• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Aziz Yıldırım'dan Toroğlu'na ayar!

Aziz Yıldırımdan Toroğluna ayar!
Toroğlu bu kez yanlış adama bulaştı. Aziz Yıldırım hakkında ileri geri konuştu. Ama Başkanın cevabı adamı yıldırım çarpmışa döndürecek cinsten;

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım bugün resmi siteden kendisine başkanlığı bırakmasını söyleyen eski hakem ve TV yorumcusu Erman Toroğlu hakkında çok sert bir bildiri yayınladı. Toroğlu'nun Lig TV'deki programında ayarı kaçırdığını söyleyen Yıldırım, tüm kulup başkanlarına ondan gına geldiğini söyledi ve RTÜK'ün yaptığı son araştırmayla reytinginin indiğini açıkladı.

İşte resmi sitedeki o açıklama:

MARATON ARTIK 1 NUMARA DEĞİL
Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde Aziz Yıldırım'ın bu yazısı haricinde RTÜK tarafından yapılan araştırmaya da yer verildi:

Buna göre; yayıncı kuruluş Lig TV 'de yayınlanan "Maraton" programı elinde tüm maç görüntüleri olmasına karşın eskiden 1 numara olan reyting sıralamasındaki yerini kaybetmiştir. "Maraton" programı en çok izlenen programlar arasında 3. sıraya gerilemiştir.

Aynı şekilde "Maraton" programı yorumcusu Erman Toroğlu en beğenilen yorumcular arasında zirvedeki yerini kaybetmiş ve ciddi bir düşüşle 3. sıraya gerilemiştir.

Yine RTÜK araştırmasına göre TV izleyicilerinin tamamına yakını "spor programlarında, kavga edilmesi, gergin bir ortam yaratılması, konunun dağıtılması, önemsiz şeylerin uzun uzun konuşulmasından" şikayetçi olmaktadırlar.

Araştırmanın bir başka çarpıcı sonucu ise izleyicilerin %68.5'unun yapılan yayınları taraflı bulmasıdır. RTÜK araştırmasına göre katılımcıların %68'i spor programlarında işlenen konuların reyting kaygısı nedeniyle gündeme getirildiğini düşünmektedir.


TOROĞLU'NUN HAKARETİ

"11 Kasım 2008 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin Spor ekinde eski hakem ve şimdilerin TV yorumcusu Erman Toroğlu başkanlık vizyonumun artık bittiğini öne sürerek başkanlık görevimi bırakmam gerektiğini yazmıştır. Başlı başına bu ifade tüm dünyada milyonlarca taraftarı bulunan Fenerbahçe Kulübüne ve camiasına hakarettir.

BAŞKANLARI ESKİ HAKEMLER BELİRLEMEZ

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkanları birkaç köşe yazarı ya da TV yorumcusu veya eski hakemler belirlemez. Fenerbahçe Spor Kulübü bugün geldiği nokta ve kurumsal yapısı ile başkanlarını genel kurulda son derece adil ve demokratik oylama ile seçer. Erman Toroğlu'nun yaptığı Fenerbahçe Spor Kulübü genel kuruluna apaçık bir saygısızlıktır. Önümüzdeki yıl aday olmam durumunda başkan olarak yeniden görevlendirilmem yada görevlendirilmemem konusunda kararı verme yetkisi sadece genel kurulumuza ait bir yetkidir. Bu yetkiye hiç kimse dışardan ipotek koyamaz. Erman Toroğlu'nun hala zihninde yaşattığı ya da arzu ettiği o eski düzen ve zihniyet Fenerbahçe Spor Kulübü için artık tarihte karışmıştır.

GERİ KALAN ZİHNİYET

Ama Erman Toroğlu gibi, TV yorumculuğu ve köşe yazarlığını, adeta fiilen Federasyon ve MHK başkanı olarak kullanmak isteyen bir kişinin, eski alışkanlıklarından kendiliğinden vazgeçmesi mümkün değildir. Erman Toroğlu ve onun medyadaki türevleri kendi dar yorumları ve sözleri ile bu çağda hakemleri, kulüpleri, futbolcuları kısacası tüm futbol dünyasını idare edemeyeceklerini anlamalıdır. Geçmişte o güce sahip olmuş olabilirler. Ama 21. yüzyıl iletişim çağını yakalayamayan ve geri kalan bu zihniyetlerin artık o güçte olmadıklarını dolayısıyla ekrandan ve gazete köşelerinden tüm futbol dünyasını idare etmenin artık mümkün olamayacağını görmeleri gerekmektedir.

TOROĞLU AYARI KAÇIRDI

Lig maçlarının resmi yayıncısı olan kurulaşa ait TV kanalındaki bu tip yorumların da ve yine pek çok kulübümüzün özel maçlarını yayınlayan gruba ait bir gazetedeki yazılarında Erman Toroğlu, istihdam edenlerinin iş ortağı durumunda olan kulüp ve benzer şekilde Federasyon yöneticileri aleyhine olarak sergilemiş bulunduğu çirkin tavırları ile artık ölçüyü ve ayarı kaçırmış durumdadır. Bu şekildeki yorumlar ve yazılar iş ortaklığına konu işin kalitesini ve marka değerini düşürmektedir. Marka ve kalite kaybı sebebi ile kulüplerimizin uğramış olduğu zararların bir hukuki sorumlusu mutlaka olmalıdır.

SEYİRCİ ARTIK ONU GÖRMEK İSTEMİYOR

Öte yandan Erman Toroğlu ve benzerlerinin tuttukları yolun yanlış olduğunun sinyallerini RTÜK'un yaptırdığı son araştırmanın sonuçları açıkça vermektedir. Türkiye'de futbol izleyicisi artık ekranda seviyesiz futbol sohbetleri, argo konuşan ve ahkam kesen yorumcular ve fanatizm görmek istememektedir. Erman Toroğlu'nun yorum yaptığı TV programının azalan izleyici oranları da benzer sinyalleri kendilerine vermektedir. Erman Toroğlu'nun takımımızın Galatasaray derbisinde elde etmiş olduğu tartışmasız zaferin hemen ardından şahsıma ve kulübümüze yönelik son saldırısının da reyting oranlarındaki bu azalmadan kaynaklandığını kolaylıkla anlamaktayız.

KENDİ BİNDİĞİ DALI KESİYOR

Erman Toroğlu ve benzerleri yaptıkları hatadan dönmelidirler. Kendi bindikleri ağacı kesmekte olduklarını anlamalıdırlar. Bu saldırgan, fanatik, ve sokak ağzı ile yapılan yorumların artık pirim yapmadığını, dışardan ahkam keserek futbolu kendilerinin yönetmelerinin artık mümkün olmadığını görmeli ve kendilerini konumlandırdıkları ulu insan pozisyonundan aşağı inmelidirler. Bunu kendileri yapmazlarsa Türk spor kamuoyu ve TV izleyicisi onları bulundukları yerden al aşağı edeceklerdir. Araştırma sonuçları ve toplumdaki genel eğilim bu tarz programların ve bunları yapanların artık vizyonlarını tamamladığı ve istenmemeye başladıkları yönündedir.

HERKESE GINA GELDİ

Görüştüğümüz tüm kulüp yöneticileri Erman Toroğlu'nun istihdam edenleri ile mevcut iş ortaklığına sığmayan bu tip davranışların artık kabul edilemez sınıra geldiğini ve tahammüllerinin kalmadığını ifade etmektedir. Kulüplerimize ait ürünün marka değerini ve kalitesini düşüren bu tip davranışlara artık izin verilmeyeceğini önemle ifade ederiz. Bu güne kadar Erman Toroğlu tarafından bizlere yönelik olarak yapılan bu ölçüsüzlüğün iş ortaklarımız tarafından değerlendirilmemesi halinde futbol ailesinin tüm fertleri ile müşterek bir hareket başlatarak bu tip ölçüsüzlükleri Türk Futbolundan söküp atacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141