sinagrit, akya, sargoz, kılıç, trança, karagöz, ahtapot, kalamar gibi ekonomik değeri yüksek türlerin yanında; palamut, tombik, kefal, kupez (lapa), sokar (sokan) balığı gibi türler de bol miktarda av vermektedir. Bu avcılık faaliyetlerinin sonucunda elde edilen ürünlerin sağladığı  ekonomik girdinin haricinde, ilçe turizmine gastro-turizm alanında  da katkılar sağlamaktadırlar. Ayrıca dünya üzerindeki popülerliği gitgide artan amatör balıkçılık faaliyetleri de ilçemizde gerek bireysel gerekse amatör avcılık turizmi olarak yaygın bir şekilde yapılmaktadır’ dedi.

Kaya; Marmaris İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak faaliyet alanlarımızdan biri olan su ürünleri avcılığı konusunda bilgilendirme faaliyetleri başta olmak üzere, denetim ve kontrol işlerini de diğer kurumlarla eşgüdüm içerisinde yürütmekteyiz. Kurum olarak amacımız; balıkçılığın sürdürülebilir bir şekilde yapılmasını sağlayarak avlanma verimliliğini her geçen yıl artırmak ve gelecek nesillere de bereketli denizler bırakmaktır. Burada şüphesiz ki; başta balıkçılarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın üzerine sorumluluk düşmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her 4 yılda bir yayınlan tebliğler ile getirilen yasak ve sınırlamalara uymak bu konunun en temel parçasıdır. Sürdürülebilir bir avcılık ve deniz mahsülleri için lüften av yasaklarına uyalım’ şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Orfoz              : Avcılığı dönem boyunca yasaktır.

Lahoz              : Avcılığı dönem boyunca yasaktır.

Akya               : 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında avcılığı yasaktır.

Kılıç               : 15 Şubat-15 Mart ve 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında avcılığı yasaktır.

Ahtapot           : 15 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında avcılığı yasaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141