• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Avukatın Sözleri Güldürdü

Avukatın Sözleri Güldürdü
Akdeniz Üniversitesinde Nisan Ayında Yaşanan Olaylar Sırasında Yerleşkede Ateş Açan Sanık Ömer Ulusoy'un Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verildi.

Akdeniz Üniversitesinde nisan ayında yaşanan olaylar sırasında yerleşkede ateş açan sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.Ulusoy'un avukatının ''Müvekkilimin ateş açmasıyla öğrenciler arasındaki olaylar sona erdi'' sözü salndakileri kahkahaya boğdu.

ALNINDA KILIÇ DÖVMESİYLE ÖĞRENCİLERE BÖYLE SİLAH ÇEKTİ

Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda 4 Nisanda, yerleşkede de 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler ve dışarıdan gelen kişiler arasında yaşanan olaylarla ilgili davaya Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.


Davanın beşinci duruşmasına, öğrenci olmadığı halde yerleşkeye giren ve kalabalığın üzerine 9 el ateş açtığı görüntülere de yansıyan tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy, 7 tutuksuz sanık ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan ve olayların yaşandığı dönemde Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olan Hilmi Kandemir'in savunması alındı.

Öğrenim hayatını Manisa'nın Turgutlu ilçesinde sürdürdüğünü belirten Kandemir, yurtta ve yerleşkede iki olayı da gördüğünü ancak karışmadığını, olaylarda elinde sopa bulunmadığını öne sürdü.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşegül Uysal da olayların yaşandığı dönemde Akdeniz Üniversitesinde eşiyle birlikte öğrenci olduklarını, geçen duruşma tahliye edilen öğrencilerden Ahmet Bekmez ve arkadaşlarının çeşitli saldırılarına maruz kaldığını iddia etti. Ahmet Bekmez'in Nisan ayında uzaklaştırma aldığını ancak yurda kaçak girdiğini, kendisinin de yurt idarecilerine Bekmez'i şikayet ettiğini belirten Uysal, bu nedenle sosyal tesislerde bulunduğu sırada Bekmez'in kendisine zincirle vurduğunu ileri sürdü.

Aynı gün Bekmez, Hilmi Kandemir ve diğer arkadaşlarının sopalarla yurttaki olaylara karıştığını savunan Uysal, bu grubun daha önce yerleşkede Atatürk rozeti takan eşinin de aralarında bulunduğu öğrencilere saldırdıklarını ve dövdüklerini iddia etti. Uysal, “Bunlar solcu değil, PKK yandaşı. Hepsinden şikayetçiyim” diye konuştu. Genç kız, avukatların ısrarlı soruları üzerine Bekmez ve arkadaşlarının kendisine ve bir kız arkadaşına “sosyete” dediklerini ve küfür ettiklerini söyledi.

Tanığın ifadesi üzerine, Ahmet Bekmez ve tutuksuz yargılanan öğrencilerin avukatları ile diğer sanıkların avukatları arasında, tanığın sözlerinin ve bunlarla ilgili sorular sorulmasının davanın konusu olmadığına yönelik kısa süreli tartışma yaşandı.

Tanık olarak dinlenen erkek yurdu güvenlik görevlisi Yüksel Gölpınar, Hilmi Kandemir ile diğer sanıklardan oluşan 25 kadar öğrencinin 4 Nisanda yurda geldiklerini, engel olmaya çalışmasına rağmen kapıyı tekmeleyerek içeri girdiklerini söyledi. Bu öğrencilerin ağaç dallarından kopardıkları dal ve sopalarla yurda zarar verdiğini savunan Gölpınar, “Yurtta katları dolaşarak gövde gösterisi yaptılar. Öğrenci Ayşegül Uysal'ı da kovalıyordu. Genç kızı ben korumaya aldım” diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Deveci, tanıkların ifadelerinin dinlenmesinin ardından tutuklu sanık Ömer Ulusoy'a söz verdi. Ulusoy, “Mahkemenin belirlemesi gereken bir şey var: Bu insanlar PKK'lı mı,solcu mu, bilmek istiyorum” dedi. Tutanaklara geçirilen bu sözlerin ardından sanık, tahliyesini talep etti.

AVUKATIN SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ

Ömer Ulusoy'un avukatı Ayhan Atasayar da savunmasında, 45 sanığın yargılandığı davada tutukluluğu devam eden tek sanığın müvekkili olduğunu belirterek, Ulusoy'un tahliyesini talep etti.

Basında üniversitedeki olayların başlangıcının sürekli Ömer Ulusoy olarak gösterildiğini savunan Atasayar, “Oysa ki Ömer Ulusoy'un fiili, olayları bitiren bir vukuattır. Başlangıç değildir. Ömer, olaylar daha da kötüye gidebilecek noktadayken ileriye götürülmemesine yol açmıştır. Akdeniz Üniversitesi güvenlik görevlilerinin yapmadığı görevi, Ömer Ulusoy yetki gasbı yaparak, bu fiile neden olmuştur” diye konuştu.

Avukatın bu savunması, duruşma salonundaki bazı avukat ve dinleyicilerin gülüşmelerine neden oldu.

Avukat Ayhan Atasayar, Ulusoy'un eyleminin “meskun mahalde hedef gözetmeden ateş açma”, “6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etme” olarak değerlendirilmesini talep ederek, yaşanan olaylarla ilgili mahkemenin Akdeniz Üniversitesinde keşif

yapmasını istedi.

Öğrencilerin avukatlarından Münip Ermiş de tanık Ayşegül Uysal'ın olayların kışkırtıcısı olduğunu savunarak, Uysal'ın müvekkilleri aleyhine verdiği ifadelerini kesinlikle kabul etmediklerini söyledi.

Öğrencilerin avukatı Emine Harputlu ise dava konusu olayın nedeninin aydınlatılmasında önem taşınacağını belirttiği Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan idari soruşturmanın sonucunun mahkemece istenmesini talep etti.

Taleplerin dinlenmesinin ardından, Mahkeme Başkanı Mehmet Deveci, tanıklardan Yasin Çakmak'ın zorla getirilmesine, tüm tutuksuz sanıkların çağrılmaları halinde hazır bulunmaları kaydıyla duruşmalara katılmalarına gerek olmadığına karar verdi.

Mahkeme, olay mahallinde dosyadaki bilgi ve belgelerden de istifade edilerek keşif yapılması konusunun ise gelecek duruşmada değerlendirilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, hakkındaki suçlamanın niteliği dolayısıyla sanık Ömer Ulusoy'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141