• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bahçeli'nin son hamlesi: Teker teker gidecekler

Bahçelinin son hamlesi: Teker teker gidecekler
MHP, Yargıtay kararı ne olursa olsun muhalifleri hızla ihraç etmek için işlemlere başladı.

Muhaliflerin kurultay toplama girişiminden bir gün önce "Esenboğa rüzgârı 47 yıllık harcımızı kıramaz. Onlar bizim kardeşimiz, rüzgâr diner, her şey biter" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Esenboğa tablosunu görünce, ipleri kopardı.

"BUNDAN SONRA HER ŞEYİ YAPARIZ"

Hem Esenboğa görüntüleri hem de Bahçeli'nin açıklamaları, MHP'de fırtınalı günlerin başladığı şeklinde yorumlandı.

Bahçeli, "Bu bir milat ve keskin bir kırılmanın ilanıdır" diyerek önümüzdeki günlerde alacağı sert kararların işaretini verdi. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da "Bundan sonra gereği yapılacak. Her şeyi yaparız, her şeyi bekleyin" diyerek, çok sert tedbirlerin alınacağı belirtti.

"HIZLA TASFİYE EDECEKLER"

Habertürk'ün haberine göre; Yargıtay kararı ne olursa olsun bundan sonra bir öneminin olmayacağını kaydediyor. Genel merkezin, muhalifleri kesin ihraç yoluyla partiden hızla uzaklaştırması bekleniyor. MHP'de beklenen gelişmeler şöyle: -Önce ay sonuna kadar çıkacak Yargıtay kararı beklenecek. Karar genel merkezin lehine de aleyhine de çıksa hızla muhalifler tasfiye edilecek. -İhraç için muhaliflerin genel merkez aleyhine sarf ettikleri sözleri ile görüntüleri delil olarak kullanılacak. Esenboğa yolu üzerindeki toplantıda yapılan açıklamalar ve atılan sloganlar da dosyaya eklenecek.

"PARAYI NEREDEN BULDUNUZ?"

- Bahçeli, muhalif adayların finans kaynaklarını da tasfiye gerekçesi olarak kullanacak. "Panama merkezli tacirler ve okyanus ötesi kaynaklar"ı işaret eden Bahçeli, seçimlerde 2 ilçeye gitmeyen bazı isimlerin şimdi bütün Türkiye'yi dolaşacak kadar finans kaynağına ulaşmasını sorgulayacak. Bu isimlere "Nereden buldunuz?" diye soracak.

- Bu tabloda genel merkez, 9 Ekim'de olağan kurultay süreci başlayana kadar dayanmaya çalışacak. İhraçlar ve mahkemelerden çıkacak farklı kararlarla tartışma o tarihe kadar getirilirse, "Olağan kurultay süreci başlamıştır" denilecek.

- Olağan ilçe ve il kongrelerinde de muhaliflerle birlikte hareket edenlerin tasfiyesi gerçekleştirilecek. Böylece 2018 olağan kurultayına gidilecek.

HEYETE SUÇ DUYURUSU

Genel merkezin alacağı sert tavra ilişkin ilk somut işaret ise dün geldi. MHP Genel Merkezi'nce, olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen "çağrı heyeti" üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 217. maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunuldu. Türk Ceza Kanunu'nun 217. maddesi, "Halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik eden kişi, tahrikin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeriyor. Genel merkez, muhaliflere desteğini açıklayan Antalya il yönetimini de dün görevden aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141