• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Ayrılmaz 3’lü Cevre, Kültür ve Turizm

Ayrılmaz 3’lü  Cevre, Kültür ve Turizm
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’nca “Değişik Yönleriyle Turizm” konulu konferans düzenlendi. Konferans boyunca yapılan konuşmalarda çevre ve kültür olmadan turizmin yapılamayacağı vurgulandı. Prof. Dr. Muharrem Tuna, “Tu

Ayrılmaz 3’lü

Cevre, Kültür ve Turizm

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’nca “Değişik Yönleriyle Turizm” konulu konferans düzenlendi. Konferans boyunca yapılan konuşmalarda çevre ve kültür olmadan turizmin yapılamayacağı vurgulandı. Prof. Dr. Muharrem Tuna, “Turizm, kültür ve çevre ayılmaz üçlüdür” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen ve Elegance Otel’de gerçekleştirilen “Değişik Yönleriyle Turizm” konulu konferansa Yüksek Okul’un öğrencileri, öğretim üyelerinin yanısıra Kaymakam Celalettin Yüksel, MSKÜ Turizm Fak. Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.

Yüksek Okul Müdürü Zekeriya Bingöl, dünya turizmindeki değişen dengeleri ve yükselen trendler hakkında bilgi sahibi olmak, Türkiye adına neler yapılabilir hakkında fikir geliştirmek amacıyla etkinliği tertiplediklerini söyledi. Kaymakam Yüksel de Marmaris’in doğal ve kültürel açıdan büyük bir avantaja sahip olduğunu, bu zenginliklerini yenilikler, alternatif seçeneklerle destekleyerek, 12 ay turizm şansını yakalayabileceğini ifade etti.

Daha sonra konferansın konuşmacıları Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Koçak,  TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ile Marmaris Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Güneştutar, salondakilerin karşısındaki yerini aldı. Tüm konuşmacılar, çevre ve kültür olmadan turizmin yapılamayacağını vurguladı. Prof. Dr. Muharrem Tuna, “Turizm, kültür ve çevre ayılmaz üçlüdür” ifadelerini kullandı. Tuna, değişen trendlere ayak uydurulması gerektiğini bunun içinde turizmcilerin yenilikçi ve yaratıcı olması gerektiğine dikkat çekerek, “Başkasının yaptığını değil, başkasının yapmadığını yapmak gerek” dedi. Konuşmaların sonlanmasının ardından öğrencilerle soru cevap kısmına geçildi. Celalettin Yüksel ve Dekan Bahar konuşmacılara birer teşekkür belgesi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141