• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Aydın'ın Şoför Nebahat'ı kadınların gözdesi oldu

Aydın'ın Şoför Nebahat'ı kadınların gözdesi oldu
Aydın'da ilk kadın taksi şoförü 51 yaşındaki Tülay Küçükoğlu, kısa sürede kadın müşterilerin gözdesi haline geldi- Tülay Küçükoğlu: "Müşterilerimin büyük bölümünü oluşturan kadınlar gece, gündüz demeden istedikleri saatte beni arayıp rahatlıkla çağıra

GÖKMEN ŞİRECİ - Aydın'da ilk kadın taksi şoförü 51 yaşındaki Tülay Küçükoğlu, kısa sürede kadın müşterilerin gözdesi oldu.

Küçükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda kadın girişimcilerin arttığını, kendisinin de taksi şoförlüğü yaparak aile bütçesine katkı sağlamak istediğini söyledi.

Eşi, üniversitede okuyan kızı ve çalışan oğlunun bu kararını anlayışla karşıladığını ifade eden Küçükoğlu, "Aile bütçesine katkıda bulunmak için taksi şoförlüğüne, bir yakınımdan destek alarak işe başladım. Aydın'ın ilk kadın taksi şoförü olarak 1 aydır taksi şoförlüğü yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. İşimi çok seviyorum ve elimden geldiği kadar da sürdürmeyi düşünüyorum" dedi.

- Müşterilerinin çoğu kadın

İşe başlamasının ardından özellikle kadınların yoğun ilgisi ile karşılaştığını dile getiren Küçükoğlu, şöyle dedi:

"Kısa süre içerisinde çok sayıda kadın müşterim oldu. Müşterilerimin büyük bölümünü oluşturan kadınlar gece, gündüz demeden istedikleri saatte beni arayıp rahatlıkla çağırabiliyor. Üniversite öğrencisi kızlarımız bana 'anne' diye hitap ediyor. Taksiye binen erkek müşteriler de kadın şoför görünce şaşırıyorlar."

- "İnşallah arkası gelecek"

Kendisini gören bazı kadınların da bu işi yapmak için cesaretlendiğini ve destek istediğini belirten Küçükoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışıp aile bütçesine katkı sağlamak isteyen çok sayıda kadın, benim bu işe başlamamla birlikte cesaretlendi. Beni görünce, 'Taksi şoförlüğü yapmak istiyorum, bana yardımcı olur musun?' diyen çok sayıda kadın var. Kendilerine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Aydın'ın ilk kadın taksi şoförü olarak çalışmaya başladım ama inşallah arkası gelecek."

- "Şehrimizde kadın taksi şoförü olması çok güzel"

Küçükoğlu'nun müşterilerinden ev hanımı Aybüke Çakıcı, yaşadıkları şehirde bir kadın taksicinin çalışmaya başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Çok memnunuz. Kadın taksi şoförü olması bizim için çok daha rahat ve güvenli. İhtiyacımız olduğunda geç saatlerde dahi rahatlıkla arayıp çağırabiliyoruz. Aydın için bu çok güzel bir örnek oldu. Fırsat tanınarak kadın taksici sayısının artmasını istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Ali Gökmen Şireci
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141