17 Mayıs 2012 Perşembe
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aylık mutfak masrafı 10 bin TL!
19 Nisan 2010 Pazartesi 21:06

Aylık 'mutfak masrafı' 10 bin TL!

Marmaris'teki kafesinde koruma altında tutulan Türkiye'nin en ünlü hayvanı Akdeniz foku Badem, günde 10 kilogram deniz levreği ile besleniyor.


Marmaris'teki kafesinde koruma altında tutulan Türkiye'nin en ünlü hayvanı Akdeniz foku Badem, günde 10 kilogram deniz levreği ile besleniyor.
Geçtiğimiz ay kapalı tutulduğu Gökova Körfezi'ndeki Karacasöğüt açıklarındaki kafesten eş bulması için serbest bırakılan ve 2 hafta önce Akbük Koyu'nda insanların taşlı tekmeli saldırısına uğradığı için tekrar kafese konulan Badem'in günde 10 kilo deniz levreği yediği bildirildi.
Marmaris'e bağlı Karacasöğüt Köyü yakınlarında denize yapılan özel kafesine planlanandan 1.5 ay önce getirilen Badem'in yemek mönüsünde deniz levreğinin ağırlıklı olduğu bildirildi. Badem'in kapalı tutulduğu rehabilitasyon merkezinin görevlileri, günde ortalama 10 kilo levrek, bazen de ahtapot ve kalamar yediğini açıkladılar.
Deniz levreğinin kilosu Marmaris balık halinde ortalama 25 TL'ye satılıyor. Bu hesaba göre Badem'in en düşük yemek masrafı, günlük 300, aylık ise 8 bin TL. Ahtapotlar da hesaba dahil edildiğinde bu rakam, 10 bin TL'ye ulaşıyor. 2010 yılı Mart ayı verilerine göre 892 TL olan dört kişilik bir ailenin aylık zorunlu gıda harcamasını 11'e katlıyor.
Aydın'ın Didim İlçesi'nde Aralık 2006'da daha yavruyken yaralı halde bulunan Badem'in masraflarını ünlü işadamı Mustafa Koç üstlenmişti. (Haber: Ender TÜRKKAN)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ
ANKET
Spor Toto Süper Lig'in bu sezonki şampiyonu hangi takım olur?
RÖPORTAJ