• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Aydem Enerji’nin hidroelektrik santrali

Aydem Enerji’nin hidroelektrik santrali
Türkiye’nin ilk özel hidroelektrik santralini kurarak, 40 yıldır enerji sektörüne öncülük eden Aydem Enerji, Tokat’ta bulunan 99 MW kurulu güce sahip Akıncı Hidroelektrik Santrali’nin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en büyük entegre enerji gruplarından Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Tokat’ta bulunan Akıncı HES’in resmi açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleştirdi.

Topluma ve çevreye karşı duyduğu sorumlulukla yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanan ve Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji portföylerinden birine sahip olan Aydem Enerji, toplam 1.020 MW’lık kurulu gücünü ve 3.158 GWh’lik yıllık elektrik üretimini Akıncı HES ile daha da güçlendiriyor.

Doğa dostu enerji yatırımı: Akıncı HES

Tokat’ın Reşadiye ve Niksar ilçe sınırları içinden geçen Kelkit Irmağı’nın üzerinde kurulan Akıncı HES, 99 MW kurulu gücü, yıllık 423,06 GWh elektrik üretim kapasitesi ile 231 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor. Akıncı HES, Aydem Yenilenebilir Enerji portföyünün toplam gücünün yaklaşık olarak %10’unu tek başına karşılıyor. İnşaası sırasında 600 kişiye istihdam sağlayan Akıncı HES, regülatör iletim kanalı, 40 metre çapındaki denge bacası ve elektromekanik ekipmanları ile en son teknoloji kullanılarak ekonomiye kazandırıldı.  Akıncı HES, yıllık 230 bin tonun üzerinde karbondioksit (CO2) emisyonunu önleyecek ve doğaya yaklaşık 436 bin ağacın sağladığı temiz havaya eşdeğer bir katkıda bulunacak.

“Öncü yatırımlarımızla yerli ve milli, doğa dostu enerji kaynaklarını ülkemize kazandırıyoruz”

Türkiye’nin enerjide arz güvenliği ve yerli kaynaklarla enerji üretiminin artırılması stratejisini paylaştığını ifade ederek törende konuşan Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, odağına insan yaşamını aldıkları faaliyetleriyle Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Saldanlı: “Türkiye’nin ilk özel hidroelektrik santralini kurarak, 40 yıldır enerji sektörüne öncülük eden bir kurum olarak, Akıncı HES’i ülkemiz ve sektörümüze kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Akıncı HES ile doğa dostu enerji üretiminin yanı sıra, istihdama katkı sunmaktan ve yerli bir kaynak oluşturarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaktan gururluyuz. Bu yöndeki yatırımlarımız ile sektörümüzün geleceği için değer oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141