• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Bakan destek için geldi

Bakan destek için geldi
Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ak Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Doğan Tugay'a destek için Marmaris'e geldi. Günay, Marmaris'in bir turizm kenti olduğunu belirterek böyle bir kenti de biz ancak turizmin duayeni olmuş birine teslim edebilirdik. Bu kişi

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ak Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Doğan Tugay'a destek için Marmaris'e geldi.

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ak Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Doğan Tugay'a destek için Marmaris'e geldi. Günay, Marmaris'in bir turizm kenti olduğunu belirterek böyle bir kenti de biz ancak turizmin duayeni olmuş birine teslim edebilirdik. Bu kişide da bilgi birikimiyle, görgüsüyle, kültürüyle Türkiye'de turizmi en iyi bilenlerin başında gelen ve bize de turizmin ne olduğunun öğreten Sayın Doğan Tugay'dan başkası olamazdı. İşte biz bu yüzden Tugayı aday yaptık onu şimdi Marmaris halkına emanet ediyorum” dedi.Turizm Bankı Ertuğrul Günay, Ak Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Doğan Tugay'ın, 8 Mart 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yaptığı organizasyonlara katılmak için dün Marmaris'e geldi. Bakan Günay'a Marmaris'e gelişinde Ak Parti Muğla milletvekilleri Prof. Dr Yüksel Özden ve M. Nil Hıdır'da eşlik ettiler.

Dün akşam saatlerinde Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Ali Doğan Tugay seçim ofisi önünde toplanan binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada;

Girdikleri seçim yarışında Seviyeyi ve hoşgörüyü korumak için çok özel gayret sarf ettiklerini belirterek Ancak mevcut belediye başkanı ve ekibinin bunda çok hassas olmadıklarının görüyoruz. Beş yıl gerginlik içinde geçirmiş bir yönetimin bir anda bu gerginlikten sıyrılması kolay değil elbet. Ancak onlar ne yaparsa yapsınlar ben özellikle burada toplanan gençlerden rica ediyorum gerginlik yaratacak tavırlar içine girişmeyin Bizim felsefemiz sevgi huzur ve hoşgörü felsefesidir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında kendileri hakkında siyasi rakiplerince çirkin dedikodular üretildiğine dikkat çeken Tugay, “Diyorlar ki Doğan Tugay ve şirketlerinin devlete 50 milyar vergi borcu var. Bu borçlarının silinmesi karşılığında Ak Parti'den aday olmuş. Demek ki bu belediye başkanlığı makamı bu kadar kıymetliymiş. Şimdi anlaşıldı başarısız olmuş bir yönetimin neden hala bu koltuğu bırakmak istemediği Benim ve şirketlerimin devlete ödenmemiş bir kuruş borcu yok. Bölgemizde vergi ödeme rekortmeni olarak aldığımız belgelerin daha mürekkebi bile kurumadı. Bize bu çirkin iftirayı atanlar ellerine belge alsın konuşsunlar. Biz kimsenin onur ve haysiyetine ilişkin laf etmeyeceğiz ama elimizdeki Belgeleri de halka göstermekten çekinmeyeceğiz. Mahkeme dosyalarında çetelerle mafyayla anılmaya başlayanlara diyeceğim bizim ne mafyayla ne çetelerle işimiz olamaz” dedi.

Doğan Tugayın bu konuşmasının ardından Alana giren Turizm bakanı Ertuğrul Günay'a büyük sevgi gösterilerinde bulunuldu. Günay'ın binlerce kişinin kendisine gösterdiği ilgi ve sevgiden mutlu olduğu gözlendi. Günay'dan önce kürsüye davet edilen Ak Parti Muğla milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden ve M. Nil Hıdır kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaptılar. Özden konuşmasında Doğan Tugay'la Marmaris'in 29 Mart günü yeni bir güne başlayacağını belirterek Sayın Doğan Tugay ağabeyimizin birikimleri ile Ak Parti belediyeciliğinin deneyimleri buluşarak Marmaris'in çehresinin bambaşka bir güzellikle tanışacağına inanıyorum” dedi.



Asıl 30 Mart'tan sonra yorulacaksınız



Daha sonra ayağının tozuyla kürsüye geçip kalabalığı selamlayan Kültür ve Turizm bakanı Günay, “Muğla ilçe ve beldelerini karış karış gezdiklerini ve yorulduklarını belirterek ancak bu yorgunluğumuzu buradaki coşku unutturdu. Evet sizlerde daha 29 Marta kadar çok yorulacaksınız ama 29 Mart'ta bu yorulmalar bitmeyecek asıl 30 Mart'tan sonra yorulacaksınız. Burada iş aş derdinde düşmüş insanımızın derdini çözmek için yorulacaksınız” Şeklinde konuştu.

Günay, Ak Parti'nin Türkiyenin en genç partisi olduğunu ifade ederek, “daha 8 yıllık geçmişi olan Ak Parti'ye milletimiz, girdiği tüm seçimlerde güvenini arttırarak sürdürdüğünü göstermiştir. Çünkü biz siyaseti kavganın aracı değil hizmetin aracı diye düşünüyoruz Bu ülkede yaşayan hiç kimseyi diğerine üstün görmedik birleştiçi bir politika yapıyoruz”



Neden Doğan Tugay?



Konuşmasının devamında Marmaris'te Doğan Tugay'ı neden aday gösterdiklerini dair açıklamalarda bulunan Günay, Marmaris'in bir turizm kenti olduğunu belirterek “böyle bir kenti bir esnaf arkadaşımıza bir avukata bir mühendise değil, ama ancak turizmin duayeni olmuş birine teslim edebilirdik. Bu kişide da bilgi birikimiyle, görgüsüyle, kültürüyle Türkiye'de turizmi en iyi bilenlerin başında gelen ve bize de turizmin ne olduğunun öğreten Sayın Doğan Tugay'dan başkası olamazdı. İşte biz bu yüzden Sayın Tugay'ı aday yaptık onu şimdi Marmaris halkına emanet ediyorum” dedi.

Bundan 15 yıl önce Marmaris, turizmin ilk akla gelen merkezlerinden biriyken son zamanlarda turizm gelirlerinde bir azalma yaşandığını ve diğer turizm bölgelerine göre geri kaldığına dikkat çeken Günay, “İşte Marmaris'i hak ettiği yere getirmek için bir fırsat doğdu. Bu Fırsatta Ali Doğan Tugay' fırsatıdır” dedi.



Tugay'ın Projelerini desteklenecek



Marmaris'i marka yapmak için destek olacağız.

“Sayın Tugay'ın Marmaris için düşündüğü projelerin gerçekleşmesi için bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz. İlk etapta Dalaman Hava alanı Marmaris arasındaki yolu Aksaz üzerinden açılacak bir yeni yolla kısaltılacağı projesini akılcı buluyoruz. Limanın genişletilmesi buraya gelecek turist sayısında önemli bir artış sağlayacak bu iş içinde turizm bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz. Burada kış turizmini canlandırmak için uluslar arası müsabakalara uygun spor sahaları yapılması ve uluslar arası bir kongre merkezinin inşası da burayı turizmde marka yapmada büyük rol oynayacak şeklinde konuştu.



Hayatın zorluklarını kadınlar iki misli yaşıyor



Konuşmasının önemli bir kısmını da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ayıran Günay, “Bu hayatın zorluğunu erkekler bir kez yaşıyorsa kadınlar iki kez yaşıyor. Bütün yük kadınların omzunda Kadınlar günü öyle sadece bir hediye alma günü değil kadınların hayat içindeki önemini ve değerini fark etme günüdür”dedi.



Metin Şentürk, Karacan Point'te coşturdu



Konuşmaların ardında Ak Parti tarafından organize edilen Dünya Kadınlar Günü kutlaması için toplanan kalabalığın Karacan Point Centre'e gitmesi istendi.

Burada yapılan kutlamaya da katılan Turizm bakanı Ertuğrul Günay ve Doğan Tugay, Point Center'e dolduran binlerce kişiye kısa birer konuşma yaptılar.

Tugay konuşmasında günün anlam ve önemi üzerinde durarak, “Bundan 150 yıl önce Amerikalı işçi kadınların insanca yaşama için başlattıkları direnişin bir sonucu olarak 8 Mart söke söke koparılmış bir gündür. Ülkemizde de 1975 yılından beri kutlana gelmektedir” dedi.

Daha sonara Kürsüye davet edilen Turizm Bakanı Günay ise hayatın yükünü en fazla taşıyanların kadınlar olduklarının tekrar ederek “tüm kadınların kadınlar gününü kutluyor ellerimden öpüyorum” dedikten sonra başka bir programı nedeniyle Sanatçı Metin Şentürk'ün vereceği konsere izleyemeyeceklerini ifade eden Gunay, “Metin Şentürk'ten bu vesileyle bizi bağışlamasını” istiyorum diyerek konuşmasına son verdi.

Bakan Günay'ın salondan ayrılmasının ardından kalabalığa muhteşem bir konser veren sanatçı Metin Şentürk binlerce Marmarisliye unutamayacakları bir gece yaşattı.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141