• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Babacan'a gelen ilginç SMS

Babacana gelen ilginç SMS
Dışişleri son dönemde yoğun girişimlerde bulunuyor. Bu yoğun bir dönemde Babacan'a gelen SMS, bir bakanı kurtarıyor.

Türk Dışişleri son dönemde yoğun girişimlerde bulunuyor. Ortadoğu'da İsrail ile Suriye, Amerika ile İran arasında diyalog süreci başlatırken, Kafkaslar'da işbirliği platformu için bölge ülkeleriyle görüşüyor.

Bu süreçte Bakan Ali Babacan, neredeyse her gün yurtdışında. Şu ana kadar 140 farklı ülkenin dışişleri bakanı ile bir araya gelmiş. Bazı bakanlarla çok sık görüşünce kişisel dostluk ve samimiyet de artmış. Bakan Babacan, bu dostlukların millî maçlarda ve özel günlerde kendini gösterdiğine dikkat çekiyor. Birçok mevkidaşından SMS yoluyla tebrik mesajları alan Babacan'a en şaşırtıcı 'cep mesajı' ise Ortadoğulu bir bakandan gelmiş. Görüşmeler için Londra'ya giden Ortadoğulu bakan, şu mesajı atmış: "Ali, otel odasında kilitli kaldım, kurtar beni!" Bunun üzerine Babacan, telaşla muhatabını aramış. Aldığı cevaba ise çok gülmüş: "Eşim Türk dizisi izliyor, odadan bir türlü çıkamadık!"

Ortadoğu ülkeleri başta Gümüş olmak üzere birçok Türk dizisini çok yakından takip ediyor. Bu dizilerde rol alan sanatçılar bu ülkelere ziyaretlerinde Hollywood yıldızı gibi karşılanıyor.

Cep telefonuna gelen ilginç SMS
Babacan özellikle rahat İngilizce konuşmasından dolayı muadilleriyle birçok dostluk kuruyor. Edinilen bilgiye göre dünyada önde gelen birçok ülkenin dışişleri bakanının cep telefonları Babacan'ın rehberinde, hem de ilk isimleriyle yer alıyor. Özellikle milli maçlarda SMS trafiği hızlanıyor. Ay-Yıldızlıların attığı gollerden sonra Babacan'a tebrik mesajları yağıyor. Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarı sebebiyle bakanın telefonu yaz aylarında hiç susmamış.

Dışişleri Bakanı Babacan önceki gece STV Haber'de yayımlanan Siyaset Sahnesi programında da bu konularda anekdotlar anlattı. Birçok dışişleri bakanıyla çok iyi ikili ilişkiler ve şahsi dostluklar kurduğunu aktaran Babacan, "Şahsi ilişkileri ben önemsiyorum. Sorunların aşılmasında önemli rol oynuyor." dedi. Babacan bu dostluklarının katkısını şöyle anlattı: "Bazı sorunlarda, cepten arayıp ilk ismiyle hitap edip, şöyle bir mesele var dediğimizde bakıyorsunuz sorun çözülmüş."

Babacan özellikle yakın coğrafyada ve AB için bu tür ilişkilerin ayrı bir önemi olduğunu kaydetti. AB'nin Türkiye'yi tanımasının önemine dikkat çeken Bakan şu değerlendirmede bulundu: "Bilmedikleri zaman önyargıları oluyor. Kişisel ilişkilerle korku birden bire yok oluyor. Yakın temas edince, 'Siz de bizim gibiymişsiniz' diyorlar." Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu çerçevede Estonyalı bakan ile ilgili şu hatırasını anlattı: "Geçenlerde Estonyalı bakan, ailece beraber olalım diye çok ısrar etti. Kızımızı da alarak gittik. Onun da küçük çocukları var. Kolay anlaştılar."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141