• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Aydın Doğan neden sanık değil?

Aydın Doğan neden sanık değil?
Medyada şiddetli bir Ergenekon Savaşı başladı. Taraflar ise Star Grubu ile Doğan Grubu..

Kavganın fitilini Doğan Grubu'nun gazeteleri Milliyet ve Vatan çekti. star'ın patronu Ethem Sancak'la ilgili minik minik haberler, Tuncay Güney'in şehadetiyle verilmeye başlandı.

Doğan Grubu gazeteleri, "Ethem Sancak iddianamede neden yok?" sorusunu gündemde tutmaya çalıştı ısrarla... Bardağı taşıran son damla ise, Ethem Sancak'ın Perinçek'in avukatlığını yapan eşiyle ilgili haberdi...

Ve bugün... star, Doğan Grubu'nun konuşturduğu "o kaynağı" yani, Tuncay Güney'in ifadelerini sürmanşetine taşıdı... "Madem öyle, gel böyle" yani.. Ergenekon kitaplarının yazarı Şamil Tayyar ise, "cevapsız kalan soruları"nı bir kez daha sorma gereği duydu... İşte star'ın bu konudaki haberi:

-Ergenekon iddianamesinde 'yönetici' olarak gösterilen '1 Numara'nın adı 17 kez geçerken, Aydın Doğan adı 92 kez kullanılıyor. Birçok önemli bağlantı ve konuşmada Doğan adı var.

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'a yönelik asılsız ve çarpıtma haberlere başlayan Doğan Grubu, resmi belgelerle yalanlama gelince dedikoduya sarıldı ve 'yakın çevresi'ne dayandırdığı yalan habere eski eşini de kattı. Grubun amiral gemisi Hürriyet önce, Ethem Sancak'ın Ergenekon iddianamesinde yer aldığını, ancak adının metinden silindiğini öne süren bir haberi birinci sayfasından yayınladı. Aynı haber grubun Milliyet ve Vatan gazetelerinde de birinci sayfada yer buldu.

HÜRRİYET-AYDINLIK EL ELE

İDDİA sahibi, Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından, Doğu Perinçek'in İşçi Partisi'nin yayın organları olarak bilinen Aydınlık dergisi ve Ulusal Kanal'ın yöneticisi Adnan Akfırat'tı. Akfırat, mahkemeye dilekçe vererek 'Tuncay Güney'in ifadelerinin 20 sayfasının kayıp olduğunu ve burada da Ethem Sancak'la ilgili bilgiler bulunduğunu' öne sürmüş, bu iftira yalanlanmıştı. Akfırat, aynı iddiayı, mahkemede 'Sancak iddianameden çıkarıldı' şeklinde dile getirdi.
Akfırat'ın, Ergenekon operasyonunu en yakın takip eden Star gazetesi ve haber kanalı 24'ün Yönetim Kurulu Başkanı'na saldırı amacıyla ortaya attığı iddialar, 'sadece habercilik yapmakla' övünen Hürriyet ile grubun Milliyet ve Vatan gazetelerinin birinci sayfasına çıktı. Oysa Sancak adı iddianamede değil sanık, tanık olarak bile yer almıyordu, ayrıca soruşturma sürecinde Sancak'ın bilgisine başvurulduğu bizzat Sancak tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

KOMİK İFADELER

ANCAK Hürriyet, aynı yalanları ısıtarak önceki gün yeniden verdi. Bu defa Ethem Sancak'ın ayrıldığı ve halen boşanma davası süren eski eşini de olaya katarak...

Haber aynen şu ifadeleri içeriyor: 'Sancak, Ergenekon soruşturmasında ele geçen dökümanlarda adı geçtiği için ifade vermeye çağrıldı. Yakın çevresinin iddialarına göre 'sanık' olarak sayfalar dolusu ifade verdi. Araya giren hatırlı dostlarının etkisiyle ifade buharlaştı.'

Haberde Sancak'ın 'sanık olarak ifade verdiği' iddiasının bu kez 'yakın çevresinin iddialarına' dayandırılarak yeniden verilmesi gazetecilikte 'yalan haber tarihi'ne girecek bir unsur olarak dikkat çekti. Metindeki, Ergenekon davasına bakan savcı ve hakimler üzerinde baskı kurma amaçlı 'hatırlı dostların araya girmesiyle ifadelerinin buharlaştığı' cümlesi de gözden kaçmadı.

ESKİ EŞ ASPARAGASI YAPILDI

HÜRRİYET, Ethem Sancak'ı Ergenekon'la bağlantılı göstermek için son olarak 3 yıl önce ayrıldığı ve boşanma davası açtığı eski eşi Nurperi Sancak üzerinden saldırıyı hedefleyerek, önceki günkü haberine 'Sancak Ailesi'nde Ergenekon çatlağı' başlığını verdi. Sürmanşetten verilen metinde, Ergenekon davasında Doğu Perinçek'i Nurperi Sancak'ın savunduğu belirtildi. Oysa Nurperi Sancak'ın adı Perinçek'i savunmak için resmi olarak başvuran 600 avukat arasında yer almıyordu.

Hürriyet, daha önce iddianameye kaynak olmasını eleştirdiği Tuncay Güney ve tutuklu sanık Akfırat'ın iddialarını öne sürerek Ethem Sancak'a saldırmasına rağmen, sahibi Aydın Doğan'ın adının Ergenekon terör örgütü iddianamesinde 92 kere geçmesine değinmedi. Oysa, Akfırat'ın yakın olduğu diğer tutuklu sanıklar Perinçek ile Veli Küçük'ün konuşmalarında Doğan'ın Küçük'le görüştüğü ve gazetelerini bu amaçla kullandığına yönelik ifadeler dikkati çekiyor.

Çarpıtma telaşı 10 Kasım'ı bile unutturdu!

Her yıl 10 Kasım törenlerini 11 Kasım'da birinci sayfasına taşıyan Hürriyet, dün Ethem Sancak asparagası yaparken 10 Kasım'ı unuttu. Dün sadece Hürriyet ve Vakit'in birinci sayfalarında Atatürk'ü anma haberi yoktu.

HÜRRİYET YAZDI AVUKATI OLDU

Avukat Nurperi Sancak'ın, Hürriyet'te haberin yayınlanmasının ardından öğle saatlerinde Silivri Cezaevi'ne giderek Perinçek'in vekili olarak mahkemeye vekaletname vermesi dikkat çekti. Sancak, tutuksuz yargılanan iki İşçi Partisi üyesinin avukatlığını da sürdürüyor.

Ergenekon kayItlarInda inanIlmaz diyaloglar

İDDİANAMEYE giren Ergenekon sanıklarına ait telefon dinleme tutanraklarında Aydın Doğan ile Ergenekon terör örgütü yöneticilerinin ilişkileri de gözler önüne serildi. Konuşmalarda Radikal gazetesinde Veli Küçük hakkında 'Nerede Faili Meçhul Orada Veli Küçük' başlığıyla çıkan haberden sonra Küçük'ün 'Doğu Perinçek gitsin Aydın Doğan ile görüşsün' dediği, Perinçek'in Aydın Doğan ile bu konuda görüştüğü anlatılıyor. Aydın Doğan da 'Veli Paşa'ya söyleyin Hürriyet her ne kadar bende görünse de Hürriyet Gazetesi benim değil Koç'un' diye mesaj gönderdiği ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Veli Küçük anlatıyor

Aydın Doğan görevini yapıyor

AYDIN Doğan'ın Ergenekon terör örgütü yöneticilerinden Veli Küçük ile ilişkisini ortaya koyan telefon kayıtları iddianameye girdi. Veli Küçük, bir telefon görüşmesinde Aydın Doğan'dan kukla olarak bahseden ergenekon zanlısına 'Hayır hayır o kukla değil, görevini yapıyor' diyor. 8 Ocak 2008 günü Veli Küçük ile Vedat Yenerer arasında gerçekleşen görüşmede Vedet Yenerer'in 'Aydın Doğan bunlara hizmet ediyor olamaz bu kadar yani bu kadar olamaz yani Aydın Doğan Kukla gibi ya kukla bütün gazeteleri ve televizyonları ... vaziyette' dediği bunun üzerine Veli Küçük'ün 'Hayır hayır kukla hayır kukla değil o da görevini yapıyor' dediği tespit edildi. Bunun üzerine Vedat Yenerer'in 'Yani hayır hiç bir gücü filan yok onun yani o kadar güçsüz ki onlann karşısında onu anlıyoruz yani' dediği, Küçük'ün de 'O da görevini yapıyor Onun görevi de öyle bir şey ya maalesef' ifadelerini kullandığına dair telefon kayıtlar iddianamede yer aldı.

Doğu Perinçek anlatıyor

Doğan bizim tarafa geçti

İDDİANAMEYE giren Doğu Perinçek ile Bedri isimli şahıs arasında 5 Şubat 2008 günü saat 16.27'de yapılan telefon görüşmesinde ise iddianamede savcılarca şu şekilde yer verildi: '...İlerleyen görüşmede kendisinin 'Baksana Ertuğrul Özkök bey bizim tarafa geçti', 'Aydın Doğanlar bizim tarafa geçti' dediği, Bedri'nin 'Evet abi TÜSİAD abi TÜSİAD bu tarafa geçti yani' dediği tespit edilmiştir.

Değişime övgü yağdırmıştı

Kendisi değişebilen insanlar dünyayı da değiştirebilir

HÜRRİYET Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 23 Şubat 2006'da 'Maocular en çok ne olur' başlıklı yazısında, Doğan Grubu'na bağlı Ekonomist dergisince Hedef Alliance Başkanı olarak 'Yılın Girişimcisi' seçilen Ethem Sancak'ı anlatmıştı. 70'lerden bir 'arkadaş grubu'ndan söz eden Özkök, çoğunun Doğan Yayın Holding'de üst düzey yönetici veya usta gazetecilerden oluştuğunu vurgularken, 'bir isimle yakın zamanda tanıştığını' belirterek, 'Yılın Girişimcisi' ödülü alan Ethem Sancak'ı şöyle tanıtmıştı: 'Ethem Sancak'ın patronu olduğu Hedef Alliance, Türkiye'de ilaç dağıtımının yüzde 40'ını kontrol ediyor. Son bir yıl içinde Ethem Sancak'la Anadolu'da bazı şehirleri birlikte gezdik. Uzun sohbetler yaptık.

Bana göre içindeki 'devrimci' aynı heyecanıyla yaşıyor. Ülkesinin sosyal sorunlarına hala aynı ölçüde hassas. Törende ben de bir konuşma yaptım. Konuşurken gözüm bir ara Ethem Sancak'a takıldı. Orada bir daha anladım ki, bu dünyayı, ancak kendisi de değişebilen insanlar değiştirebilir.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141