• BIST 9696.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Ayyıldız: “Gelin bir olalım, birlikte hareket edelim”

Ayyıldız: “Gelin bir olalım, birlikte hareket edelim”
Marmaris Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Süleyman Erdaş ve yyönetim kurulu üyeleri, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nı ziyaret etti.
MAGİAD Başkanı Süleyman Erdaş, “Yeni  yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte değerli başkanımız Şükrü Ayyıldız'a nezaket ziyaretinde bulunmak ve bundan sonraki dönem ile ilgili çalışmalarımızı aktarmak için bu ziyarette bulunuyoruz” dedi.
Süleyman Erbaş, Marmaris'teki turizm sezonunu en az 8 aya çıkartılması gerektiği yönündeki görüşlerini dile getirirken, Şükrü Ayyıldız, konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Zaten Marmaris'te 8 ay turizm vardı. Son yıllarda maalesef 2-3 aya düştü. Zaten bu güzel memlekette 8 ay turizm yapılıyordu. Turizmin 2-3 aya düşmesinde hepimizin suçu var. Belediyelerin, otelcilerin, odaların, resmi kurumların herkesin turizmin 2-3 aya düşmesinde suçu var. Bakıyorum herkes televizyonlara, gazetelere çıkıyor ve tabiri caiz ise, boş keseden birşeyler söylüyor ama gelin 'taşın altına elimizi koyalım' dediğimizde ortada kimse görünmüyor. Bakın ben daha önce Marmaris'i tanıtmak için, yerli ve yabancı gazetecileri, televizyoncuları Marmaris'e çağıralım, onları ücretsiz olarak konaklatalım ve güzel Marmaris'i hem Türkiye'de, hem de yurt dışında en güzel şekilde tanıtmalarını sağlayalım dedim. Sizlerin de bildiği gibi, İçmeler'de  otel kiraladık, her şey dahil sisteminin düzeltilmesiyle ilgili olarak. Dedim ki, gelen gazetecileri, televizyoncuları bedavadan ben otelimde konaklatayım, diğer otel sahipleri de el atsın ve tanıtımı en iyi şekilde yapalım dedim, kimseden ses çıkmadı.
Bakın Bodrum'a hem otelciler memnun, hem esnaf memnun. Bakın Antalya'ya hem otelciler memnun, hem esnaf memnun. Ayın 23'ünde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Danışma Kurulu Üyesi Olarak Antalya da toplantıya çağırıldım. Öğrendim ki, otel ücreti olarak kişi başı Federasyon 300 lira ödeyecekmiş. Bakıyorsunuz güzel Marmaris'imize 20-30-40 Avro ücretler.
Artık Marmaris'te yerli turistlerimize yönelik operasyonlarda yapılsın. Ancak turiste 40-50 liraya yerliye gelince 150 lira fiyat çekilmesin aynı zaman ve aynı yer için. Her şey dahil sistemini Marmaris'te tam olarak düzenli bir şekilde uygulayamıyoruz. Bence belli bir kapasitenin altında olan otel veya apartlar her şey dahil sisteminde çalışmasın. Mesela 200-300-400 yataktan aşağı olan işletmeler her şey dahil sisteminde hizmet vermesin.
Tabii ki de Marmaris'te faaliyet gösteren bazı işletmelerde turizme hizmet ederken, turizme balta vuruyorlar. İşte bir şey satıldığı zaman çok yüksek fiyat istiyorlar, turistlere kötü davranıyorlar gelen misafiri bir günlük müşteri gibi gören işletmelerde tabi ki de var, bizler yok demiyoruz. Ama herkes üstüne düşen görevi yapacak. Ben inanıyorum ki, herkes öncelikle, tabiri caiz ise 'kendi evinin önündeki pisliği temizler ise, o zaman o cadde tertemiz olur. Bir Marmaris yaşayanı olarak diyorum ki, gelin bir olalım, gelin birlikte hareket edelim, el ele verelim ve bu güzel Marmaris'i hep beraber kurtaralım. Bu yaz da bitti bitiyor. Gelin kış ayından itibaren bir araya gelelim, kurumlar, makamlar bir araya gelsin. Bırakalım şahsi sürtüşmeleri, bırakalım zıtlaşmaları, güzel Marmaris her geçen gün kötüye gidiyor. Ancak kurumlar ve üstler bir araya gelir ve dayanışma içinde çalışır ise, onlara bağlı olan kişiler ve topluluklarda bağlı olduğu kurumlara uyar ve herkes üzerine düşeni yapmış olur.”
Süleymen Erdaş ve beraberindekiler de Marmaris'in iyiliği ve geleceği için üzerlerine düşecek hr türlü görevi seve seve üstleneceklerini söyledi. 
(Haber Merkezi)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141