• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bademin, cevizin, fındığın faydaları

Bademin, cevizin, fındığın faydaları
Bu yazımızda çok önemli besin kaynaklarından olan, insan vücudu için çeşitli faydaları bulunan birkaç besin çeşitlerinden bahsedeceğiz.

Bu yazımızda çok önemli besin kaynaklarından olan, insan vücudu için çeşitli faydaları bulunan birkaç besin çeşitlerinden bahsedeceğiz. Bunlar kuruyemiş çeşitlerinden Badem, Ceviz ve Fındık gibi besinleridir. Bulunduğumuz coğrafi bölge nedeniyle bu besinlerin tümü ülkemizde üretilmektedir. Yıllardır ülkemiz bu gibi ürünlerin üretimi konusunda dünyada en önde yer alana ülkeler arasına girmeyi başarabilmiştir. Ülkemizdeki bu üretim oranları her yıl daha iyiye doğru seyretmektedir. İlk olarak bademin faydalarından başlayalım.

Badem bir Omega 3 kaynağı niteliği taşımaktadır. Bundan dolayıdır ki kalp ve damar dostu bir besin olarak adlandırılır. Kan pıhtılaşmasına yardımcı olur ve tansiyonu düşürücü özelliğe sahiptir. Şeker hastalarındaki sahip potansiyel riski düşürür. Bor bakımından zengindir, kemikleri güçlendirir. İçinde sahip olduğu yağlar zararlı yağların oranını azaltır. Eğer bedensel ya da zihinsel bir yorgunluk yaşandığında kullanılırsa oldukça faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Cevizin faydaları ilgili olarak ise, Cevizdeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarına karşı oldukça etkili olup, bunun yanı sıra diyabeti, vücuttaki yüksek kan basıncını ve depresyonu azaltıyor. Ceviz, damarlarda daha az pıhtılaşma özelliği olan kan tipinin üretimine yardımcı olur ve yine iyi kolesterol oranının kötü kolesterol oranına göre artmasına yardımcı nitelikte bulunmaktadır. Cevizin hafıza ile ilgili problemleri ortadan kaldırıp, bilişsel fonksiyona katkıda bulunduğu da belirlenmiştir. Fındık ile ilgili, çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir ve her zaman zinde durmasına yardımcı olur. Fındığın faydalarından diğerleri ise kalp ve damar sağlığı açısından da büyük bir yardımcı besin olma özelliği taşımaktadır. Kolestrolü düşürür, kalp ritim bozukluğu olan bireylerde bu sorunu ortadan kaldırabilmektedir. Anemi denilen kansızlık sorununda oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Hamile olan kadınların, bu dönemde ve çocuk doğduktan sonraki dönemlerde bu besini tüketmeleri tavsiye edilir. Ayrıca cinsel gücü arttırıcı bir özelliği vardır. Genelde kadınlarda görülen varis hastalığına faydası büyüktür.

Bu anlatılan besinler günümüzde Tv , internet gibi reklam aracı olarak kullanılan yerlerde oldukça adından sık bahsedilen ürünlerdir. Sadece reklam amaçlı değil uzman doktorlar tarafından da bu besinler hemen her gün tavsiye edilmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141