• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ayşe nakil sonrası bebeğine kavuştu

Ayşe nakil sonrası bebeğine kavuştu
İzmir'de yaşayan Ayşe Tingaz, kızı Hira'yı dünyaya getirdikten sonra siroz teşhisiyle hastaneye yatırıldı, aylarca ayrı kaldığı bebeğinin büyümesine tanık olamayan genç kadın kadavradan yapılan karaciğer nakliyle hem sağlığına hem de kızına kavuşt

EFSUN YILMAZ - İzmir'de yaşayan Ayşe Tingaz (30), kızı Hira'yı dünyaya getirdikten 10 ay sonra siroz teşhisiyle hastaneye yatırıldı. Tedavi nedeniyle aylarca ayrı kaldığı bebeğinin ilk sözcüklerine, ilk adımlarına tanık olamayan genç kadın, umutların kesildiği anda kadavradan yapılan karaciğer nakliyle hem sağlığına hem de kızına kavuştu.

Ayşe Tingaz, AA muhabirine Eskiizmir semtinde pazar yeri esnafı eşi Mehmet Tingaz ile sürdürdüğü yaşamını, kızının aileye katılmasını, zorlu hastalık sürecini, organ nakliyle yeniden yaşama bağlanmasını anlattı.

Mehmet Tingaz ile ilkokul yıllarında tanıştığını, aynı mahallede büyüyüp bir süre aynı iş yerinde çalıştıktan sonra evlendiklerini, kızı Hira'nın da doğumuyla mutluluğunun perçinlendiğini dile getiren Ayşe Tingaz, "Aslında hamilelik döneminde bazı sıkıntılar yaşamaya başlamıştım ama ne olduğunu fark edemedim. Karaciğerim, dalağım büyümüş. Kızım doğduktan 10 ay sonra da yorgunluk, halsizlik, gözlerimin içinde sararma gibi belirtiler başladı. Bana siroz dediklerinde hastalığın ne olduğunu bile bilmiyordum" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuruda bulunduğunu ve doktorların primier billier siroz teşhisi koyduğunu kaydeden Ayşe Tingaz, kızını hemen sütten kestiğini ve hastaneye yattığını söyledi.

Doktorların emzirme yasağı getirmesiyle çok hasta olduğunu anladığını belirten Tingaz, "Kızımı 10 aylıkken bıraktım. Öğlen gelir ve ayrılırken çok ağlardı. Bazen dayanamazdım, eşim geceleri getirirdi. İlk yürüyüşünü göremedim. 1 yıl kadar hastanede kaldım, çok kısa süre eve gidip yeniden dönmek zorunda kalıyordum. Çok üzülüyordum. Beni hayatta tutan şey de Hira idi. Ailemden kimsenin dokusu uymadı. Akrabalarım arasında uyanlar oldu, onlar da zaten vermedi" diye konuştu.

- "Hiç ağlamadım"

Ayşe Tingas tedavi süresince hiç ağlamadığını, hep güçlü durmaya çalıştığını ancak zaman ilerledikçe ağzından kan geldiğini ve karaciğerinin de iflas ettiğini anlattı.

Tingas, "Karaciğerim artık iflas etmişti, ailem bile yaşamımdan umudu kesmişti, yürüyemeyecek haldeydim, tek düşündüğüm kızımdı, ona yeniden kavuşmam hayal gibi" dedi.

Umutların tükendiği anda Urla'da beyin ölümü gerçekleşen Orhan Nart'ın (51) ailesi tarafından bağışlanan karaciğerinin kendisine uyduğunu öğrendiklerini kaydeden Tingas, DEÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Astarcıoğlu başkanlığındaki ekip tarafından organ naklinin yapıldığını dile getirdi.

Nakil ameliyatını ikinci yaşamın başlangıcı olarak adlandıran Ayşe Tingas, en çok kızına kavuştuğu için sevindiğini, geçen zamanı telafi etmek için her anını kızıyla geçirdiğini söyledi.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141