• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Bağışlanan kalple hayata tutundu organlarını bağışladı

Bağışlanan kalple hayata tutundu organlarını bağışladı
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 4 yıl önce, 17 yaşındaki gencin kalbinin nakledilmesiyle hayata tutunan İsmail Çıvgın tüm organlarını bağışladı

MUAMMER KÖKÇÜOĞLU - Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan ve 4 yıl önce beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin kalbinin nakledilmesiyle hayata tutunan İsmail Çıvgın, tüm organlarını bağışladı.

Saruhanlı'ya bağlı Halitpaşa beldesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası olan Çıvgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu belirtti. Teşhisin ardından başlayan tedavi sürecinde 2009 yılında kalbinin çalışma oranının yüzde 10'a düştüğünü kaydeden Çıvgın, uygun kalp bulununcaya kadar çanta içinde yapay kalple hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Yaşamını çantadaki yapay kalple sürdürebildiği dönemde, nakil için organ beklediğini ifade eden Çıvgın, "Nakil umuduyla beklerken hastaneden bir gün haber geldi. Aydın'ın Didim ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Erkan Sezer'in organları ailesi tarafından bağışlanmış. O genç arkadaşın kalbi bana nakledildi. Ben de bu sayede yeniden hayata tutundum" dedi.

- "Herkes organlarını bağışlasın"

Yaklaşık 4 yıldan bu yana nakil kalple yaşadığını, sağlık durumunun gayet iyi olduğunu anlatan Çıvgın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bağrımda 17 yaşındaki bir gencin kalbi çarpıyor. Bu duyguyu tarif edemem. Organ bağışı ile hayat buldum, kendi evlatlarının organlarını bağışlayan aileye sonsuz teşekkürler ediyorum. O aile benim kalbimde yaşıyor. Onlar için her zaman dua ediyorum. Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anladım. Ben de organlarımı bağışladım. Ölen insanın organları toprağın altında çürüyüp gidiyor. Fakat bağış yapılırsa o organ başkalarına hayat veriyor. Dünya'da en güzel şey hayat kurtarmaktır. Herkes organlarını bağışlasın."

İsmail Çıvgın'ın yeğeni olan Halitpaşa Belediye Başkanı Vedat Çıvgın ise amcasının organ bağışı ile yaşama tutunduğunu belirterek, organ bağışının önemine dikkati çekti.

Türkiye'de birçok hastanın organ nakli beklediğini, ancak bağış oranının çok düşük olduğunu ifade eden Çıvgın, "Ölüm kaçınılmaz ama organ bağışı ile insanlar hayata bağlanabiliyor. Bu tür nakillerin artık ülkemizde çok başarılı ve rahat bir şekilde yapılabildiğini görüyoruz. Biz toplum olarak buna destek vermeliyiz, organlarımızı bağışlamalıyız" dedi.

Muhabir: Muammer KÖKCÜOĞLU
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141