• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Bahçeli sert çıktı

Bahçeli sert çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda kurultay ile ilgili gelen son haberleri değerlendirdi. Bahçeli, 10 Temmuz'daki kurultaya ilişkin "Şu aşamada ve tablo karşısında mümkün değildir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, 10 Temmuzda kurultay yapılmayacağını söyledi.


MHP Genel Başkanı Bahçeli "Hukuken 10 Temmuz'da Genel Başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşamada ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbirkararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler, yapmayı planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır" ifadelerini kullandı.

"10 TEMMUZ OLMAZSA 18 MART 2018"

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli,"Mahkemenin kararına saygısızlık yaparak itirazlarını sürdürmektedirler. Mahkeme seçimin yapılamayacağını söylemiştir. Bugün saat 16:00'da YSK karara varacağını ifade etmiştir. Yasal olarak kurultay yapılmamıza engel yoksa bayram gibi kurultayı yapacağız. Yok bu kabul edilmiyorsa, zaten bizim 9 Ekim'den itibaren kongre sürecimiz ile 18 Mart 2018 tarihli 12'nci olağan kongremiz yapılacaktır, o çalışmalara başlayacağız. belki de bu MHP için hayırlara vesile olur" dedi.

GAZETECİNİN "DEĞİŞİM" SORUSUNA SERT YANIT

Bahçeli bir basın mensubunun 'Delegenin değişim talebi' sorusuna sert yanıt verdi. Bahçeli "Peki milletin değişim talebini basın olarak siz neden karşılamıyorsunuz. Çöreklenmiş 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var bunlara hiçbir değişim talebi olmuyor mu?" diye konuştu.

OKTAY VURAL AÇIKLAMASI

Oktay Vural'ın grup başkanvekilliğinden ayrılmasını değerlendiren Devlet Bahçeli, "Kendisi gerekli açıklamayı yapmıştır, görevini sonlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

"AMAÇ MHP'Yİ MECLİS'TEN TASFİYE ETMEKTİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ise kurultay tartışmalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Parti olarak aylardır tartışmaların odağındayız. MHP'yi tesirsiz hale getirmek için pis bir oyun sergilenmektedir. Bunların fıtratı bozuktur. Bunlar her kılığa giren kurnazlıktadır. Amaç MHP'nin bileğini bükmek Meclis ve siyasetten tasfiye etmektir. Biz bu oyunu önceden gördük. Biz bu oyunun figüranlarını gördük. 

"ALAYI MHP'NİN DÜŞÜŞÜNÜ İSTER"

MHP şehitlerimizin yadigarıdır. Şirret hesaplarla önü kesilemeyecektir. MHP peşkeş çekilemeyecek, teslim edilmeyecektir. Partimizi içine alan hukuki süreçler sürekli farklılaşmaktadır. 24 Haziran'da Ankara 3. Asliye Hukuk mahkemesi 19 Haziran'daki korsan kurultay kararları için ihtiyadi tedbir kararı verilmiştir. Çoktan liberalliğe kalem kırmışlar ile cahil köşe yazarlarının bu kararı hazmedemediği görülmektedir. Bunların alayı MHP'nin düşüşünü ister. Hayatları buna şahit olamayacak medya simsarlarıdır. Bunların bastığı yerde ot bitmez, bereket kalmaz. Yalan bunların mesleğidir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu kutlu davayı yolundan döndüremeyeceklerdir. 

"BİZE AKIŞ VERMESİ BEYHUDE ÇIRPINIŞTIR"

Dün de mahkeme 10 Temmuz'da planladığımız kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Hukuken 10 Temmuz'da genel başkan ve genel merkez organlarının seçimi şu anda mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda tedbir kararı bulunduğundan usul ve esas açısında doğru değildir. Yargısal süreçler 10 Temmuz'daki büyük kurultayımızı imkansız kılmaktadır. Bundan sonraki yol haritamızı milletimizle anında paylaşacağız. Kendilerini mutlu eden yargı kararlarını alkışlayanların, traji komik hallerini herkes görmektedir. Bir avuç kendini bilmezlerin iftira yağmurunu esefle takip edip, not alıyoruz. Bu şahısların bize akıl vermeye kalkışması beyhude bir çırpınıştır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141