• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

"Babacan apolitik, ekonomist de değil"

Babacan apolitik, ekonomist de değil
Davutoğlu kanadından Babacan ve ekibine yönelik çok konuşulacak sözler ve iddialar:

 

AK Parti kadrolarında üst düzey görevlerde bulunan eski bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, aynı siyasi kulvarda olmayacağı netleşince taraflar, birbirlerini eleştirmeye başladı. Davutoğlu'nun yanındaki önemli bir isim, "Apolitik!" diye nitelediği Babacan'ın arkasında finans çevrelerinin, Davutoğlu'nun arkasında ise  milletin olduğu söyledi.

Başbakanlığı döneminde çok yakın olduğu Davutoğlu'nun şimdilerde de yanında bulunan bir siyasetçi, Marmaris Gündem Gazetesi Temel Irmak'a çok konuşulacak açıklamalar yaptı. 

DAVUTOĞLU, BABACAN'IN GENEL BAŞKAN OLMASINI ÖNERDİ... GÜL ve DİĞERLERİ RAHATSIZ OLDU!

Açıklamaların sahibi, Davutoğlu ve Babacan'nın neden birlikte hareket etmediği sorulduğunda, çok çarpıcı bir gerekçeyi ileri sürdü.

Ahmet Davutoğlu tarafından Ali Babacan'ın genel başkan olması yönünde yapıldığı ancak, Abdullah Gül, Beşir Atalay, Sadullah Ergin ve Fehmi Koru'nun Davutoğlu'ndan rahatız oldukları için yolların ayrıldığını iddia edip, çok konuşulacak şu sözleri sarf etti:

BİRLİKTELİĞİ, GÜL, KORU, ATALAY VE ERGİN İSTEMEDİ!

"Sayın Babacan'a biz 'Genel Başkan ol. Davutoğlu da Abdullah Gül de yardımcın olsun' dedik. Sayın Gül dedi ki, 'Desteklerim ama sadece yardımcı olmam.' Bu sefer Davutoğlu dedi ki, 'Ben de desteklerim, ben de yardımcı olmayım o zaman.' Fakat daha sonra bunlar, Davutoğlu'ndan rahatsız oldular. Bunlar kim, sayın Abdullah Gül, Beşir Atalay, Sadullah Ergin ve Fehmi Koru.. Bunlar beraber hareket ediyorlar."

Davutoğlu kanadından Babacan'la ilgili ilk çarpıcı çıkışı yapan isim, Ali Babacan'a yönelik eleştirilerini de şu cümlelerle ifade etti:

BABACAN İYİDİR, HOŞTUR AMA APOLİTİKTİR!

"Ali bey, efendi, naif ve düzgün bir arkadaştır ama apolitiktir. Aynı zamanda Ali bey, endüstri mühendisidir, ekonomist de değildir. Ekonomist Ahmet Davutoğlu'dur.  

BİZ 4 YILDIR SAHADAYIZ, BABACAN ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİ?

Ali bey, piyasada yokken biz dört senedir çalışıyoruz. Bu dört sene boyunca Ali beyin ismini duydunuz mu bir yerde.

Ali bey, Ahmet Davutoğlu görevden alındığında ne dedi? Şu an ekonomik kriz yaşanıyor Ali bey bir şey diyor mu? Merkez Başkanı görevden alındı birşey dedi mi? Peki Suriye ile ilgili bir şey dedi mi? Peki 15 Temmuz'da bir şey dedi mi? Böyle bir apolitik bir arkadaşla 'bölünme' diye bir şey yok aramızda. Biz milletle bütünleşmek istiyoruz.

FİNANS ÇEVRELERİ BİZİ DEĞİL ONLARI İSTİYORMUŞ!

Onlar diyorlarmış ki, 'Davutoğlu'nun İslami kimliği var bir de finans çevreleri O'nu istemiyor.. Biz finans çevrelerine göre mi hareket edeceğiz, millete göre mi harekete edeceğiz.

EKİM SONU ETE KEMİĞE BÜRÜNÜRÜZ

Biz yolumuza devam ediyoruz. Sayın Davutoğlu'na büyük, çok ciddi bir teveccüh var. Mevcut belediye başkanları bile aramıza katılmak istiyorlar. Sayın Davutoğlu'yla birlikte Türkiye'yi dolaşıyoruz. Bugünlerde, Temmuz, Ağustos'ta 3-4 vilayete daha gidebiliriz. Ekim sonuna doğru da ete kemiğe bürünürüz."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141